RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 19:32:09)

Graziella samo polako, za par dana će ti biti normalno da jedes tako.

cipelica -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 21:20:36)

zadovoljna sam današnjim danom, nisam brljala,jela više manjih obroka.
mogu vam reći da nisam nešto ni pretjerano gladna bila između obroka.
valjda bude i sutra ovako dobro........
kako ste vi ženice predeverale dan?

cipelica -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 21:23:51)

Garaziella bit će ti sutra sigurno lakše izdržati,dok ti se malo organizam navikne na novi režim.
šaljem ti zagrljaj podrške [sm=smiley31.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 21:45:28)

Ja sebe iznenađujem, nisam ništa slatko jela čini mi se od subote [sm=jezicek.gif]

Amyla -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 21:48:23)

IZVORNA PORUKA: canim

Ja sebe iznenađujem, nisam ništa slatko jela čini mi se od subote [sm=jezicek.gif]

canim, ni ja od jutros [sm=smiley19.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 22:02:19)

IZVORNA PORUKA: Amyla

Ma ujutro je metabolizam najbrži tako da to možeš zanemariti bitno je da nisi vecerala kolace.

lani -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 22:46:38)

Ja imam 5 obroka dnevno. I super mi ide mrsavljenje. Nedeljno izgubim izmedju 1 kg i 2 kg, one nedelje kada mi je bebi bila bolesna, dva dana se nisam pridrzavala rezima, jesam jela po dijeti ali sam za ceo dan imala samo 2 obroka i te nedelje mi je rezultat bio -0,5 kg. Sto znaci - za metabolizam je jako vazno da se hrana unosi redovno i da se ne izgladnjuje! Ne pada mi vise na pamet da preskocim obrok! Jeste mi bilo tesko prve dve nedelje, mali obroci i brzo ponovo ogladnim, ali vremenom sam se navikla.

Kada se budem vratila u normalu, postavicu vam moje slike. Da vidite kako sam izgledala debela i kako izgledam normalna (nadam se[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). 

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 23:15:39)

ja sam danas imala manje obroke, jedino sto mi je zadnji lazanja al pola lazanje tako da je to uspjeh za mene

maaalo sam vjezbala tek toliko da se broji

i pojela sam 2 praline francuske neke da prste pojedete al samo 2:))))

M kao Mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.11.2012 23:28:16)

IZVORNA PORUKA: lani

Ja imam 5 obroka dnevno. I super mi ide mrsavljenje. Nedeljno izgubim izmedju 1 kg i 2 kg, one nedelje kada mi je bebi bila bolesna, dva dana se nisam pridrzavala rezima, jesam jela po dijeti ali sam za ceo dan imala samo 2 obroka i te nedelje mi je rezultat bio -0,5 kg. Sto znaci - za metabolizam je jako vazno da se hrana unosi redovno i da se ne izgladnjuje! Ne pada mi vise na pamet da preskocim obrok! Jeste mi bilo tesko prve dve nedelje, mali obroci i brzo ponovo ogladnim, ali vremenom sam se navikla.

Kada se budem vratila u normalu, postavicu vam moje slike. Da vidite kako sam izgledala debela i kako izgledam normalna (nadam se[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). 

svaka čast , a šta jedeš

Amyla -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 7:46:44)

IZVORNA PORUKA: Amyla

Ma ujutro je metabolizam najbrži tako da to možeš zanemariti bitno je da nisi vecerala kolace.

aaa super, sad me vise ni savjest ne pece [sm=jezicek.gif] a ja nemam problema sa vecerom oko 6h jedem zadnji put uvijek samo imam problem sa slatkim i tim malim obrocima 5 puta dnevno, ne mogu da se naviknem nikako, ja jedem pomalo, ali dva-tri puta dnevno i slatkis neki obavezno, ali nema pomaka, moram preci na ovaj vas rezim ishrane, odlucila sam definitivno [sm=bravo.gif]

Amyla -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 7:48:20)

[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] svaka cast[sm=bravo.gif]

Graziella -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 9:47:26)

IZVORNA PORUKA: cipelica

Garaziella bit će ti sutra sigurno lakše izdržati,dok ti se malo organizam navikne na novi režim.
šaljem ti zagrljaj podrške [sm=smiley31.gif]
E hvala mila,ja se nadam da cu izdrzati,juce mi je stvarno bilo tesko,vidjecemo jos ovih sljedecih par dana,bit ce bolje vjerovatno
moj cilj je -10 do -12 maksimalno,pa ne bi to trebalo biti tesko postici do ljeta,jel' tako(najteze mi debljina pada kad slazem oramar i u ruke mi padnu moji lijepi skupi komadi odjece od prije kad sam manje vagala,al' džaba je,vise i propadaju,cekaju da ja smrsam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image])[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] svima
e da jos jedno pitanje,jel se trebaju uzimati obroci svaki dan u otprilike isto vrijeme ili nema veze?mislim zbog organizma da "zna"da ce u 10 dobiti dorucak,u 13 rucak...?sta mislite?

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 10:54:01)

hello zene

ja jos popravljam minus od vikenda i ovih dana jer je N rodjendan pa gosti, slatkisi, znate vec, ako u petak budem na istoj kilazi kao proslog bicu happy[sm=smiley19.gif]

danas nastavljam sitne obroke

kasno sam ustala pa evo pijem CRNU KAHVU al s onom pralinom al je dark chocolate[sm=smiley1.gif], moracu i ovaj secer iskontrolisati jedan dan kad mi mama dodje da cuva malu[sm=zmeden.gif]

i hidzamu planiram jer sporije mrsam jetra se opteretila valja se ocistiti od onih toksina od ovih 7kg[sm=zmeden.gif]

ps. forum poludio vec sam jednom pisala post nema ga,kopirajte prije nego posaljete da ne morate ponovo kucati kao ja[sm=smiley36.gif]

lani -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 12:17:10)

Evo plana obroka za danas:

dorucak 9 h - 2 dl jogurta, 50 g crnog hleba, 45 g salame (pilece grudi)
uzina 12 h - jabuka
rucak 15 h - 200g variva (brokoli+karfiol+sargarepa), 60 g piletine, 75 g crnog hleba, jedna jabuka
uzina 18 h - 2 mandarine
vecera 21 h - 50g crnog heba, 45 g Ella sira, bareno jaje, kiseli krastavci 100 g (moze i vise), 2 mandarine
i pred spavanje 2 dl mleka

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 12:25:24)

uzina 12 h - jabuka
rucak 15 h - 200g variva (brokoli+karfiol+sargarepa), 60 g piletine, 75 g crnog hleba, jedna jabuka
uzina 18 h - 2 mandarine
vecera 21 h - 50g crnog heba, 45 g Ella sira, bareno jaje, kiseli krastavci 100 g (moze i vise), 2 mandarine

hvala ti lani da imamo predstavu kako to pravo ide, samo ja npr to gdje je tebi jabuka opet jedem[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 12:29:24)

Graziella najbolje bi bilo u isto vrijeme da su obroci ali nema veze i da pomjeris sat ranije ili kasnije, ja se mjerim po tome kad ustanem i onda kreiram dan.

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 13:16:16)

super link

http://www.centar-zdravlja.net/static/form/kalkulator-potrosnja-kalorija/

ja radim zenske sklekove, cucnjeve, trbusnjake, i vjezbe za noge brojim sebi da me zabole misici

lani -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 13:22:50)

Bebice ti dojis i moras bolje jesti od mene. Ja dok sam dojila, nisam bila na dijeti, po savetu dr. Rekla je kada prestanem da dojim e onda na dijetu. Na moju zalost moja bebi je prestala da doji pre mesec i po dana![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Jednostavno nije vise htela! Sama je prestala iako sam ja imala mleka.

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 13:24:54)

bebice,ako ti nije mrsko da mi detaljnije napises za hidzamu, cula sam o tome i zanima me.

ja sam na neke 63kg, ako nemam i malo manje...ugl, u puno sam obaveza, pa valjda i potrosim,iako jedem kad god mi naumpadne... sto se tice ishrane, u zadnje vrijeme sasvim izbjegavam puno preradjenu hranu, pa umjesto pastetom, ja namazem kajmak domaci...umjesto cokolade, jedem banane i mandarine... to sve radim, jer znam biti jako iscrpljena, pa reko nece da skodi malo zdravije jesti.... ne vjezbam uopste,jer mi je sin i mjesto stanovanja sasvim dovoljno vjezbe[sm=smiley36.gif]

imate li kakve fine zdrave receptice, da se sprema nabrzinu?

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 13:31:59)

animagical idem sad vani a kad dodjem kuci pisacu ti ins, na pp,

lani ja cu manje al cesce jesti a moram malo bolje radi dojenja, ma samo da se rijesim slatka

idem sad 1h u set_nju drugarica mi operisala stopalo valjda necu sta zgrijesiti kod nje[sm=smiley1.gif]

ps. citavo jutro imam nagon za povracanjem[sm=zmeden.gif]

palachinken -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 13:38:27)

uzina 12 h - jabuka
uzina 18 h - 2 mandarine

Sviđa mi se ovaj tvoj meni.[sm=bravo.gif]
Moj je jučer izgledao ovako:
doručak - 2 male šnjite integralnog hljeba, 2 kuhana jaja, malo pavlake
užina - jabuka i narandža
kad me uhvatila glad pred kraj radnog vremena - 4 krekera :)
ručak - šampinjoni, pileća prsa, sos, pola porcije
užina - 2 jabuke
kad sam ogladnila od jabuka - kifla (dan stara pa se ne broji :))

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 13:39:14)

Sto se fizicke aktivnosti tice, ja sam se juce bavila sa :

Hodanje 183
Kuhanje 105
Pranje posuđa 120
Glačanje 120
Pospremanje kreveta 105
---------------------------------
Potrosila 633 Kalorija, pa nek mi neko kaze da se nebavim fizickom aktivnosti [sm=smiley14.gif]

Graziella -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 15:56:30)

Pozdrav zenice,
evo kod mene dan 2 "manje a češće" i nije tako lose danas obzirom na to da sm imala puno posla po kuci i nisam bas obracala paznju na sat,ali imala sam dosad D,R i uzinu,pa da vas pitam

imate li nekih prijedloga za uzinu,osim voca,sta moze jos,vise stalno voce...eto danas sam pojela cokoladni puding,malu zdjelu,djeciju...samo mi voda jos uvijek problem,juce jedva 1,5l,danas mozda 3 case...

M kao Mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 16:31:53)

ja vode u bokal i kad god prođem pored krknem čašu, ne vadim se iz wc svega mi,

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.11.2012 16:36:16)

Ma za uzinu mozes svasta samo nemoj kolicinski puno, pored voca uzmi i suho voce, samo suho voce je kaloricnije od obicnog pa nemoj jesti u velikim kolicinama, ja sam dosta puta suhe sljive onako jela, mozes si napraviti kompot, sutliju i pola porcije pojesti. Mozes malo badema, oraha i slicno, zatim jogurt, vocni jogurt koji sama pripremis, oni kupovni su puni secera. Kuhanu tikvu, kuhani kukuruz, kestene, musli, zitarice neke dijetalne, koji komadic dijetalnog keksica, kokice, malo rucka ili dorucka ako si jos uvijek gladna ili ako si pripremila nesto cemu nemozes da odolis slobodno pojedi malkice za uzinu....i eto....ima hiljadu stvari sto mozes uzinati, samo treba inspiracija...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>