kaktuscic -> RE: Mršajmo zajedno ! (13.5.2013 11:21:57)
|
IZVORNA PORUKA: canim jutric ... ja napisala poruku i nije mi prosla [sm=zmeden.gif] kaktuscic, ako si zaista pazila na ishranu jela u odredjenim razmacima od 3-4h i pila vode od 1,5-2 L onda nema sansi da ode samo 200 gr. najbolje je da pocinjes zapisivati, jer nam se cesto desi da recimo razmak izmedju obroka bude veci pa onda za jedan obrok pojedemo vise ili eventualno jedemo jako malo sto dovodi do toga da se uspori metabolizam i nazalost iako smo non stop gladni vaga ne pokazuje nikakve minuse. npr 10h 1 kriska hljeba, namaz, caj, sir, salata...... 13h pola porcije buranije i pola porcije rize. 16h 2 jabuke i kafa 19h pun tanjir supe i casa jogurta Pa tacno su pocet zapisivat. Ali nisam bas jela kao na ovom primjeru, mislim da ne bih mogla izdrzati, ok je sve samo sam sigurno svaki dan imala jos nesto za gricnuti (krofnicu, kiflicu...) Bilo je dana kad sam bas osjecala glad, jer sam jela premalo, ali je bilo dana i kad sam pojela 2 reda cokolade, ili komad torte. Na ovaj nacin ja sam u proslm mjesecu izgubila 4 kg, a sad nece dalje... Valjda te pocetne kg idu lakse. Sad cu pocet zapisivat. I ja pijem dvije do tri kafe dnevno, normalno zasladjene...
|
|
|
|