Lejla Ka -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.5.2012 0:07:01)
|
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu Pozdrav svima Ja sam novopecena mama, beba mi je mjesec dana, i vidjeh ovu temu pa rekoh da se prijavim. Htjela bih skinuti ovaj visak kilograma ali ne znam kako. Dojim bebu, pa ne smijem na neku strogu dijetu. Nemam vremena da citam ovu temu od pocetka, beba mi ne dozvoljava...ali htjela sam da pitam kako tema funkcionise, da li neko daje savjete ili preporuke o ishrani. U narednom postu bih opisala svoje stanje sa kilogramima [sm=smiley1.gif] Hvala unaprijed na pomoci Selma polako. Nismo mi glumice ni pjevačice da zbog finansija moramo mjesec dana nakon poroda skidati kile i utezati tijelo. Zdravo se hrani, izbjegavaj šećer jer to su prazne kalorije. Jedi svježe voće i povrće, bjelančevine u kvalitetnom nemasnom mesu i obranom mlijeku i mliječnim proizvodima, ugljikohidrate iz inegralnih žitarica. Odreci se kupovnih sokova, oni su najveća zamka. One naše slatke" grijehe uvedi kao umjerenu nagradu za zdravu prehranu. Počasti se zdravim slatkom kakvo je npr. tahan-halva. Uzimaj dosta vode, prirodno cijeđenih sokova, nemasnih supa i ne zaslađenih kompota od suhog voća. Kad krene šetnja to će ti biti savršena tjelesna vježba. 9 mjeseci ti je trebalo da ih nabaciš, makar toliko daj sebi da ih skineš. Pogotovo što kilogrami koje tebi sad vaga pokazuje nisu samo masno tkivo već puno toga što je ostalo iza trudnoće, zadržana voda, povećan volumen krvi, uvećana materica ... Mjesec dana nakon poroda si ti još na samom početku oporavka, i nije nikako vrijeme da se razmišlja o skidanju kilograma.
|
|
|
|