RE: ultrazvuk tokom trudnoce (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod



Poruka


bezelye -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (21.2.2009 11:29:58)

na protiv, njihova zarada je ono sto stimulise prekomjernu upotrebu uzv-a. kod nas je uzv oko 50 km, a u nekim zapadnim zemljama jos skuplji, mnogo ljudi nema zdravstveno osiguranje pa moraju platiti cijeli iznos. jednom kada imas uzv aparat, na njemu mozes samo zaraditi (i to debelo) a nikako imati trosak.



Draga belkisao,
mislim da si pogresno shvatila. Pricu nisu plasirali ljekari (koji debelo zaradjuju na UZ) nego zdravstveno osiguranje koje placa te troskove. Super si navela primjer, u Bosni je UZ oko 50 KM, u zapadnim zemljama puno skuplji. Dakle, ako nemas osiguranje ti to fino platis, a ako imas osiguranje ne placas nista. Ko placa te troskove? Osiguranje. E, njima se ne placa za tvoj UZ svaki mjesec [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Rado uzimaju novac da te osiguraju, ali nije im bas drago kad si bolestan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ma isto kao za osiguranje vozila, plati da bi registrovao auto a kad se desi nesreca i treba naplatiti stetu svi traze neku stelu.
Jedna od klauzula, pri sklapanju ugovora privatnog zdravstvenog osiguranja, kaze: da ce osiguranje pokriti troskove svih pregleda, kontrola i testova u trudnoci i troskove poroda samo ako je ugovor zakljucen 6 mjeseci prije pocetka trudnoce [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley21.gif[/image]





Anoniman -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.2.2009 0:43:03)

ena 23 ja plaćam kod Mehmedbašića 50 KM UZV s tim da pred sami kraj pregleda uključi na par min. i 4d (on je inače puno, puno skuplji). Kad se odlučiš kod koga ćeš, nazovi i lijepo pitaj koliko će te koštati pregled.




ena23 -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (24.2.2009 10:10:18)

Hvala na odgovorima drage moje.
ma meni je ginic rekla da odem pocetkom marta na 4d ultrazvuk, tako da cu ic u agram polikliniku, ona mi je odma do kuce, a i citala sam ovdje da je jedna trudnica isla i da je zadovoljna... ako bude fino od sada pa nadalje cu tu vodit trudnocu, ako ne idem i ja mehmedbasicu ili dr. divanovic, tako cu biti najrahatnija.
Pusa svim cekalicama[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (11.3.2009 13:49:42)

mene zanima od koje sedmice pocinje normalni ultrazvuk? prvi ultrazvuk (vaginalni) radila sam u 12. sedmici, i narucila me nakon mjesec dana ponovo. Da li tada treba da ocekujem "normalni" UV [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]?




marinči -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (11.3.2009 13:51:56)

meni je doktor već u 11 tjednu radio ultrazvuk preko stomaka ..mislim da će i tvoj sljedeći biti takav 




HannaS -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (11.3.2009 14:08:40)

Meni je u 18 sedmici prvi put uradjen uzv preko stomaka.Izgleda da sve ovisi o doktorovom nacinu rada,jer vidim da nije kod svih isto.




poetesa -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (11.3.2009 17:34:56)

30 km po pregledu ( tzv. trudnička obrada) kod moje doktorice.




Anoniman -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (11.3.2009 17:56:43)

Ja sam u 14 sedmici imala kontrolu, i žena se skinula i pripremila kao za vaginalni UZV, kad me dr. vidio kaže: nema potrebe više da se skidate, od sada ćemo preko stomaka. Kad nisam u zemlju propala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image]. A drugi put sam trudna, al zaboravila.....




biloko -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (11.3.2009 18:26:06)

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Ja sam u 14 sedmici imala kontrolu, i žena se skinula i pripremila kao za vaginalni UZV, kad me dr. vidio kaže: nema potrebe više da se skidate, od sada ćemo preko stomaka. Kad nisam u zemlju propala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image] . A drugi put sam trudna, al zaboravila.....


Hehehe [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ajde ko ce ga znati sta ti doktori planiraju da rade na svakom pregledu. Kod mene obrnut slucaj sada na zadnjem pregledu...posto sam u 26.sedmici skinula sam samo cizme da se izvazem, a doktorica meni aaa pa moram vam pogledati i grlic materice danas da vidim je li zatvoren.




biloko -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (11.3.2009 18:31:37)

Anoniman, mene je u 12. sedmici vec pregledala ultrazvukom preko stomaka. Samo me je u 8 sedmici, kada je i potvrdila trudnocu, pregledala vaginalnom sondom. I ja mislim da to sve zavisi od doktora, i naravno, velicine ploda. Koliko sam cula mali plod se bolje vidi vaginalnim uzv.




almić -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (13.4.2009 18:27:28)

a mene ginekolog još nije pregledao vaginalnim uv, iako sam u 31 sedmici trudnoće. a već 4 puta sam bila na uv preko stomaka, prvi put u 8 sedmici trudnoće kada mi je i potvrdio trudnoću.
iako me malo strah vaginalnog pregleda voljela bi da to odradim. kažu da je bolje jer je navodno ovaj preko stomaka jako štetan. moja prijateljica živi u Norveškoj i tamo je imala dozvolu samo na dva uv preko stomaka (rekao joj doktor da nije dobro za bebu)




gvendolina -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (13.4.2009 19:35:07)

Vaginalni UZV se moze raditi samo do 3-eg mjeseca,ne znam tacno do koje sedmice,kasnije se ne radi jer se moze naskoditi bebi.Vaginalni mi je dr radila na pocetku trudnoce, a zatim ultrazvuk preko stomaka.Znam da vani ne rade tako cesto ultrazvuk,ali ovdje je uobicajeno skoro svaku kontrolu.Pogotovo sada pred kraj trudnoce radi mi ultrazvuk svakih 7-10 dana.




bebana27 -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (13.4.2009 19:52:08)

ja sam prvi vaginalni UZ imala kad sam isla da utvrdim trudnocu jer mi je trudnoca bila mala pa se nije moglo vidjeti preko stomaka.
medjutim sad idem svake 4 sedmice na kontrolu i naravno radim UZ




aida. -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (17.1.2010 12:37:31)

vaginalni UZ mi je radila do kraja treceg mjeseca, (tri puta) od tada mi je radila preko stomaka. idem svaki mjesec privatno i 20KM placam po pregledu (iz Gracanice sam). Kod moje dr nema 4d ultrazvuk mada bih ja voljela da i tako vidim ovo bice u sebi [sm=smiley1.gif][sm=nosecka.gif]




samedi -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.1.2010 9:37:34)

Ja sam vaginalni UZ radila samo jednom,mislim da je to bilo oko 8-10 sedmice.Naredni sam radila u 15. i bio je to UZ preko stomaka i od tada radim sve UZ preko stomaka. Nisam bas upucena 100 % ali mislim da to nije stetno za bebe(nadam se).Svaki mjesec radim taj nalaz,cisto da budem sigurna da je sve ok.Placam 25 KM .




Mamica24 -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.1.2010 9:44:28)

Moja dr praktikuje do 6 uzv pregleda tokom cijele trudnoće.

Kaže da je sve preko štetno za bebu i da je od uzv zračenja boli glava.

U nekim država je dozvoljeno čak 3 uzv pregleda i sve preko toga je kažnjivo.

(to je moja dr čula na jednom seminaru).

Meni su jedan dan radili 2X uzv jer sam imala trovanje stomaka.

Pa se nadan da nisam bebici naškodila s tim. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Aiša -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.1.2010 11:40:09)

IZVORNA PORUKA: samedi

Ja sam vaginalni UZ radila samo jednom,mislim da je to bilo oko 8-10 sedmice.Naredni sam radila u 15. i bio je to UZ preko stomaka i od tada radim sve UZ preko stomaka. Nisam bas upucena 100 % ali mislim da to nije stetno za bebe(nadam se).Svaki mjesec radim taj nalaz,cisto da budem sigurna da je sve ok.Placam 25 KM .


Kako je tako jeftin UZ kod vas, ja sam prva dva do 10.sedmice radila vaginalno (po 50 KM), a onda sam promijenila doktoricu, i u 16. sedmici radila onaj preko stomaka, a kada mi je rekla cijenu djevojka na blagajni zavrtilo mi se u glavi (90 KM, od čega 40 KM tzv. prva obrada trudnice, a 50 KM ultrazvuk)., sreća pa sam imala novac kod sebe, jer se ne može plaćati karticom.

Kako sam se odlučila za Opću bolnicu promijenila sam i doktoricu, a ona radi privatno u jednoj poliklinici, pa valjda dok svako uzme svoj dio (poliklinika i ona)....Na sljedeći pregled idem u 29.01. ako bude doktorica mogla, pa ćemo vidjeti cijenu tada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




samedi -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.1.2010 11:51:14)

Ne znam,draga Aiša, i ja sam mislila da ce biti skuplje. Prva tri ultrazvuka sam imala besplatno u Domu zdravlja,preko knjizice.Samo sam platila trudnicku knjizicu 5 km i to je to. Sad idem privatno kod jedne divne doktorice koja mi je naplatila vaginalni pregled i ultrazvuk,sve skupa 45 km. Pravo sam se iznenadila,ali ne zalim se.Vjerovatno je tako jeftino kod nje zato sto joj dolaze zene sa citavog TK a ne samo iz Zivinica pa joj je u cilju da joj i dalje dolaze. A 90 km je preskupo,ja sam negdje procitala da 4D ultrazvuk kosta 70 km a kamoli obicni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Nunichi -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.1.2010 11:56:01)

IZVORNA PORUKA: samedi

A 90 km je preskupo,ja sam negdje procitala da 4D ultrazvuk kosta 70 km a kamoli obicni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


U Tuzli je 4D UZ 250 km. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Samo da znas... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ima ga samo jedan privatnik, ako si njegov pacijent onda je 200km, ako nisi onda 250km.




Aiša -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.1.2010 12:02:39)

IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: samedi

A 90 km je preskupo,ja sam negdje procitala da 4D ultrazvuk kosta 70 km a kamoli obicni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


U Tuzli je 4D UZ 250 km. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Samo da znas... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ima ga samo jedan privatnik, ako si njegov pacijent onda je 200km, ako nisi onda 250km.


Zbog ovoga i može nabiti toliku cijenu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Meni je snaha govorila da je u Sa 100 KM, ne znam kod koga...
Ovo što sam ja plaćala su oni razdvojili na dvije komponente, a prva obrada trudnice (jer je to bio prvi put da sam kod njih došla) podrazumijevala je mjerenje težine, pritiska i ona obična pitanja, što inače ide kod svakog pregleda.
Vidjet ću da li će "druga obrada trudnice" biti jeftinija [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Nunichi -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.1.2010 12:10:50)

Ma tesko moja Aisa... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Opet ce oni tebe "obraditi" pa ce i UZ raditi...
Ja sam cijelu trudnocu vodila privatno, svaki pregled je kostao 30km, a svaki je bio isti, pritsak, kilaza, UZ.
A na 4D sam isla jer sam imala zelju. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] I opet bih, ovi klipovi i slika Zare kad je cijela bila duga 8cm, a sve razvijeno, ne bih dala ni za sta. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/angel.gif[/image]




samedi -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (22.1.2010 12:47:23)

Nunichi,mislim da sam negdje procitala na forumu to za 4D ultrazvuk da je 70 km, hvala za informaciju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamma mumi -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (2.6.2010 22:29:31)

Drage moje, upravo sam naisla na vrlo interesentan i zastrasujuci clanak o stetnosti UZ.Milsim ja sam licno se pobojavala toga, ali sam redovno tokom trudnoce ga radila, čak sam isla kod 2 dr, jer mi je ovaj koji me je porodio bio nekako povrsan,pa krijuci od njega isla privatno, helem, neznam da li je to povezano sa stetnoscu Uz ili ne, ali se moj bebac rodio sa jednom velikom tamnijom flekom koja ga pojasno obuhvata( pedijatar opisao kao mladez), i sa hemangiomom. Evo clanak, kada se procita i ima logike u svemu.





ULTRAZVUK - UDARAC NA GENE


Pregled ultrazvukom je potencijalno OPASAN po zdravlje bebe u utrobi!
Ova vest, rezultat istraživanja naučnika sa Jejla, odjeknula je prošle nedelje u naučnim, ali i laičkim krugovima širom sveta. Jeste da je ispitivanje bilo rađeno na miševima, ali tim stručnjaka s renomiranog američkog univerziteta Jejl došao je do nespornih rezultata: produženo izlaganje gravidnih mišica ultrazvuku ispostavilo je račun u vidu poremećaja u strukturi MOZGA njihovih potomaka.
Na ove rezultate odmah su reagovali eminetni neurobiolozi širom sveta, a zajedničko za njihova saopštenja je bilo, slagali se ili ne sa nekim zaključcima Amerikanaca, da su utvrđene činjenice nesumnjive.

Ultrazvuk, koji se smatra neškodljivim, može oštetiti genetski aparat. Do tako nepovoljnog zaključka došli su Moskovski istraživači pod rukovodstvom višeg naučnog saradnika Odeljenja za teoretske probleme Ruske akademije nauka Petra Petroviča Garjajeva.

Podsetiću Vas na naslove iz «Politike» iz juna 2006: Sastavljanje genske karte čoveka, Sricanje slova iz «Knjige života» itd. Međutim, u tekstu sitnim slovima piše da su američki naučnici dešifrovali tek desetak posto, dok (po njima) 90% naslednog materijala predstavlja svojevrsnu zalihu, groblje izumrlih gena koji su odigrali ulogu u evoluciji... Prevedeno na srpski: OSTATAK NISU PROČITALI.

Odmah sam se setila knjige “Talasni genom” Dr. Petara Petroviča Garjajeva (Moskva, 1994) u kojoj autor, na osnovu sopstvenog eksperimentalnog materijala, radova M.M. Makovskog o lingvističkoj genetici i niza drugih podataka, razvija hipotezu Žakoba i R. Jakobsona o istovetnosti znakovne strukture ljudskog govora i redosleda u DNK i, štaviše, pretpostavlja mogućnost novih “metodoloških prilaza mekom regulativnom ulasku u ranije nepoznate semiološke areale genetskog aparata najviših biosistema”. Na kraju je i upozorenje P. Garjajeva. Autor piše: “Novi informacioni kanal što se otvorio, a koji spaja Reč i Genom, zahteva moralno i etički uravnoteženi prilaz, pošto su manipulacije te vrste s aparatom naslednosti nepredvidive po svojim potencijalnim negativnim posledicama. Ako podaci (...) budu potvrđeni u nezavisnim istraživanjima, potreban je sistem strogo definisanih zabrana sličan već postojećem u genetskom inženjeringu”.

Na tom tzv. «genskom groblju» P.P. Garjajev je otkrio i program za Hologramsku projekciju čitavog organizma, koji nosimo u svakom svom GENU ! Na kraju knjige P.P. Garjajev zaključuje da bi, posle svih navedenih saznanja, tvrdnja da je čovek nastao slučajnom kombinacijom iz «pračorbe» itd. preko majmuna isto što i tvrditi da bi slučajni nalet vihora na smetlište mogao sklopiti nadzvučni avion.


UDARAC NA GENOM

- Moram priznati - priča Garjajev - ranije smo se veoma pribojavali mogućnosti da se zakoni genetike mogu koristiti na štetu ljudima. A ispostavilo se da to već odavno čine... LEKARI. Ne znajući šta čine, oni utiču na čovekov genetski aparat. I sada je teško čak i zamisliti do kakvih posledica taj opsežan eksperiment nad ljudima može dovesti.
Do prozrenja je došlo početkom ove godine. Sponzori su, da bi nastavili finansiranje, zahtevali od naučnika ništa manje do principijelno nov efekat. Ako ne dođete do otkrića, sedite u besparici. Šta se drugo moglo - naučnici su im pružili efekat.

Magistar bioloških nauka Petar Petrovič Garjajev i magistar fizičko-matematičkih nauka Andrej Aleksandrovič Berjozin postavili su sebi drzak cilj: prodiranje u svetinju nad svetinjama žive materije - „talasni genom“ koji upravlja razvojem organizma. Priroda brižljivo štiti genom od svakog upada da bi nasledne programe sačuvala za buduća pokolenja. Ali, naučnici su odlučili da u njih unesu svoje ispravke - da upišu nove informacije u “tekstove” DNK.
Poznato je da molekuli DNK izdvojeni iz ćelija ispuštaju najraznovrsnije zvuke. To je prava simfonija života u kojoj, verovatno, postoje “melodije” svih tkiva, organa i sistema koji se mogu razvijati po komandama DNK. Međutim, zasad su naučnici u stanju da odrede samo spektar tih akustičkih vibracija. Njih ima tako mnogo i toliko su slabe da ih može razlikovati samo izuzetno osetljiva aparatura.
Naučnicima u izdvajanju pojedinih zvukova života iz haosa pomažu... nosioci svetlosti - fotoni. Helijum-neonski zrak lasera se usmerava na vibrirajuće molekule DNK - odbijajući se od njih, svetlost se raspršuje i njen spektar beleži osetljiv uređaj. Takav merni sistem se naziva uređaj za spektroskopiju korelacije fotona.

Garjajev i Berjozin su u epruvetu sipali vodeni rastvor molekula DNK i obradili ga generatorom ultrazvuka. Odbili su da mi kažu frekvenciju akustičkih vibracija, samo su primetili da su pojedini obertonovi bili čujni u vidu tananog zvižduka. Zato istraživači ne skrivaju rezultate eksperimenta - čak obrnuto, smatraju da su dužni da ih iznesu što većem broju ljudi.
Pre delovanja generatora molekuli DNK su ispuštali zvuke u širokom opsegu: od svega nekoliko pa do nekoliko stotina herca (Hz), dok su posle toga molekuli naročito snažno zazvučali na jednoj frekvenciji: 10 herca. Ona se održava već nekoliko nedelja koliko je od eksperimenta proteklo. I amplituda vibracija se ne smanjuje. Slikovito rečeno, u simfoniji života preovladava jedna prodorna nota.
- Rad DNK - objašnjava Garjajev - može se porediti s brzodelujućim kompjuterom koji trenutno donosi ogroman broj odluka. Ali zamislite da je neko ćuskijom lupio po kompjuteru, što ima za rezultat to da na sva, baš sva pitanja on izdaje jedan te isti odgovor. Nešto slično se desilo u talasnom genomu kada smo ga zaglušili ultrazvukom. Njegove talasne matrice su se tako izobličile da je u njima naglo pojačana jedna frekvencija.

Šta to fantom viče?


Međutim, naučnike je još više začudila druga činjenica: do izobličenja spektra nije došlo odmah. Posle delovanja su proverili kako zvuči preparat DNK, ali u njegovim “melodijama” nisu otkrili nikakve promene. Ogorčeni neuspehom, prosuli su stari rastvor, sipali novi i zamrzli ga u frižideru. A kada su ga sutradan odmrzli i ponovo izmerili, bukvalno su se zapanjili: neoštećeni preparat DNK se ponašao kao da je bio ultrazvučno zaglušen.
- Možda je čitava stvar u zamrzavanju? - pitam Petra Petroviča.
- Ne - odgovara naučnik - proveravali smo kontrolne preparate DNK. Oni su posle odmrzavanja kao i ranije ispuštali zvuke širokog spektra.
Najzad, najviše zapanjuje sledeći rezultat. Pripremili su novi preparat DNK u novoj epruveti, ali su je stavili na mesto stare. Preparat je neočekivano “prodorno zavikao” kao da je i on obrađen ultrazvukom.
- A šta ako ste tokom eksperimenta polja usmerili na spektrometar i ona su počela da deluju na DNK?
- Ultrazvuk se ne usmerava, to je svakom fizičaru poznato.

Naučnici su posle mnogobrojnih provera došli do zapanjujućeg zaključka:
ultrazvuk je “uvredio” molekule DNK i oni su to “zapamtili”. Molekuli su doživeli snažan potres posle koga su dugo dolazili sebi i, najzad, stvorili talasni fantom BOLA I STRAHA, koji je ostao na mestu za njih tako užasnog eksperimenta. Pod uticajem tog fantoma i drugi molekuli DNK su doživeli sličan potres i isto “zavikali od užasa”.
Dalja istraživanja su pokazala da se tokom ultrazvučnog zračenja dvostruke spirale DNK raspliću i čak kidaju - kao što se dešava prilikom snažnog zagrevanja tih molekula. Tokom takvih mehaničkih oštećenja formiraju se elektromagnetni talasi koji stvaraju fantoma sposobnog da razori DNK slično visokoj temperaturi i ultrazvuku. Nešto slično dešava se i kada ranjenom čoveku odstrane ruku ili nogu, a onda ga godinama boli “prazno mesto”. Po mišljenju Garjajeva, fantomski efekat se ponekad javlja i na mestu kanceroznog tumora: kada ga operacijom odstrane, ostaje talasna matrica koja potom stvara novu koloniju zloćudnih ćelija.

Naučnici smatraju da je tokom njihovog eksperimenta u formiranju fantoma učestvovala... VODA u kojoj su plivali molekuli DNK. Pod dejstvom generatora ultrazvuka u tom su se rastvoru mogle obrazovati grupe od nekoliko molekula vode - one su postale mali generatori akustičkih vibracija koje su sa svih strana neprekidno ozvučavale i oštećivale DNK. Usled toga su se na njihovim pokidanim lancima pojavili ugrušci elektromagnetnih talasa - solitoni, koji mogu da samostalno postoje napajajući se energijom iz okolne sredine. Skup tih solitona obrazovao je talasnu matricu ili fantom.

Naučnicima je čak pošlo za rukom i da fotografišu fantom DNK. Oko preparata se pojavila sjajna loptica iz koje su izlazile razgranate linije. To liči na drvo osvetljeno bleskom munje, samo što je umesto lišća obavijeno svetlim oblakom od superlakih mikročestica. Fantom je “plivao” oko preparata DNK, a kada je ovaj uklonjen, nastavio je da lebdi nad tim mestom. Lebdeće “drvo” sa svetlim oblakom u pozadini naučnici su zabeležili na mnogim fotografijama.

DNK svira pogrebni marš


- Ti eksperimenti pokazuju - kaže Garjajev - da ultrazvuk izaziva ne samo mehanička nego i izobličenja polja DNK. To znači da u naslednom programu može doći do prekida: izobličena polja će formirati oštećena tkiva - iz njih se NE MOŽE razviti zdrav organizam.
- Pa to je užasno! - prekinuo sam naučnika. - Sada je u čitavom svetu u modi ultrazvučno skeniranje. Metoda se smatra sasvim neškodljivom te se široko primenjuje u dijagnostici kod DECE. Ultrazvukom se “ozračuju” čak i TRUDNICE da bi se saznao pol budućeg deteta.
Lakomislenost i samouverenost “careva prirode” jednostavno zapanjuje. Oni znaju da pojedine životinje ultrazvuk koriste kao oružje: delfini njime zaglušuju ribe, kitovi-uljarke ošamućuju lignje i tako dalje. Ali, lekari su ponudili bolesnicima da se podvrgnu sličnom uticaju - i ovi su rado pristali, čak su i svoju decu dali na eksperimentisanje s ultrazvukom.

- A naša istraživanja su pokazala da ultrazvuk može biti izuzetno štetan za žive sisteme. Šta sve nismo radili da bismo otklonili izobličujući fantomski efekat u DNK koji je generator stvorio. Mešali smo i razblažavali preparate, po nekoliko puta ih zamrzavali i odmrzavali, zamenjivali stare DNK novima, ali su na mestu ozvučenja svejedno nastajale anomalne talasne strukture. Ta talasna matrica se zadržavala i formirala nove prekide u naslednim programima. Strašno je čak i pomisliti na to da sličan efekat nastaje u ljudskim ćelijama posle dijagnostike ultrazvukom.

Ne čudi što se u savremenim klinikama rađa toliko mnogo bolesne i nakazne dece; ultrazvuk je mogao da IZOBLIČI njihov talasni genom. A kada odraslim ljudima ultrazvukom pregledaju bolesne organe, njih je onda teško lečiti. Ispada da lekari i ne znajući to, EKSPERIMENTIŠU na ljudima. I ti ogledi mogu imati katastrofalne posledice na buduća pokolenja. Nije isključeno da se ultrazvučnom tehnikom vrši vivisekcija “civilizovanih” naroda. Oni sami sebe brišu sa lica Zemlje, da bi očistili mesto za “divlja” plemena.

...Vrlo se nadam da Garjajev greši. Međutim, već godinama mi ne da mira čudno zvonjenje koje mi stalno odjekuje u ušima još od ultrazvučnog pregleda u jednoj od najboljih klinika u zemlji gde su me “ozračili” od glave do pete. Nešto mi mnogo to zvonjenje liči na zvižduk generatora ultrazvuka. Nije valjda da to u meni “viču uvređeni” DNK? Voleo bih da znam kako se osećaju drugi pacijenti koji su bili na ultrazvučnom pregledu. Možda će oni moći da me navedu da promenim mišljenje.

Preuzeto iz ruskog naučnog biltena
prevela Sava Rosić
http://www.ivantic.net/ultrazvuk.htm







google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);

Pregled ultrazvukom je potencijalno OPASAN po zdravlje bebe u utrobi!
Ova vest, rezultat istraživanja naučnika sa Jejla, odjeknula je prošle nedelje u naučnim, ali i laičkim krugovima širom sveta. Jeste da je ispitivanje bilo rađeno na miševima, ali tim stručnjaka s renomiranog američkog univerziteta Jejl došao je do nespornih rezultata: produženo izlaganje gravidnih mišica ultrazvuku ispostavilo je račun u vidu poremećaja u strukturi MOZGA njihovih potomaka.
Na ove rezultate odmah su reagovali eminetni neurobiolozi širom sveta, a zajedničko za njihova saopštenja je bilo, slagali se ili ne sa nekim zaključcima Amerikanaca, da su utvrđene činjenice nesumnjive.

Ultrazvuk, koji se smatra neškodljivim, može oštetiti genetski aparat. Do tako nepovoljnog zaključka došli su Moskovski istraživači pod rukovodstvom višeg naučnog saradnika Odeljenja za teoretske probleme Ruske akademije nauka Petra Petroviča Garjajeva.

Podsetiću Vas na naslove iz «Politike» iz juna 2006: Sastavljanje genske karte čoveka, Sricanje slova iz «Knjige života» itd. Međutim, u tekstu sitnim slovima piše da su američki naučnici dešifrovali tek desetak posto, dok (po njima) 90% naslednog materijala predstavlja svojevrsnu zalihu, groblje izumrlih gena koji su odigrali ulogu u evoluciji... Prevedeno na srpski: OSTATAK NISU PROČITALI.

Odmah sam se setila knjige “Talasni genom” Dr. Petara Petroviča Garjajeva (Moskva, 1994) u kojoj autor, na osnovu sopstvenog eksperimentalnog materijala, radova M.M. Makovskog o lingvističkoj genetici i niza drugih podataka, razvija hipotezu Žakoba i R. Jakobsona o istovetnosti znakovne strukture ljudskog govora i redosleda u DNK i, štaviše, pretpostavlja mogućnost novih “metodoloških prilaza mekom regulativnom ulasku u ranije nepoznate semiološke areale genetskog aparata najviših biosistema”. Na kraju je i upozorenje P. Garjajeva. Autor piše: “Novi informacioni kanal što se otvorio, a koji spaja Reč i Genom, zahteva moralno i etički uravnoteženi prilaz, pošto su manipulacije te vrste s aparatom naslednosti nepredvidive po svojim potencijalnim negativnim posledicama. Ako podaci (...) budu potvrđeni u nezavisnim istraživanjima, potreban je sistem strogo definisanih zabrana sličan već postojećem u genetskom inženjeringu”.

Na tom tzv. «genskom groblju» P.P. Garjajev je otkrio i program za Hologramsku projekciju čitavog organizma, koji nosimo u svakom svom GENU ! Na kraju knjige P.P. Garjajev zaključuje da bi, posle svih navedenih saznanja, tvrdnja da je čovek nastao slučajnom kombinacijom iz «pračorbe» itd. preko majmuna isto što i tvrditi da bi slučajni nalet vihora na smetlište mogao sklopiti nadzvučni avion.





mynxlee -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (11.6.2010 14:28:22)

U Njemackoj, mislim bar u ovom dijelu gdje sam ja, od zdravstvenog fonda placena su 3 UZV, a na tebi je hoces li ti imati vise ili ne. Ako zelis imati vise, onda se pojedinacno po UZV placa 50 eura, a ako zelis platiti za cjelokupnu trudnocu odjednom onda dodje 180 eura. Ja sam odmah platila, tako da me na svakoj kontroli pregleda i UZV.

Ne znam mnogo o stetnosti UZV-a, ali stetno je isto tako da ti beba, ne daj Boze, ima neku anomaliju, a da ti to ne vidis, upravo zbog toga sto ne koristis UZV zbog njegove ''stetnosti''.




taurus -> RE: ultrazvuk tokom trudnoce (15.6.2010 12:34:28)

Čitajući postove sa tema o trudnoći nešto se zabrinuh.
Dr. mi je na pregledu rekla da je 5. sedmica trudnoće i da se samo vidi gestacijski mješak, a sad čitam da se kod nekih forumašica već tada vidio plod.
Znam da je to prerano ali eto malo mi čudno što mi nije rekla vidi li se šta u tom gestacijskom mješku[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Kontola mi je za dvije sedmice ali ako možete da mi kažete u kojoj sedmici ste išle na prvi presled i šta se tada vidjelo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>