Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.2.2011 11:30:32)
|
Cao svima, Ja pristavila rucak i nama i Vegici, eno ga krcka se, Vegic spava, ja se fino okupala, pa vas sad citam. Vegica je cini mi se mrvicu bolje. Ne slini toliko, mada jos slini, ko sto Dzenana kaze, baby vac je zakon. Mrvicu kasljuca kad je spustim u krevetic, ali nije ni to nista strasno. Ako bog da, nadam se da ce jos malo ozdraviti. Necemo ni danas nigdje. Vani je ruzno, a nek ona mami svojoj ozdravi, pa cemo tutnjati. Dubravka, cestitam na prevrtanju. Sad ce ako bog da i puzanje. Moja vega se sa 5 i po mjeseci prevrnula sa stomaka na ledja, a za par dana je pocela i da puze. A onda za par dana i da stoji uz namjestaj. Nevjerovatno je to kako brzo uce. Sad vec hoda kad je ja drzim za ruke. A kad je uz namjestaj, pocela se pomalo i pustati. Ono sekundicu, ali i to je nesto [sm=smiley36.gif]. Leena, drago mi je da to nije nista prelazno kad je u uhu. Samo nek nam je Esmic zdrava. Cuvaj je sad, jer i ona je primila vakcinu. Ja sam ubjedjena da su i Nejla i Vega prehladjene jer im je malo opao imunitet poslije vakcine, a i zima je vani. A one male i osjetljive. Jelena, ne daj ti svoju Anu. Ne bih ni ja. Tako meni muz predlaze da idemo jedno tri, cetiri dana na skijanje na Bjelasnicu u apartman bez Vege, a kao Vegu nana da cuva. Ja sam ti strastveni skijas, najvise to volim, naravno poslije moje Vege, ali ne bih se odvojila od nje tako dugo nema tih para. Tacno bih svisnula. Rekla sam mu mozemo otici jednu noc i to je to. A glupo mi vodit Vegu na Bjelasnicu. Zima je gore, nije ona navece bas uslovna za male bebe. Moj muz nesto nasao blizu Bugojna, neko skijaliste malo, ima i hotel. Pa mozda odemo tamo s njom, pa spavamo noc, dvije, da i ona bude na svjezem zraku, ali to kad dobro ozdravi. Canim, evo mnoge su ti odgovorile vec po pitanju nosica. Mislim da ce ti neko strucniji odgovoriti kad da pocnes sa baby vacom. U sustini mislim da mozes od rodjenja, ali nema potrebe da joj iritiras nosic ako nije prehladjena. Ako dojis, kapni joj koju kap svog mlijeka u nosic. To ce joj pomoci, a najblagotvornije je. Dzenana, iskreno se nadam da ces nam sto prije ozdraviti. Imas li temperaturu? Ako nemas, mozda i mozes se provuci bez antibiotika. Napravi sebi pilecu supu, cijedi narandze i limunove, kljukaj se vitaminima, gledaj da odmaras sto vise mozes i ako bog da to ce proci. Ladyblue, moja Vega nije nikada imala, hvala Bogu, neke reakcije na vakcinu. Ja ne izlazim s njom narednih 48 sati, cisto da je zastitim, jer njima od vakcine malo padne imunitet, pa da se ne prehladi, ali u sustini nikad nismo imalli nikakvih problema. Tako da vjerujem necete ni vi, ako bog da. Javi nam kako je proslo. Rose87, ista sam, lafo Vegi prijetim kad naraste da cu je ruzit. Ma dabogda da ja svoje dijete ikad naruzim. A mozda i hocu, ko zna [sm=smiley36.gif]. Esmina i bebina mamo, Vega i dan danas place kad je presvlacim. Mrzi majice preko glave i oblacenje rukava. Tacno joj nista ne mozes, nekad pomogne nesto da joj dam da drzi u ruci, a nekad ne pomaze ni to, pa se ja onda trudim ko brzi Gonzales da je sto prije obucem i dignem. Ona odmah prestane plakat. Eto drage moje, ne zamjerite ako sam nekog izostavila. Gdje li nam je Lilix? Ona radi, pa jos dvoje djece kuci, izgleda ne stize nikako da nam se javi.
|
|
|
|