Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (2.2.2011 19:53:22)
|
Ema_28, vakcina koju ce ti bebica dobiti nema nikakvih reakcija, tako da se ne sekiraj. Nama su dali jednu u ruku, jednu u nogu. Pregled je rutinski. Moj ti je savjet da poneses pelenu na koju ces staviti svoju bebu, jer mora biti gola da bi je izvagali i izmjerili i dekicu da je umotas u nju da joj nije zima. Takodje, prije nego sto ti daju vakcinu pitaj mozes li joj obuci bodic, da ti je lakse poslije ti je obuci, nema potrebe da bude gola. Takodje, napisi listu pitanja, jer tamo se zbunis, oni te pozuruju, pa i ne pitas sto zelis i pitaj sve prije vakcine, jer poslije ce ti biti jedino bitno da obuces svoju bebicu i zagrlis je. Nije nista strasno, ne sekiraj se, prodje za cas. Ninuska, nadam se da ce nam Srdjanu uskoro biti bolje. I moja Vegica je prehladjena, pa znam kako je to. Mjeseceva pratiljo, ne daj nam se. Mogu mislit da si i umorna i isprepadana, ali bice sve ako bog da u redu. Javljaj nam se cim uspijes. Aisa, slazem se s tobom sto posto. Ja jednostavno mislim da bebe ne mogu biti razmazene, pa da se one ko fol nauce na nosanje. One placu zato sto nas trebaju i osjecaju se nesigurno bez nas. Pa rodila sam je da je mazim i volim. Moram priznati da jest nekad znalo biti i zeznuto, pa i sad u more situacija, ali ja ne bih voljela da je drugacije. Pa nisam Nicol Kidman da mi dijete rodi neko drugi, a ja idem na snimanje filma dok je dadilje cuvaju i maze [sm=smiley36.gif]. Leena, Vegic je imala to u nosu. I tri put smo vadili svi briseve. Nije nista strasno, dobijes kapi i ispires nos, ali jest zeznuto sto lako prelazi jedno na druge. Moja mama je cak vadila taj bris jer je i ona bila oko Vege. Prvi put imala Vega, drugi put preslo na mog muza i treci put hvala bogu nije imao niko. Mi smo vadili bris u Sanasi - nema guzve, dodjes odradis i odes. Sretno, mila, s tim. Iskreno se nadam da nije preslo na Esmicu, to je najbitnije. Dzenana, taman hocu da ti posaljem poruku da vidim kako ste, kad vidim da ste i vi prehladjene pravo. Iskreno se nadam da ce nas sve ovo ubrzo proci. A zima je, sta cemo, za ocekivat je da im nosici budu ponekad zacepljeni, a mislim da ima veze i sa vakcinama koje su primile. Oslabi njima malo imunitet kad prime vakcinu, jer valja se izboriti s njom. Iman, hvala na pitanju, ali Vega se iskreno nikad nije navikla na vjezbe. Place uvijek. Nekad malo manje, nekad malo vise. Ja se svaki put rastuzim, ali sta cu. Mora ici na te vjezbe i za njeno je dobro. Samo sebi to ponavljam. Ljubi malu bebicu. Eto, drage moje, ljubim ja vas. I ovo za nosanje, kao i sve ostalo, ma sve je ispravno. Majke najbolje znaju [sm=smiley36.gif]. Djeca su razlicita, neka bi da se nosaju, a neka su individualci, pa hoce sami da sjede i nesto dumaju. Ali mislim da svaka mama zna sta je ispravno za nju i njenu bebu. Zelim vam svima laganu noc, punu kvalitetnog sna [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|