Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.2.2011 14:37:03)
|
Pozdrav drage mamice... Hvala Bogu da je proradio RR,meni je bas falio... I ako nemam bas pretjerano vremena,uvijek malo uletim,bar da procitam sta se desava... Hvala vam za savjete za pregled,vakcinu i UZ kukova. Za mjesec dana odvescu je pedijatru u svoju porodicnu ambulantu,jer pripadamo doktorici Hasanbegovic-Delic,a cula sam da je odlican pedijatar.Pa bolje nego u Vrazovu da idemo. A onda na UZ kukova. Mojoj bebi jos nisu prosle one takice na kokici.Imala ih je nekoliko po tijelu..kupali je i u vodu dodavali hipermagnan ..mazala Borax otopinom i proslo je...Sad isto to radim i nece da prodje. Znam da to nije nista opasno..ali opet me pomalo sikira. A stvarno pazim,cesto je presvlacim,i uvijek je perem,bilo da kaki ili samo piski... Sinoc nije htjela da zaspi do 3h. Ne znam kako vi,ali ja jedva izdrzavam taj njen tempo. Okupali je,presvukla je,dojila vise od jednog sata,stavila je na jednu pa na drugu siku,onda je malo zaspala i kad je stavim u krevetac odmah se rasplace. Opet je uspavamo..nekoliko minuta i opet plac... Onda je pocela bas jako da place da se pocela tresti..I sve ponovo trazi da jede..Stalno moze da jede..I vidim da hvala Bogu napreduje..obrascici sve veci i veci Sinoc sam se pitala da joj mozda nije dovoljno moje mlijeko,pa toliko place.Napravili joj hapicu 50ml i to je pojela,jos je kasnije plakala..onda se smirila i zaspala... To je bilo 3h. Proudila se u 6h i opet jela..pa u 8h isto jela,ja je dojila... Sad evo spava..i to lijepim cvrstim snom...Kako ce biti veceras ko zna? Dajete li vi svojim bebama nadohranu????Je li moguce da joj je malo???A njoj je tek dana 13 dana. Ne znam kako jer ja mislim da imam dovoljno mlijeka.Kad ona jede,poslije toga,grudi me unutra bole,ja mislim da se to pune mlijekom,a ponekad mi mlijeko i curi,posebno tokom noci i spavacica mi zna biti mokra..Jos stavljam gaze u grudnjak pa i to protopi. Ne znam stvarno sta da radim? Ne mogu vjerovati da joj je malo? A ona bi stalno,stalno sikila... Ja nikako nemam volju da joj dajem nadohranu... A ovo me bas umara..lezim i dojim je... Onda kad prihvati bradavicu i stisne je..ja jauknem od boli... Pa se sad jos naucila da igra s njom,prevrce je po ustima,ili povuce jako mlijeko,pa ne moze svo da proguta,nego proguta malo,pa ostatak lize..I sve tako... Dudu nece nikako,ali od sike se ne bi odvajala... Ne znam,kazu da se dijete mjenja u 40 dana,ako ovako nastavi da po danu spava,nocu prai frku bice nam veselo...Muz se vec zeza da bi bilo najbolje da nocu radi umjesto danju... Htjela sam jos pitati,za prvi pregled kod ginekologa,kako gledaju??? Ginekoloski iliUZ???Jer kao da sam negdje procitala da su nekog UZ gledali.
|
|
|
|