idacha -> RE: Bebe od 0 -1 godine (6.2.2011 0:31:14)
|
helloooooooooo.. evo, meni se gosti razisli, pa oprala jednu turu sudja, pa cu sada drugu... uh, lijepa masina za sudje, ja sve NESTO cekam... te ovo, te ono, nikako da je kupim...a, vala, kako mi je pravo dojadilo camiti u kuhinji, slijedece nedjelje odoh da kupim masinu... Rimljanko, citam tvoje postove i potpuno te razumijem.. znam da ti je mali milion upitnika iznad glave, i strahova i nedoumica, ali vidjeces kako ce se sve to lijepo sloziti..jos malo... prvih mjesec dana je najteze.. ti upoznajes bebu, a beba tebe i citav novi svijet... promjene ce biti iz minuta u minutu, a kamoli iz dana u dan.. ali, sve ce doci na svoje, nista se ne brini... Najbtinije je da ti budes opustena i pozitivna, jer je zaista nevjerovatno koliko se sve prenosi na bebe... ako sumnjas da joj je malo tvog mlijeka, pokusaj joj dati flasiscu, pa ces vidjeti kako ce tada biti.. mada sam ja pristalica forsiranja dojenja.. tvoje mlijeko ne moze biti nekvalitetno nikako.. ne tvoje, nego bilo cije.. takve komentare zanemari.. ne daj da te doticu.. ''svi'' su pametni i dijelit ce ti milion savjeta.. ti slusaj sve, a odvagaj ono sto mislis da je najbolje za tebe i tvoju bebu.. bar sam ja tako.. meni se jedino desavalo, ako jedan dan jedem ''slabiju' hranu, imi je cesce trazio da doji, a ako bas fino jedem, onda je sve bilo ok.. za bolne bradavice.. ako te mnogo bole, uzmi silikonski nastavak za bradavice.. tako beba nece iritirati tvoje bradavice, a ukoliko su vec iziritirane, pomoce u zacijeljenju.. ne vjerujem da ima grceve, mada je sve moguce... obicno kazu da grcevi pocinju tek od 15og dana bebinog zivota.. cime peres bebu? ne mislim na kupanje, nego bas na pranje? Ninushka, i vi zavrsili na inhalacijama[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]... i mi smo bili, ali nije kod nas bio bronhitis, nego laringitis... procitaj temu predvidjenu za to, znam da sam ja citala i sjecam se da ima mnogo korisnih savjeta, tipa prirodnih lijekova.. ne brini, mila, nije ni to toliko strasno.. pogotovo danas, bas je cest slucaj kod djece... ljubimo vas puno Leena, hehehehe, nasmija me sa Esmicom, lopuzicom.. ali, eto, ona bar nekada kaze ma-ma, ovaj moj ni da izusti ma.. hhehehehe.. ali, zato brblja ostalo, sto ti kazes.. daj-daj, pa-pa, odeeeeem, ta-to (sta je to), a dnevno ponovi nebrojeno mnogo rijeci ovako, uz nas... lopovi mali.. :) jubni nam Esmicu uh, odoh drugu turu sudja sredjivati...
|
|
|
|