Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (7.2.2011 13:47:55)
|
Kako ste danas drage mamice i bebice??? Ja evo s glavoboljom od nespavanja. Adna je jucer cijeli dan bila prava dobrica...Jela cesto,pomalo gledala i gotovo cijelo vrijeme spavala.. Tako i sinoc. Sve do momenta do kad mi nismo posli u krevet leci. Nesto malo prije ponoci. Kao da je gledala,taman sto smo legli,poceli je kenjkati,nahranim je..opet.. I tako cijelu noc,svako malo se budila,ja je svako malo hranila.. Muz je nosao..Nikako da zaspi finim cvrstim snom. Mozda su joj ovi skokovi u razvoju..A ne znam kako mogu biti skor svaku noc????Bas smo iscrpljeni. Jutros je mama,koja je kod mene od kad sam se pordila,uzela kod sebe,da ja malo odspavam,pa sam malo uspjela zaspati,ma nisam zaspala nego se komirala... Bebica doji,pa je vezana za mene,tako da me niko ne moze nesto specijalno zamjeniti. MUz na poslu,jadan jedva gleda na oci,neispavan...Kaze oci ga peku... Adna sad spava..I vjerovatno ce tako biti cijeli dan,do veceras.. Uh...Ja cu isto pokusati malo zaspati,ali nikako me san po danu nece.. Ja se samo nadam da ce se ovo promjeniti u ovih 40 dana,pa da ce biti malo bolje..Jer zaista smo oboje bas preumorni... Mjeseceva pratilja...ja sma se od pocetka bas,bas trudila za dojenje i sad hvala Bogu samo dojimo,nema nikakve nadohrane... Ima mlijeka dovoljno,bradavice bas dovoljno velike tako da nemamo problema. Samo u zadnje vrijeme,kako mlijeko vise nadolazi,ona se navikla samo malo stisne bradavicu,sto mene jako zaboli i izadje joj mlijeko,pa ona onda lize...Pa onda je opet stisne i sve tako... A u pocetku je bas ono stavljala cijelu bradavicu i gotovo cijeli onaj crni krug u usta i fino glocala. Nadam se samo da ce bradavice ocvrsnuti..jer bas zaboli,mada hvala Bogu nema nikakvih ranica. SailorMoon, za izlazak napolje donekle me sprecava i to 40 dana.Mada sumnjam,ako bude lijepo vrijeme da cu izdrzati. A isto tako,ne izlazi mi se bas jer je Adni tek 15 dana,pa me nesto strah jos uvijek je izvoditi,a ni meni rana nije sasvim zamladila,pa se bojim da se ne prehladim. A i ove gipe haraju,ona je jos premala,i ne bi bas d aje izlazem virusima... Bar da sacekamo jedan mjesec.... Ne znam kako je kod vas,ali iskreno ja se bojim tog prvog izlaska s bebom... Ne znam zasto,ali bas me nesto strah... A cini mi se kad pocnemo izlaziti,da nas niko nece moci zavezati u kucu... A ide i lijepo vrijeme [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sto se tice kamilice,meni mama kaze da su oni prije djeci redovno davali kamilicu. Ja sam pitala pedijatricu i isto mi je rekla da nema potrebe davati bebi kamilicu i da joj je dojenje sasvim dovoljno. Tako da ja Adni nedajem nista osim mog mlijeka. Ponekad kad stuca,znam joj dati samo malo kasicicu kamilice i ona prestane. A kamilicom je umivam i ponekad joj guzu i kokicu ocistim kamilicom. A sto se tice stolice,moja Adna bas puno piski i stolica joj je tecna,zlatno zute boje... Mislim da takva i treba da bude... I hvala Bogu primjetno napreduje... Lejla Ka hvala na svim tvojim savjetima. Ja uvijek s posebnom paznjom iscitavam tvoje postove :) Sto se tice osipa,njoj nikako da prodju one crvene tackice na kokici,sad se prosirilo i na guzi. Mazala sma je svacim,ali nista ne pomaze. Jelena mi je rekla za Nivea kremu u tubi,protiv ojeda i osipa,jucer muz trazio nigdje nije mogao da je nadje. Ni u apoteci,ni u ovim drogerijama. Je li znate vi gdje ima kupiti???? Sad ovdje procitah da koristite Babylove wundschutzcreme. Je li to isto bijela gusta,kao krec gusta krema??? Ima li cinga u sebi??? Moze li mi ona zamjeniti ovu Niveinu??? Bas mi je zao da joj se nikako nece da povuku te tackice... I jos jutros sto me malo prepalo,malkice joj je pupak prokrvario???!!! Inace je od rodjenja bio uredan, i suh. Otpao je peti dan. Ja sma stalno stavljala bivacin. Kad jutros malo krvi...Nadam se da nije nista opasno... Ja sam stavila bivacin,pa cu vidjeti hoce li jos biti...
|
|
|
|