Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.3.2011 13:13:11)
|
Vjestice,mene izgleda slomise ti hormoni. Moj muz je strasno pazljiv i prema meni,uvijek je bio,sad jos vise,a za bebu da ne govorim. Nista mu nije tesko i,kad dodje s psola bas hoce da joj se posveti. A mene nervira ponekad. pa se svadjam bez razloga. Naljutim se i necu da pricam. Nekad sma i ljubonmorna,ne bi mu ni dala dijete,nesto se u meni probudi-uzela bi mu dijete i kaznjavala ga tako. Nikad nisam bila ovakva,i vidim da su hormoni.Nadam se da ce proci. Bili smo jutros na kontroli. Adna je teska 4950,a duga 57 cm. Sto znaci da je dobila 1250kg,i porasla 4 cm za mjesec dana. Kaze meni pedijatrica ona tebi sa sise ne silazi. Pitala sma je za spavanje,kaze mi isto,nahrani je,presvuci i u krevetac..Neka place,nista joj biti nece. I da danju jede svaka 3h,a nocu svaka6h. A ona se meni nocu budi svaka 2h da jede. Rekla mi je da se budi jer je puna energije,to mi je ponovila 7 puta kako je dijete puno energije i da se budi da derneci,a ne sto je gladna. I da ce me unistiti,natavim li tako,da je moram ostavljati u krevetic,a ne nosati je. Kaze zdravo dijete,prepuno energije i ne zna sta ce vise. Kad je sestra izmjerila,i vidjela da je duga 57cm,kaze ona meni jos duza djeluje. Ima mali podliv na desnoj nogici od rodjenja,kao da je neki mladez svijetli,kaze jer nije imala mjesta u stomaku,duga bila,pa cemo malo sacekati da to izadje i za 15 dana dati vakcinu. REkla mi je da je super zdrava hvala Bogu. Ali da postoji mogucnost da ima treci krajnik. To joj je na oca,jer dise na usta i kad spava otvorena su joj usta. To me malo zabrinulo... Ali jos to nije sigurno... Eto... Evo je ja nahranila i frknula u krevetac...Derala se,derala,derala,derala..da nevjeruje covjek koliko jako place i koju sbagu ima....Zaspala je :) Samo jos da je istreniram da oko 20h spava u noci...
|
|
|
|