Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (17.3.2011 14:09:57)
|
Cao drage moje, Mi odlucili da pokusamo polako, postepeno Vegu odviknuti od nocnog obroka. Kako smo mi to odlucili, tako je Vega odlucila da promijeni sve. Hahahahaha... Zadnja dva jutra se budi u 8, zato sto lumpuje po noci i trazi svoj nocni obrok, pa se onda valjda ne naspava dovoljno, pa spava do 8 (obicno je sad u toku noci moramo staviti pored sebe, pa pola noci moj muz spava s njom, pa se zamjenimo: on u dnevni, a ja s njom). E posto se budi u 8, vise nece u 10 ujutro da spava nema sanse. Danas mi je recimo tek zaspala u 1. Juce u 12:30. I to je to: odspava par sati i onda do 9 jasa. Bas da vidim kakav ce sad sebi raspored napraviti. Meni je u sustini po danu svejedno, bitno je samo da jede, ali da nam je vise regulisati tu noc. Mada znam da ima beba po dvije godine se bude, ali iskreno se nadam da Vega nece biti jedna od tih beba. A opet mi nismo za neke radikalne zahvate, tipa pusti dijete da place po noci i to. To ne dolazi u obzir. Mi ne mozemo podnjeti da nam nasa Vega place. Vidjecemo, mozda nesto polagano i uspijemo. Medi87, vidim pises da imas mrsu. Ima li ti beba? Moja Vega je bila pokupila stafilokoku u porodilistu. Mi smo svi radili bris nosa i grla: Vega, moj muz, ja i moja mama, jer smo nas troje u pocetku bili stalno oko nje. Prvi put je Vegic imala u nosu. Ne brini, nije nista strasno, mi smo samo morali da joj cistimo nosic i dajemo neke antibiotske kapi. Drugi put kad smo uradili (kad dsmo zavrsili sa terapijom), moj muz je imao stafilokoku (preslo mu od Vege), pa je onda on koristio antibiotike. Treci put kad smo radili sve cetvoro, hvala bogu bili smo svi zdravi. Samo istraj u tome da tu stafilokoku rijesis sto prije i provjeravajte se svi koji su oko bebe, ukljucujuci i bebu. To je jedini nacin da znate da je sve u redu. Za dojenje ti ne bih znala reci, jer ja nisam imala mrsu pa sam ja Vegu dojila svo vrijeme. Znam da mi je doktorica rekla da je to sreca sto dojim, jer se stafilokoka Vegi samo zadrzala u nosu zbog toga. Zeznuto je kad ode na grlo, onda mora piti antibiotike, a to bas i nije pozeljno za male bebe, ali i to se da rjesiti. Ja sam se grozno sekirala, ali sad iz ove prespektive nisam trebala toliko. Nije to nista strasno, izljeci se brzo. Ali iskreno, j..... li im vise sve po spisku tim doktorima i bolnicama!!!!!!!! Dzenana, nadam se da ce taj kasalj ubrzo proci. Jelena, nadadm se da je temperatura spala. Ljubi malu hrabru princezu. Veliki pozdrav svim ostalim bebicama i mamicama...
|
|
|
|