Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (1.4.2011 12:04:13)
|
Drage moje, Vegic zaspala, ja zavrsila rucak i mogla bih malo kucu cistiti ali mi se ne da. Ova sedmica nam je bas bila zeznuta, jer nam tata puno radi. Ode bukvalno prije nego sto se nas dvije probudimo, a dodje taman da poljubi Vegicu za laku noc. Tako da sam ja slomljena i malo sam ove hefte zanemarila kucne poslove. Radim samo ono sto moram. Ali opet, bila nam je i lijepa sedmica. Vakcina hvala bogu dragom prosla super. Lijepo vrijeme, pa setamo svaki dan. Juce smo bile u pionirskoj dolini. Vega prvi put se vozala na vozicu. Presretna je bila. Nije se htjela odmac od vozica. A svi mi je komentarisu. Jer bas je mala, a hoda ko velika. Pa se svi dive i govore kako je slatka. Meni, naravno, drago, ali i sve bismile ucim u sebi da mi je neko, ne dao mi bog, ne urekne. Moram joj zakacit opet mashallah negdje na ovu proljetnu jaknicu. Eh, odoh vas sad malo citat i komentarisat. Emice_sa, izvini, nisam upratila, je li to ti imas blizance? A sto se tice vakcine kad su bebe mjesec dana stare, nema nikakvih nus pojava, tako da se ne moras oko toga brinuti. Najgore je proslo, to bocanje i cekanje u ambulanti. Sad se malo opusti i odmori dok djecica pajke. Rose, slazem se s tobom, ne treba zuriti sa vakcinom. Mojoj Vegici je deset mjeseci, a tek je primila onu koju je trebala primiti sa 6 mjeseci. Stici ce oni sve primiti, nema tu neke zurbe. Lelaaa, dobro si postupila sto nisi bebici dala paracetamol. U sustini, bolje je djecici nista ne davati. Nek grade imunitet i jacaju, ne trabaju im nikakve hemije, ako bas nije nuzno. Iman, blago tebi pa ti bebica tako divno spava [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] Samedi, izdrzi. A za ledja, kod mene su ti bolovi postali permanentno stanje. Bole me i kad spavam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Lejla80, sretno u shoppingu, kupi nesto lijepo. Ja sebi nikako nesto da nadjem. Neki dan vidim haljinu, bas mi se svidjela. Skupa ko ista, ali kaze moj muz, ma kupi, jer ja stvarno sebi ne kupujem stvari. Probam je, ona predivna, ali dzaba, ne moze preko grudi da se zakopca. A broj veci prevelik, u stvari predug. E jest mi krivo bilo. A haljina bas po mom ukusu. Odavno nisam nasla nesto da mi se svidja. Tako ti mi opet zavrsismo kupujuci Vegi i mom muzu. Cickloni, sretno na vakcini, da to sve hairli prodje. Super Beba, bravo za to divno "neuspavljivanje". Mi to nikad nismo uspjeli sa Vegom. Ja sad legnem s njom, pa me ona malo cupka, malo pokusava nasmijati, malo zaplace, pa na kraju zaspe. Ali nije ni to lose. Taman i ja malo legnem i odmorim. Samo da je ne nosam. A boga mi, nosala se i ninala dugo. Bint, to je skroz normalno, da bebice ne vole da se oblace, posebno da im se navlaci nesto preko glave ili rukavi. I moja Vega je takva bila. Sad je lakse, jer je sjednem u krilo, dam joj neku igracku, pa je brzo oblacim. Ali i sad se ona zali, tako da je najbolje navici se na to i truditi se obuci ih sto prije, jer prestanu plakat cim ih obuces. Idacha, kako nam je djecak danas? Nadam se da nema vise visoku temperaturu. E ne zamjerite ostale sto vam ne napisah nista, ali vec sam provela i previse vremena citajuci, nikako iscitati sve, kad nas mashallah ima. Ljubimo vas sve i uzivajte u danasnjim setnjama. Vegic i ja cemo isto u tutnjazu. Kad se probudi, rucacemo, a onda vani.
|
|
|
|