Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.6.2011 10:44:28)
|
Jutro svima, Vega je opet lumpovala svu noc, a tata nas jos probudio "slucajno" u 6 [sm=smiley7.gif]. Pravo sam bila ljuta. Ma nije namjerno, znam, ali vise sam bas umorna. SAd zaspala oko pola deset i ja s njom, ali samo 15 minuta. Ja nikad nisam mogla po danu nesto spavati. Da mi je odvalit dva sata, bas bih bila sretna. Ali ja to nikako ne mogu. Al eto, dobro je i 15 minuta. Inace, tata nam radi citav vikend. Imaju biciklisticku trku danas na Baricama. Ja sam mislila mozda ostaviti Vegu malo mami na vikendici pa otic da vidim, jer je to stvarno super zanimljivo. Vodila bih ja i Vegu, ali mi kaze muz da je cilj bas na zvizdanu, a ne bih mogla nju nositi kroz sumu. Vidjecemo hocu li i ja otici, mozda odem i ja na vikendicu, pa duskam kod mame. Esmina, vjerujem da se brines jako za Esmu i to je potpuno razumljivo, ali hvala Bogu dragom, djeca su puno jaca od nas i od onog sto mi mislim. Zacas ce se ona oporaviti, ako bog da, od svih tih zracenja. Sto se auta tice, vjerujem da si se i oko toga nasekirala, ali hvala bogu nije ti muzu nista bilo, a steta ce se ako bog da na autu nadoknadit. A da malo pucas po savovima nakon svega i to je razumljivo. Isplaci se ako ce ti biti lakse ili izbaci to iz sebe kako god znas i umijes. Nemoj da ostaje u tebi. A vala budi malo i ponosna na sebe, bas si jaka, valja sve to prebrodit. Iskreno, ja bas neki dan idem s Vegom u autu i vidim jednu mamu kako za ruku drzi jedno dijete, a u drugoj ruci joj beba i skontam kako smo mi mame bas giganti. Al stvarno. Ma ima svako jutro da stanemo ispred ogledala i same sebi kazemo: "Bravo, mala!" [sm=bravo.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] Nije lako biti mama, ali sve mi znamo da je to i najbolje na svijetu. BAs kao i sve u zivotu. Najljepse stvari su najteze. A najlljepse je majcinstvo [sm=smiley1.gif]. Ja sam inzinjerka gradjevine po struci i jednom sam svom kolegi rekla: "Ma ni deset gradilista nije ravno ovom!" I stvarno jest tako. Sailor Moon, vidim sekiras se oko hrane. Ja se isto trudim Vegi da dajem pet obroka. Nekad uspijem, nekad ne. Nekad jede bolje, nekad manje. U sustini, Vega je zgoljo. Ali trudim se da se ne sekiram pretjerano. Zdrava je i aktivna, hvala bogu, to je najbitinije. Djeci treba puno manje hrane nego sto mi mislimo. Bas sam juce citala nesto o tome. Njima otrpilike treba oko 1000 kalorija dnevno sto uopste nije puno. Oni jos uvijek vecinu svega dobivaju od mlijeka. A i sama znas da se djeca stalno mijenjaju. Tako ce ubrzo ako bog da doci period kad ce jesti sve i svasta. Mene Vega nekad iznenadi, dodje mi sama i kaze njam, njam. Ja cisto ne mogu da vjerujem, jer obicno svom djetetu guram kasike kroz zatvorena usta [sm=jezicek.gif]. Uglavnom, ja nadugo i nasiroko, ali trudi se da se ne sekiras. Nudi joj hranu, ona ako odbije, ti ponudi za sat. Ako opet odbije, a ti uvali hapu. Proci ce to. Po njoj ti najbolje znas je li ona jede dovoljno, a sigurna sam da jede. Vjecita majcinska briga: da nam djeca ne jedu dovoljno. Eto, ja se bas raspisah. Bile smo i mi na BB, ali moram malo iskritikovati mame (mozda ce se neke naljutiti, ali MORAM); pa zar se mora toliko pusiti oko djece??????!!!!!! Mi smo na BB bile bukvalno tri minute. Toliko je zagusljivo bilo da smo pobjegle glavom bez obzira, jer ja ne dozvoljavam dim od cigara oko moje Vege. Nema niko pravo da truje malu djecu!!!!! Eto, izvinite pusacice oko djece unaprijed, ali stvarno to nije u redu!!!! Ostale, pozdravljamo vas Vega i ja i zelim oda uzivate danas u "smoke free"okolisu... hahahahaha....[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|