Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (6.6.2011 9:09:06)
|
Dobro jutro i od mene :) Evo ja kafenišem i očajavam, mali se igra..i kontam gdje bih nas danas mogla voditi :)) Biće aBd lijep dan..samo da ne pada... ElRa - mislim da nema razloga da mu ne daješ samo vodu, ipak - čaj je napravljen od vode...e sada sa vodom ima neki fol..obzirom da je naša puna kamenca, onda bi se k''o trebala prokuhati i ohladiti ali do sobne temperature...e sada, neko daje vodu direkt iz česme, neko one flaširane, neko one baby vode (ima npr. humana voda u DMu, i sl.)..A obzirom da je voda najzdravije piće (u slučaju beba ne računam majčino mlijeko), mislim da s njom nećeš fuliti..pa prije su djeci davali vodu odmah (dok nije "uvedeno" pravilo isključivog dojenja do 6 mjeseci, a pročitala sam negdje i da djeca na ADu bi trebala biti samo na njemu isto 6 mjeseci, bez vode, čajeva i sl..al uvijek ima različitih škola, preporuka i savjeta...). A što se tiče buđenja, moj je isti takav - neku noć se budio na svaki sat, poludila sam više..a ja mehanički na (.), on podoji i zaspe...E sad, kako moj mali inače plače samo kad je gladan (i kenka kad je pospan), ja odmah dižem majicu, jbg, a on ne odbija..možda griješim, ali u 3h ujutro fakat ne mislim da li me traži ''nako ili je gladan...srećom, on nema problema sa nastavljanjem da spava, on se samouspavljuje :) Ali mene više muči što se vratio svojoj rutini da doji svaka 2 sata...jučer je imao 5 podoja od 17.30 do 01.30, a haman bi trebao imati toliko tokom cijelog dana kad se sabere...kod mene bukvalno bude 10-12 podoja dnevno..jedino se tješim da bi mogao biti skok u razvoju, ali vala, on po mojoj nekoj kalkulaciji svako malo skače... Ja vala pravi elaborat na sabahu...sorry! P.S. evo nađoh neki članak o vodi za bebe...nadam se da ne reklamira nijednu firmu, samo sam protrčala kroz text... http://www.euroalba.com/index.php?Itemid=38&id=143&option=com_content&task=view
|
|
|
|