|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?

Glasaj i ostavi komentar

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Samo prvih par mjeseci.
Do 5. mjeseca.
Do 1. godine.
Do 2. godine.
Do 3. godine ili više.
Nikad ga nije imao.

Komentari:
Za sada još nema komentara!
Komentiraj!



Rezultati ankete

Nosi me
hapymum

Da li nosate svoju bebu

Samo kad place (32%)

Uzmem je vrlo cesto (35%)

ne,ne navikavam je (14%)

vec sam je navikla (19%)


Broj svih glasova: 215
Komentari:

škorpija, 30.6.2012
moj dječak je veliki, a nosala sam ga prvih mjeseci stalno, nisam dala da plače, ali kako je stao na svoje nogice nosanje je zaboravio, a znala sam pospremati kuću jednom rukom a u drugoj nosati njega kao priljepak, i ništa mi vala nije bilo, niti njemu


vila_7, 30.6.2012
kad je bila skroz mala nisam je htjela naviknuti na nosane ali je zapravo stalno lezala na meni kad bi htjela ili kad je plakala- tako da zapravo bude isto kao da je nosas ali puno lakse jer sjedis ili se izvalis


selebriti, 30.6.2012
Ma ako ti plače, nosi je, .. možda samo hoće da se mazi, da podrigne, ... ne plaču džaba...


anoniman, 30.6.2012
Kod mene e bilo slicno kao kod Vila_7. Kad s mi bebe plakale, nisam ih nosala ni ljuljkala, ali sam ih drzala na seb ili bila skroz uz njih i milkila ih, pjevusila im ili im dove ucila. Nisam pustala da placu, ali nisam ni nosala preko stana uz ljuljkanje, kako narod zna.


dush, 30.6.2012
Ja je jos uvijek nosam kada pocne da place i kada idemo vani, jer ne voli kolica nikako. Tako da cemo vidjeti kako ce biti za koji mjesec (trenutno ima 2 mjeseca 2 sedmice i 5 dana). Jos uvijek nije tako teska, ima "samo" 6kg :)


felix, 30.6.2012
jesam dok je beba bio ja i mm se menjali hahha


animagical, 30.6.2012
mi smo nosali stalno, pa ga nismo uspjeli nauciti na ruke..sad ga niko ne stize, a ima tek 9.5 mjeseci... nosaj slobodno, to prebzo prodje!


Mirkica, 1.7.2012
ja kao skorpija doduse i dan danas on nekad hoce da ga mama ponese a mama to rado uradi


Visnja RR, 1.7.2012
da, jesam... a uspavljivala sam je nosanjem do 18 mjeseca


teacher75, 1.7.2012
samo kad moram i kad nista drugo ne upali da ga smirim a ledja me vec bole


teacher75, 1.7.2012
samo kad moram i kad nista drugo ne upali da ga smirim a ledja me vec bole


teacher75, 1.7.2012
u kolicima ga pustim da place ako mu nista ne fali, uglavnom place jer je pospan, place 5 min.i zaspi.necu da ga navikavam na vadjenje iz kolica cim zaplace jer onda nece htjeti u kolica nikako i necu nigdje moci sa dvoje djece


Dz3ni, 1.7.2012
Kad plače nosam je, ali kad baš ono zapjeni, ali uglavnom više voli da leži na meni onako dok ne zaspi :) Šta fali, jednom je beba, kad ću je nosati ako neću sad :)


Lady26, 2.7.2012
nije vise beba, ali nisam je nosala nesto pretjerano, osim kad je bila bolesna ili bas neutjesno plakala...ni drugima nisam dala da je puno nosaju da se ne bi navikla :)))


ziki, 2.7.2012
Nosam i cetvorogodisnjaka i jednogodisnjaka. Dok su bili bebe podrazumijevlo se da ih nosam, sad se takodje nosamo, pekmeza moja dva.


anoniman, 2.7.2012
Nije više beba i neće da se nosi. Kad je bila beba, više sam je kao kod Pahuljice, stavljala na sebe ili uspavljivala uz dojenje, mazila je tako. Nije bila nešto zahtjevna po tom pitanju, zaspala bi bez plakanja, nosanja i slično. Kad bi tražila pažnju, stavim je na prsa i mazimo se.


Neca xxx, 2.7.2012
Moja L nije trazila da je nosim, ali je htjela da je blizu mene, u rukama, na siki. Non-stop. I ja sam joj pustila. Bas kao i Pahuljica, uzela bih je u narucje, mazila, pricala, pjevala i njoj je to bas odgovaralo. I opet bih tako. Nisam bas pobornik metode da male bebu pustam da place. A i te faze tako brzo prodju, zato uzivaj, ljuljuskaj i mazi.


Medić*, 2.7.2012
Kao kod skorpije. Dok nije prohodao ga nosili, nije htio uopste puzati. Nosanje prestalo sa godinu dana. Sada bih ga ponekad rado izmazila i pronosala kao kada je bio beba ali nema sanse, momak se neda :))))


bejbibi, 3.7.2012
nosam i navikla sam ga na to:)...nisam htjela al desilo se hehe.....jednostavno volim da ga nosam iako mi ledja pucaju al nema veze:)....jednom cu ga htjet nosat al nece dat,tako da uzivam


sara.at, 3.7.2012
Nisam nosala niti Sam dala da ga nosaju, Ali sam Sam primjetila da Sam bezobraznica Koja Ode kod rodice i uhvatim djete drzati i stojati Ali onda sama na sebe izgalamim i sjedem hahaha Ali rodica sama kaze "ma sta Fali,njega SVi nosaju"


marijica, 3.7.2012
Nosim je kad plače,jer joj sigurno nešto fali.Obično kad je uzmem odmah podrigne,dakle nije plakala bezveze.Ima 6 mjeseci i sad više voli da vježba puzanje.


*Boo*, 5.7.2012
Nosam...moja curica je kao bros...stalno uz mene..:D


mama_mo, 5.7.2012
Sad rijetko, skoro su joj dvije godine, dok je mala bila (do pola godine) stalno smo je nosali, kasnije, posebno kad je prohodala sve rijeđe i rijeđe...Ne traži, nije joj zanimljivo, stalno trči, žuri, zaigrana je pravo, pa nema kad :-)


balasgirl, 22.8.2012
nosala nego šta :)


sabinos, 23.8.2012
svi famelijarno se nanosali,jer je taj bio jako nemirna i zahtjevna beba...tako da...sve moze samo da ne place


sporty mamaa, 25.8.2012
jesam, prvu nisam, ah koliko sam propustila :( nosajte svoje bebe, brzo narastu :)


bebbe RR, 26.8.2012
Nosala i nosam.


madam x, 26.8.2012
Nosajte i uživajte, brzo porastu :)


madam x, 26.8.2012
Nosajte i uživajte, brzo porastu :)


Majka Tereza, 27.8.2012
Nece d aga nosam, sve sam pokusala.. A htjela sam.. Sta cu kad je cudak :-)))


Lejla Ka, 27.8.2012
Da, nosam obje svoje bebe, i ovu od 8 i ovu od 4 godine. Sad već na dosta kraće relacije nego prije, najčešće ih nosam u mjestu. Zdušno sam se trudila da ih naviknem na nosanje, malog sam i mučila par puta dok se nije navikao i skužio da ne postoji bolje mjesto na svijetu od nošenja u marami, uz moje tijelo. Uspjela sam! Potpuno su naviknuti na moje naručje.


merima_s, 30.8.2012
Da, nosala sam kćerku dugi niz godina a sad i bebaca. Ma tako brzo narastu i pobjegnu iz krila da bi ih non stop nosala, samo da su uz mene.


lepetetka, 31.8.2012
više smo se mazili nego nosali.. a curica još i doji pa je često pripijena uz mene....ali da smo nešto ono nosali da ih jedino na taj način možemo smirit -nismo... jedino sina prva dva mjeseca grčića...


bellla, 7.9.2012
samo kad place,a i kad je bila skroz mala beba,uzimala bih je samo da je utjesim,nisam je nikad pustala da place,legla bih pored nje,ili bi ona lezala na meni,mazila je,pjevala.....ali onako da je nosam,bas i nisam,,,,sad nekad kad se umori od hodanja,ili se mazi dodje mi sama da je uzmem<3



Komentiraj!




Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >>
Napravi svoju anketu >>




Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *