|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Bazalna temperatura i grafikon BT
20.11.2007 16:54:03   
vaga
Drage moje, u braku sam 9 godina i prve dvije godine nismo razmisljali o bebi, ali kako se u nastavku nista ne desava odlazim kod jednog poznatog ginekologa koji mi, isto kao i mojoj prijateljici i mnogim drugim, na prvom pregledu kaze da imam, narodski receno, pregradu na materici. Naravno rekao mi je da se ništa ne brinem da se to uspjesno radi jednom poznatom metodom (tada košta "samo" 1500 KM) i da u međuvremenu mm uradi spermiogram (100 KM). Dolazimo u privatnu ustanovu, gdje nam izvjesna gđa. biolog kaze ovim riječima "ovo je totalno loš nalaz vi ne možete prirodnim putem zatrudniti, kod nas se radi vantjelesna oplodnja pa vam preporucujem da to napravite dok ste jos mladi". Zamislite kao sam se ja osjecala, niša ne znam o tome, mislim sve je izgubljeno, ne da je mi ni nadu da se nalaz moze popraviti, liječiti... u meni je vidjela samo nekog od koga će lako dobiti novac. Izasla sam uplakana i to prenijela mm, ne mozete ni zamisliti kako nam je bilo, mislila sam da se sve srusilo. Naravno nisam nista od toga uradila u toj ustanovi već sam se sabrala i otisla na kliniku za sterilitet u Sarajevu, gdje smo mm i ja uradili sve nalaze, ja i prohodnost jajovoda ( koje je se tada radilo rengenski i užaso bolno- jajovodi su prohodni), pa jednu inseminaciju. U međuvremenu je mm uradio operaciju varicocele koja je bila uzrok njegove smanjene plodnosti. Prije dvije godine ponovo sam se javila na kliniku za sterilitet kod dr. Godinjaka i zakazao mi je laparoskopiju i nalaz je uredan, a mm urolog preporucuje da pije Padutin '' mjeseci i nakon toga nalaz je odličan. Ja sam jos uradila postkoitalni test i dr. mi je rekao da je to jedan "školski primjer" urednog nalaza (8 sati nakon odnosa uzima se vaginalni sekret koji se posmatra pod mikroskopom) dr. mi je pokazao kako to izgleda pod mikroskopom, vjerujte bila sam odusevljena jer svojim očima sam vidjela kako mali brzo plivaju i kao izgledaju, tj. znaci da imaju "dobrog domacina". Dr. mi je rekao da se malo pokusam opustiti i da jedno vrijeme probam ne misliti na to (lako je to reći). Dosta sam opterećena time psihički pogotovo kao godine prolaze (32 a mm 40), ali ja se opet trudim da idem naprijed i molim Boga da mi pomogne da istrajem.
Prije nego se odlučim za neku od metoda potpomognute oplodnje odlučila sam da probam mjeriti bazalnu temperature. Već drugi ciklus mjerim temperaturu i vjerujte te mi mnogo sam novih stvari saznala citajuci o tome, što bih preporucila svima. Interesuje me da li je neko od vas to pokusao jer sam na drugim forumima vidjela da je to praktikuju i da ima rezultata. Svakako kada odredite tačan dan ovulacije vidite da li vam je lutealna faza dovoljno duga, što ja uopšte nikad nisam pratila niti znala o čemu se radi, zatim pratite cervikalnu sluz koja se u različiti fazama ciklusa mijenja i što ukazuje kada se ovulacija približava. Sve ovo možete pogledati na stranici http://www.fertilityfriend.com gdje se mozete registrovati i izraditi vlastiti grafikon za praćenje ovolacije. Savjetujem vam da probate i da podijelimo iskustva.       

Pozdrav svim forumašicam i nadam se da vas nisam udavila svojom pricom.

Uporna Vaga             

< Poruku je uredio malena27 RR -- 21.4.2010 15:02:09 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Bazalna temperatura
20.11.2007 20:31:24   
Okarica
Draga Vago,
tvoja prica me je zaista dirnula. Vjerujem da ce kod tebe uskoro biti user posted image , jer ako sam najbolje razumjela, situacija sa nalazima se popravila, a ti jako zelis bebu. I ja sam vaga u horoskopu, imam 32 godine i jako sam upornauser posted image .  Bit ce onako kako nam je sudjeno. Zelim da obje uskoro imamo malu user posted image . Hvala ti na informaciji, svakako cu otici na stranicu koju si preporucila pa cu ti se javiti. Puno te pozdravljam i zelim sve najboljeuser posted image

(odgovor članu vaga)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Bazalna temperatura
21.11.2007 14:03:16   
delfin
Draga Vago, ia ja pokušavam pratiti bazalnu temperturu ali nekako mi se dešava da mi se povisi pred kraj ciklusa8koji traje oko 32 dana), a sluzi mi zna često biti kad imam user posted image . Ja sam čitala da postoje neke trakice LH trakice za određivanje plodnih dana, pa sam kontala da možda to probam, jer mi je nekako jednostavnije nego da idem ginekologu da mi prati ovulaciju, pogotovo što bih morala izostajati sa posla, i kako da to pravdam, jer idem privatniku?

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Bazalna temperatura
22.11.2007 12:16:38   
vaga
Prvi znakovi plodnosti su bazalnata temperatura koja poraste nakon ovulacije i svakako cervikalna sluz. U početku se vlažnost povećava, zatim postaje jasnija (providna) i rastezljiva kao se ovulacija približava. Čitala sam da se taj period plodnosti naziva "plodni prozor" vriejme u kojem je moguće doći do začeća i on traje najviše 6 dana zavisno od dužine ciklusa. Temperaturu je potrebno mjeriti od prvog dana ciklusa svako jutro prije ustajanja iz kreveta i po mogućnosti u isto vrijeme, držeći toplomjeru u ustima. Tjelaesan temperatura se poveća nakon ovulacije jer dolazi do povećanja progesterona u krvi, te temperatura pada na dan novog ciklusa, tj. ostaje povišena ako si trudna.  
Inace ciklus se može podijeliti u 5 faza: 1. menzes, 2. folikularna faza (prije ovulacije), ovulacija i lutealna faza (poslije ovulacije). Mislim da je važno da svaka žena prati ove faze jer nije svačiji cilkus jednake dužine, kako bi odredila tačan dan ovulacije a sami tim ostvarila ciljani odnos. 
Folikularna faza se proteže od početka ciklusa do ovulacije i čija dužina varira kod žena zavisno od dužine ciklusa. Najplodniji ste na kraju ove faze, tj. dva dana prije i na sam dan ovulacije. U ovoj fazi dominira hormon estrogen. također je potrebno pratiti cervikalnu sluz. Koja je poslije ciklusa ljepljiva, zatim  kremasta, prije najveće plodnosti i vodena i a zatim kao sirovo bjelance na dan ovulacije.   
Ovu metodu je potrebno pratiti najmanje tri ciklusa da bi mogli predvidjeti kad ce ovulacija nastati. 
Već drugi ciklus praktikujem mjerenje bazalne temperature, a što se tiče LH trakica neko je već napisao da se mogu kupiti u apoteci Leko kod Vječne vatre. Ja sam lično koristila i maybe baby (mali mikroskop za praćenje ovulacije) ali mislim da je bolje mjeriti temperaturu je tako zaista možeš predvidjeti dolazak ovulacije, a svakako kombinacija svega ovog može samo pomoći.    

Na stranici fertilityfrend.com možete izraditi vlastiti grafikon u koji će te upisivati vašu temperaturu i na dana ovulacije podvući će crvenu liniju. A svako tu je i more članaka o ovome. Pa probajte. 

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Bazalna temperatura
22.11.2007 15:27:59   
Makica29
Vaga, ja sam pokusala pratiti BT prosli mjesec ali je bilo totalno ludo, temperatura je stalno "divljala" gore dole tako da nisam nista saznala. Ovaj mjesec ne zelim da znam ni kad mi je ovulacija, niti imam pojma kad trebam dobiti sljedecu user posted image  
I ciklusi su mi poceli setati sest mjeseci nakon prestanka uzimanja tableta, tj. zadnja dva, tako da vise nista ne znam.
Eto, sve cure savjetuju da se opustimo i ne mislimo na to pa je ovo neki moj pokusaj, mada mi je to razmisljanje o bebi ipak uvijek tu negdje u "malom mozgu" prisutno, ali eto pokusavam to potisnuti i sta dragi Bog da user posted image

(odgovor članu vaga)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Bazalna temperatura
22.11.2007 15:31:37   
Makica29
Eh da, zaboravih reci, mislila sam kupiti maybe baby jer mi je to nekako laksi nacin pracenja ovulacije, ali sam procitala razne komentare i pozitivne i negativne pa sam (barem ovaj mjesec) ipak odustala i pustam da sve ide spontano koliko god mogu.

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Bazalna temperatura
22.11.2007 16:36:22   
vaga
Bas se lijepo ispisah i onda mi nije htio potvrditi odgovor, neka greša valjda. To variranje temperature unutar 1 stepena je sasvim normalno i da bi ista saznala moras bilježiti BT nekoliko mjeseci i upoređivati. Savjetujem ti da budes uporna u mjerenju BT i posmatranju cervikalne sluzi, to je fakat korisno pravo.
To sa pilulam nemam iskustva ali je znam da stres utiče na cikluse. Što se tiče maybe baby nije loše ali nekada mi nista ne pokaze jer pljuvačka nije odgovarajućauser posted image  ... ne znam šta bi ti rekla probaj, svakako je bolje nego ici dr. svaki dan.

I ja se pokusavam opustiti i sve to ali nije lako kao neki misle, samo se mi međusobno možemo shvatiti. I samo naprijed uzdignute glave.

Pozdrav svima Vaga  

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Bazalna temperatura
22.11.2007 21:26:36   
hana
Drage moje, evo da i ja dam doprinos ovoj temi. J
a mjerim bazalnu temperaturu vec treci mjesec, a uz to od ovog mjeseca koristim i Lh trakice. Pokusavam se opustiti i ne misliti na to da li cu dobiti bebu ili ne, a u tome mi vjerovale ili ne pomaze mjerenje bazalne temperature.
Prvo: prije tri mjeseca moj grafik BT bio je pravi skolski primjer u prvoj dijelu temp.36,1. a u drugom dijelu 36,7. Nazalost ciklus je bio prekratak 23 dana, tako da je mozda to doprinijelo nedovoljnom sazrijevanju folikula i nemogucnosti zaceca uprkos odnosu na dan ovulacije.
Sljedeci mjesec temperatura je divlja i shvatila sam da se radi o anovulatornom ciklusu tako da se nisam ni nadala bebi taj mjesec. Na taj način mi je mjerenje BT spriječilo jos jedno razocarenje povezano sa dolaskom mjesecnine - bila sam spremna na to. Procitala sam da zene obicno u jednoj godini imaju jedan do dva anovulatorna ciklusa tako da se zbog toga ne trebamo zabrinjavati.
Ovaj mjesec imam ovulatorni ciklus pa mozda budemo imali srece. Pored toga, ranije sam uvijek pratila kad ce mi doci menzes i kad ponijeti uloske sa sobom itd. a sam znam kad pane temperatura taj dan dolazi mjesecnina, time je smanjeno iscekivanje i neizvjesnost. Prije je neizvjesnost trajala po cijele dane, sada samo prvih pet minuta dok ne saznam rezultate temp. 
Ja sam vrlo nestrpljiva pa mi ovo malo pomaze u obuzdavanju te moje lose prirodne karakteristike.
Nadam se da vas nisam previse umorila svojom pricom.
Samo sam htjela reci da je mjerenje temperature korisno i ako neko zeli podijeliti svoju pricu sa nama bice mi drago.

(odgovor članu vaga)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Bazalna temperatura
23.11.2007 7:34:41   
aldi
I ja sam kao i Makica 29 kupila Maybe baby ali sam i ja odusutala zbog jako razlicitih komentara. Pustila sam da probamo bez toga ali obraćajući pažnju na plodne dane otprilike. Nisam ni mjerila temperaturu...
Ne znam kako ce se zavrsiti, nadam se user posted image i sebi i ostalima koji to jako zele. Ja ne mogu da ne mislim o tome, evo trebam dobiti oko 05.12. i vec sam jakkkoo nestrpljiva. Ne mogu si pomoci d ane razmisljam o tome, naravno ne konstantno.

(odgovor članu hana)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Bazalna temperatura
23.11.2007 10:10:35   
ismihana
Kod mene je školski primjer ciklusa... Traje tačno 28 dana, a ovulacija nastupa tačno 14.dana, nema fule... Bila sam uporna i išla ginekologu 3 mjeseca zaredom da to mjerim, i svaki put je bilo 'u bobu'. Jedino kad sam radila stimulaciju Klomifenom, ovulacija je bila 12.dan, jer smo tako i planirali. Moj ginekolog kaže da je u redovnim ciklusima najbolje začeće koje se desi 12.dana, nemam pojma zašto, pa je tako podešeno i ovog mjeseca, inseminaciju smo radili 12.dana. Sad čekam još jednu sedmicu da vidim je li upalilo user posted image

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Bazalna temperatura
23.11.2007 10:31:30   
Makica29
Vaga, ma kod mene je bilo vece odstupanje svaki dan 3-4 stepena razlike u BT. Za ovaj ciklus je vec svakako prekasno, a i odlucila sam da ne pratim nista ovaj mjesec, ali ako se nista ne dogodi, mozda sljedeci mjesec pocnem opet mjeriti BT. Ko zna, mozda je  kod mene prosli mjesec bio anovulatoran ciklus kako kaze Hana.

Aldi, ja ne pratim ni plodne dane, tj. kako se ciklus poremetio vise ne znam ni kad bi trebali biti, ali citala sam da ljekari savjetuju svaki drugi dan pa se toga pridrzavam. 
Ismihana, evo i ja s tobom zeljno cekam rezultate i drzim fige user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Bazalna temperatura
23.11.2007 12:50:26   
sanja.sa
draga vago,
samo da ti kazem da je ova stranica super, stvarno mozes saznati puno novih stvari. ja sam ovaj mjesec pocela da pratim BT, pa cemo vidjeti hoce li biti rezultata uskorouser posted image ! sretno nam svima i da uskoro bude puno malihuser posted image !

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Bazalna temperatura
23.11.2007 14:09:44   
vaga
Hvala na lijepim željama, da ja sam u horoskopu vaga (1975.) i od onih upornih pa moglo bi se reci i tvrdoglavih user posted image  i uvijek punih entuzijazma. Inace stranica je stvarno super meni je otkrila puno novih stvari. Kada se registrujes onda ti daje mogućnost da svaki dan upisujes vrijednosti BT i ostale stvari i na osnovu toga na dan ovulacuje podvuće crven crtu + šalje ti na e-mail 20 lekcija o svemu tome.  Vrijedi probati i kao što je Hana rekla faktor očaja iščekivanja kad dobješ je manji jer čim vidiš da je BT pala znaj da ćeš dobiti taj dan pa onda u nove pobjede.

Hvala svima na međusobnoj podršci to je tako divno. Pusa svima i ovaj vikend nam je malo produzen u ponedjeljak ne radimo, "hajdemo u planine....". user posted image

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Bazalna temperatura
4.12.2007 18:18:25   
delfin
Pitanje vama "iskusnijim" u ovoj metodi. Da li ovulaciju mora pratiti povišena temperatura, jer kod mene nikako ne ide. Prvo sam mjerila digitalnim (ponavljajući 2-3x) različit rezultat 36,2 - 36,5, onda mi se on pokvario pa sam prešla na klasični i sad mi je trenutno 36,5 8pošto sam ja inače "hladnokrvna" to je već malo povišeno, ali da li je odvoljno. Prateći cikluse unazad temperatura je nekad blago porasla 12 dan , a nekad 30-to pred menstruaciju. Baš mi ništa nije jasno. Ili ja možda nešto pogrešno radimuser posted image  Moj gin kaže da se neopterećujem bazalnom temperaturom. Šta vi mislite? Imala sam one grćeve u stomaku, i bolove u križima, pri temperatiri 36,5. A evo po običaju oči mi izgledaju čudno, malo mi se mući, samo mi se spava, javljaju mis e kao neki znaci, ali to mi se često dešava, i na kraju opetuser posted image . Pokušavam da se nenadam previše, manje se razočaram. Čekaću 14.12.pa ću valjda znati..

(odgovor članu vaga)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Bazalna temperatura
6.12.2007 14:33:20   
Makica29
Piar pitanja  za VAGU i ostale -
Kojim toplomjerom mjeriti BT?
Je li bolji digitalni i li obicni?
Ako neko zna koliko kosta digitalni?

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Bazalna temperatura
6.12.2007 14:55:11   
sanja.sa
ovo je moj prvi mjesec da mjerim BT i mjerila sam digitalnim, ali izgleda da je zivin bolji. kod digitalnog imas puno oscilacija, a i na par stranica sam procitala da je zivin puno pouzdaniji.
ja sam vidjela kada je bila ovulacija, sa 36 temperatura je skocila na 36,8, ali sam prije i posije ovulacije imala dosta oscilacija....
inace, najbolji je bazalni toplomjer, ali ne znam moze li se on kupiti kod nas!?

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Bazalna temperatura
6.12.2007 16:14:58   
vaga
Koliko sam ja čitala o tome ovulacija se desila kad nakon uzastopnog pada temperature dva puta naglo poraste i ostaje povišena sa blagim oscilacijama do slijedećeg ciklusa. Ali i ja još uvije učim o tome jer mi je ovo tek treći ciklus koji mjerim pa nisam posve sigurna. Uz to ja još pratim cervikalnz sluz i na osnovu toga pokušavam što preciznije odrediti kad se ovulacija približava tj. kada se desi. Moj savjet svima je da obavezno posmatrate cervikalnu sluz koja se kroz ciklus mijenja, nakon m ona je kremasta ne providna, zatim postaje sve rastezljiva i pred ovulaciju vodenasta i rastezljiva i kada dođe do ovulacije nalik je sirovom bjelancetu.
Probajete ja sam se uvjerila, da je tako samo još trebam ucicati user posted image  đipa, đipa u te dane i bum.user posted image

Danas sam malo bolje volje još se i smijemuser posted image .

Cao svima

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Bazalna temperatura
6.12.2007 16:22:29   
vaga
zaboravih,

Ja sam prvi mjesec mjerila živinim pa mi se razbio, pa sam drugi zamalo odgrizla (valjda sam zaspalauser posted image ), pa sada mjerim digitalnim. Mislim da je živin najbolji, osim tog bazalanog, ne znam za njega, ali činimi se da je i ovaj digitalni ok da pokazuje prave vrijednosti (možda je i do toplomjera tj. proizvođaća, kao i sve uostalom).

Iskreno kanim se da ponovo kupim živin jer tu nema puno pameti živa će pokazati tačno jedino što je malo nejasno jer su desetinke na toplomjeru suviše male pa može doći do zabune, ( nekada nisam sigurna jeli 36, 5 ili 6). user posted image


(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Bazalna temperatura
7.12.2007 9:18:46   
delfin
i meni se prvo živin slomio,  a digitalni mi nekako oscilira jednom prikaže 36.2 pa 36,4. i onda mi oslabe baterija i taman da prikaže ugasi se.user posted image Sad opet mjerim živinim i 36,5 je (a u principu sam hladnija) doduse gorim iznutra ali temperatura je tolika.
A meni te sluzi ima vrlo malo, ili je nisam uhvatila,jer mi je na poslu nezgodno "mjeriti". Otprilke u plodnim dnima sam je "pronašla" jednom ibiloje malo ali je bila bistra i rastezljiva. Dok nisam znala šta je to imala sam je puno, ja mislila neka upala. Ali prilikom odnosa nisam nikad "suha", nego čak i "prevlažna" ima li to kakve veze sa cervikalnom sluzi?

(odgovor članu vaga)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Bazalna temperatura
7.12.2007 13:54:12   
aldi
user posted image user posted image user posted image sad mozda glupo pitanje, ali da li se ta sluz prati samo po onom sto iscuri ili kako

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Bazalna temperatura
7.12.2007 16:54:06   
Makica29
Aldi,
Evo ukratko .. mozes pratiti po wc papiru kad se obrises, a druga malo nezgodnija  metoda je da prstima iznutra uzmes uzorak .. imas to puno detaljnije objasnjeno na http://www.fertilityfriend.com 

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Bazalna temperatura
7.12.2007 18:58:42   
snjezolina
Moj ciklus je na 28 danauser posted image . Nisam mjerila temperaturu kako bi utvrdila postojanje ovulacije. Išla sam nekoliko puta na folikumetriju gdje je potvrđeno da ona bude 14 ili 15 d.c.user posted image i pored povišenog prolaktina. Inače osjetim je po bolu u predjelu jajnika (naročito lijevog jer je on dominantan) i po vaginalnom iscjetku (gaće mi naprosto budu mokre pa moram često nositi dnevni uložak).

Pitanje za vagu: Gdje ste kupili Padutin? Pošto i moj muž ima lošiji spermogram, a sa padutinom još nismo pokušali pa da ga barem malo popravimo.

_____________________________

Šta je nemoguće - sve je moguće,
gdje postoji volja postoji i način.

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Bazalna temperatura
7.12.2007 19:35:33   
snjezolina
Koji je sastav padutina?

_____________________________

Šta je nemoguće - sve je moguće,
gdje postoji volja postoji i način.

(odgovor članu snjezolina)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Bazalna temperatura
8.12.2007 20:51:25   
aldi
makica 29 hvala ti. Nisam pocela mjeriti temp ovaj mjesec ali cu pokusati pratiti suz Nadam se da ce nam svima uspjeti

(odgovor članu snjezolina)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Bazalna temperatura
10.12.2007 10:14:54   
vaga
Jutro Snježolina, nemam kuci komp. pa nisam vidjela poruku ranije.
Padutin se može kupiti u apotekama Sarajevo (košta oko 130 KM) i vjerovatno i u privatnim ali je možda skuplji. Misim da u pakovanju ima 100 tableta i otprilike traje mjesec dana, u zavisnosti koju količinu uzimati. Dnevno se moze do 6 tableta uzimati mojm mm je uzimmo 4 dnevno. 
Što se tiče sastava zaisa nisam sigurna, moras pitati u apoteci ili mozda neko od cura zna. 
Mm je prvo pio L-karnitin ali Padutin je puno bolji, bar se smo se mi uvjerili.

Pozdrav user posted image   

(odgovor članu snjezolina)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *