|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • sastojci:
  • 12 jaja
  • 12 kasika secera
  • 12 kasika mljevenih oraha
  • 3 kasike krusnih mrvica, ja sam stavljala prezlu
  • zuti fil
  • 1 litar mlijeka
  • 4 pudinga od vanilije
  • 200 g secera
  • 1 margarin
  • smedji fil
  • 200 g secera
  • 1,5 dl vode
  • 200 g mljevenih oraha
  • 1 cokolada za kuhanje
  • 1/2 maslaca
  • nadjev
  • 3 kutije jaffa keksa
  • 2 sokica dvojni-c (ja sam uzela dzus od narance)


  1. priprema:
  2. kore: napraviti 4 kore i to - umutiti 3 jajeta sa 3 kasike secera. dodati 3 kasike mljev. oraha i 1 kasiku mrvica. lagano umijesati i peci na oko 200 stepeni pola sata. tako svaku koru zasebno
  3. zuti fil: napraviti puding od mlijeka i praska za puding. ostaviti da se ohladi (ne mora bit ledeno) i dodati secer i margarit, pa ponovo dobro umutiti
  4. smedji fil: prokuhati secer s vodom da se napravi kao agda, dodati zatim orahe i istopljenu cokoladu. kad se ohladi dodati maragrin i umutiti.
  5. torta se pravi ovako:
  6. -na tablu staviti jednu koru, premazati je dijelom zutog fila.
  7. -po zutom filu sloziti keks prethodno umocen u sok, pa premazti keks zutim nadjevom (najbolje je samo da popunite rupice izmedju keksova, jer vam nece moci biti zutog fila ako stavljate puno)
  8. -prekriti drugom korom i premazati polovinom smedjeg fila
  9. -staviti trecu koru
  10. ponoviti postupak kao i sa prvom: zuti fil, keks, zuti fil
  11. -staviti cetvrtu koru i premazati ostatkom smedjeg fila
  12. -ostavite malo zutog fila na kraju da tortu premazete okolo.
  13. -ukrasite po zelji


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uštipci s hrenovkama
Ringerajin kuvar: Ivana st
4
Umak od sira
Ringerajin kuhar: Mya_81 RR
4
Grčka salata
Ringerajin kuvar: Amela V.
4
Puž sa šljivama i makom
Za RR fotokuhala zinanina
4






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *