|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 500 gr brašna
  • 1 jaje
  • 50 grama omekšalog putera
  • kašika soli
  • kašika šećera
  • 10 gr germe
  • 250 ml toplog mlijeka
  • Fil:
  • po želji....
  • ja sam pravila sa džemom od drenjka koji sma mješala za mljevenim lješnjacima
  • Ove kiflice su super kao slane, pomjepate mladi sir i jedno jaje, malo poslite i filujete
  • naravno sve opcije slanoga i slatkoga su ptvorene
  • premaz:
  • 1 jaje
  • susam ili lan za posispanje ( mi obično lanom slatke posipamo a susamom slane


  1. d navednih sastojaka za tjesto, zamjestite glatko tijesto
  2. ostavite da odstoji dok se ne udupla i izvadite na pobrašnjenu radnu površinu
  3. razvaljate rukom u dužinu i sjecite nožem ili otkidajte komadiće tjesta iste veličine
  4. svaki komad napravite u malu lopticu ove veličine
  5. razvaljajte lopticu u oblik elipse i gornji dio narežite nožem u trakice uske, ovako
  6. na donji dio elipse stavite fil po želji
  7. o počnite savijanje kiflice, pristisnite malo prstima dio ispod kojeg je fil i savijte je do kraja
  8. kiflice redajte u pleh namašćen i prekricen papirom za pečenje
  9. kiflice premažite razućenim jajetom i pospite susamom ( ili lanom kao ja)
  10. pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta
  11. ispečene kiflice po želji poprskajte malo vodom sa prtiju, smao nekoliko kapi i pokrijet kuhinjskom krpom 5-6 minuta
  12. ili natapkajte puterom pa poklopite papirom za pečenje 5-6 minuta


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *