|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Kreativne igre za novorođenčad

Pampers.ba, 9.4.2016
Vaše maleno možda još ne može da govori, ali sigurno se voli igrati! Upotrijebite ove zabavne igre da se zabavite i nasmijete sa svojom bebom.
Ključne riječi:

image
/11


Samo zato što vaše novorođenče ne može podignuti glavicu ili uzeti igračku, to nipošto ne znači da nije zainteresovano za igru! 

Igra sa vašom bebom ne mora započeti kada ona prohoda. Ovi zabavni momenti koje ćete sa njom podijeliti bit će dobra podloga za budućnost punu zabave i smijeha, pa provedite neko vrijeme dajući joj prvi osjećaj igre. 

Djeca mnogo vremena provedu spavajući i jedući, ali kada su budna, ona vole da istražuju. Bebe vole interakciju sa ljudima oko sebe, a za novog roditelja, nema ništa tako posebno kao gledati svoje dijete kako otkriva nešto novo. 

Ali, nije sve igra i zabava – igra ima i svrhu. Samo istraživanje pomaže u razvoju važnih kognitivnih i fizičkih sposobnosti. 

Igre za bebe od 1 mjeseca starosti ( i mlađe) 

Predstavite svoje maleno “bebi u ogledalu”, koja izleda upravo kao ono samo! 

Novorođenčad naprosto uživaju dok promatraju vlastitu refleksiju, te mogu dugo gledati u svoj lik bez da im dosadi. Ako ogledalo stavljate u kolijevku, pobrinite se da se ne može slomiti! 

Bebe su, također, fascinirane objektima koji se kreću ili vrte. Izaberite jedan predmet sa svijetlim bojama koje su u kontrastu, a ako ga stavite iznad bebine kolijevke, pobrinite se da je izvan bebinog dohvata (prije nego se snađete, vidjet ćete kako sjedi ili se povlači ka tome). 

Baš kao i odrasli, i bebe vole slušati muziku. Možete puštati muziku jačeg ritma kada je beba budna, ali kada spava, neka to budu nježniji zvuci. Bebu također možete držati u naručju ili povezu i plesati sa njom. 

Nema bolje igre za bebe od masaže. Nježno dodirivanje bebinih ruku i nogu pomaže uspostavljanju povezanosti u bebinom mozgu i čini da se ona osjeća sigurno. 
A ko ne voli masažu stopala? 

Igre za bebe od 1 do 3 mjeseca starosti 

Starija novorođenčad vole gledati knjige sa svijetlim slikama, punim boja i kontrasta, zato je sada pravo vrijeme da izvučete za nju odabrane knjige. Iako vaša beba ne razumije priču, uživat će gledajući slike i slušajući vaš glas. 

Predmeti koji proizvode razne zvukove također su zanimljivi u ovom periodu. Zvečke ili kreštave plišane igračke isto su puni pogodak. Iako vaša beba još ne zna rukovati njima i izazvati zvuk, nježno ih stegnite u njenoj ručici, ili zatrestite ručicu naprijed – nazad. Oduševit će se. 

Vaše smiješno lice jedno je od bebinih najdražih igračaka! Ne bojte se biti blesavi – vaša beba oduševit će se gledajući vas kako plazite jezik, napuhujete obraze ili pravite smiješne zvukove ustima! 

Podijelite sa nama vaša iskustva i savjete!

 

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *