|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Recept koji je oduševio mnoge svojom jednostavnošću a odličnim ukusom u protekloj godini

image
/101


Originalna verzija:

Lisnato tijesto  (jedan komad)

200g Livadskog sira, gauda, edamer

150 g Mljevenog mesa

2 glavice crnog luka

1/2 kese ili konzerve povrća za frnacusku salatu

1 jaje, susam

Pripremanje:

Odmrznuti tijesto, zatim skuhati to povrće i isprati hladnom vodom kad bude kuhano (ili isprati povrće iz konzerve).
Razviti tijesto, naribati preko sir, pa se preko stavi izdinstani luk s mesom (u koji se doda malo vegete), pa onda povrće. Zamotati rolat, zarezati ga, premazati jajetom, posuti susamom i staviti u podmazan pleh. Tako isto i sa drugim komadom tijesta pa sve zajedno u već zagrijanu rerun na 250 a kad počne da rumeni na 200 (svako najbolje zna svoju rernu)…

Druga varijanta:

Sve isto ali se umjesto mljevenog mesa stave šampinjoni…

Treća varijanta:

Sve isto ali umjesto povrća pržene tikvica:

tijesto posuti sirom a zatim malo preprziti tikvice na roštiljskoj tavi na maslinovom ulju. Tikvice prije prženja držati  desetak minuta izrezane i posute s malo vegete. Zatim preko svega posuti sa izdinstanim na luku mljevenim mesom u koji u se mogu ubaciti 2 kasike nekog paradajz sosa ili malo običnog kečapa. Da bi bilo šarenije jednu kuhanu mrkvu nasjeckati (ostaviti malo za dekorciju tanjura) Sve zarolati, narezeti oštrim nožem do trećine pa premazati  žumanjkom, te posuti susamom. Staviti u već zagrijanu rernu na 250 C. Kad počne da rumeni smanjiti na 200 C Obično se peče 25 minuta al svako najbolje zna svoju rernu…

Četvrta varijanta:

Sve isto a umjesto mesa tuna…

Peta verzija:

po sopstvenom izboru

Odličan prilog: francuska salata, mocarela, ili bilo koja sezonska salata.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nutella kolac
Ringerajin kuvar: Ilhana RR
6
Zdrav keks za djecu!
Zdravi keksići - zajedno u kuhinji mama i djeca
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *