Ringerajin kuvar: Hanady RR

- Potrebno,
- crveni luk srednje veličine
- faširano meso
- mrka
- začini
- riža

- I idemo...
- luk bi najbolji bio u ovoj veličini
- http://www4.slikomat.com/10/0416/o67-Slika1.jpg
- svaku glavicu luka zarezati sa gornje i donje strane ravno
- http://www4.slikomat.com/10/0416/es-Slika1.jpg
- i dobiješ pljosnat luk ovako
- http://www4.slikomat.com/10/0416/q69-Slika1.jpg
- pripremljen luk staviti u šerpu i zaliti vodom u koju si dodala 3-4 kapi vinskog sirćeta ili jabučnog sirćeta
- http://www4.slikomat.com/10/0416/e64-Slika1.jpg
- neka kuha dok ne počnu ispadati srca luka...to jeste ono najmanje u sredini...
- evo ovako
- http://www4.slikomat.com/10/0416/cs3-Slika1.jpg
- kad se skuha luk procjediti a pripemiti smejsu za punjenje
- staviti faširano meso, so, bier, narenadnu mrku, naredndan crveni luk, narendano pola čehan bijelog luka, pešun, i malo crvene paprike. dodati na 1 kilogram mesa oko 2 fildžana prebrane i oprane riže....dosdati nju pa malo ulja i samo pola fildžana tople vode da se sve lijepo sjedini
- http://www4.slikomat.com/10/0416/cze-Slika1.jpg
- pripremiti šerpu u kojoj ć se dolma kuhati...
- staviti ulja, narendane mrkve, soli bibera i crvene paprike
- http://www4.slikomat.com/10/0416/mkc-Slika1.jpg
- sa porcijeđenog luka poskidati oguljinu ( lukovinu) i prstom razdvajati klukovice...ne trea puno pritiskati da ne popucaju one same ispadaju...ovako
- http://www4.slikomat.com/10/0416/wzn-Slika1.jpg
- http://www4.slikomat.com/10/0416/g2o-Slika1.jpg
- http://www4.slikomat.com/10/0416/zz-Slika1.jpg
- kad se pripemi luk filuje se primpremljenom smjesom i u krg stavlja u pripremljenu šerpu
- http://www4.slikomat.com/10/0416/rn2-Slika1.jpg
- http://www4.slikomat.com/10/0416/rec-Slika1.jpg
- redaš redove u šerpi jedna an drugi dok se ne potroši i luk i meso ili jedno ili drugouser posted image
- onda sve lijepo zaliješ mlakom vodom da prelije sve smješetno u šerpi
- http://www4.slikomat.com/10/0416/x97-Slika1.jpg
- ja preko stavim limeni tanjir da mi meso ne ispada iz dolmi....
- http://www4.slikomat.com/10/0416/jul-Slika1.jpg
- staviš d aluha na najačoj temperaturi...kada prokuha neka kuha na toj temperaturi jedno 10 minuta, aonda smanjiš na nižu...npr. najače ti 6 ti kuhaš tu 10 minuta a ond amsanjiš na 2 ili 3 i krčkaš je jedno 45 minuta do sat vremena u zavisnosti koliko si napravila...
- u toku kuhanja obavezno dodavati po fildžan vode da ne zagoriuser posted image
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2