|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • Potrebno,
  • crveni luk srednje veličine
  • faširano meso
  • mrka
  • začini
  • riža


  1. I idemo...
  2. luk bi najbolji bio u ovoj veličini
  3. http://www4.slikomat.com/10/0416/o67-Slika1.jpg
  4. svaku glavicu luka zarezati sa gornje i donje strane ravno
  5. http://www4.slikomat.com/10/0416/es-Slika1.jpg
  6. i dobiješ pljosnat luk ovako
  7. http://www4.slikomat.com/10/0416/q69-Slika1.jpg
  8. pripremljen luk staviti u šerpu i zaliti vodom u koju si dodala 3-4 kapi vinskog sirćeta ili jabučnog sirćeta
  9. http://www4.slikomat.com/10/0416/e64-Slika1.jpg
  10. neka kuha dok ne počnu ispadati srca luka...to jeste ono najmanje u sredini...
  11. evo ovako
  12. http://www4.slikomat.com/10/0416/cs3-Slika1.jpg
  13. kad se skuha luk procjediti a pripemiti smejsu za punjenje
  14. staviti faširano meso, so, bier, narenadnu mrku, naredndan crveni luk, narendano pola čehan bijelog luka, pešun, i malo crvene paprike. dodati na 1 kilogram mesa oko 2 fildžana prebrane i oprane riže....dosdati nju pa malo ulja i samo pola fildžana tople vode da se sve lijepo sjedini
  15. http://www4.slikomat.com/10/0416/cze-Slika1.jpg
  16. pripremiti šerpu u kojoj ć se dolma kuhati...
  17. staviti ulja, narendane mrkve, soli bibera i crvene paprike
  18. http://www4.slikomat.com/10/0416/mkc-Slika1.jpg
  19. sa porcijeđenog luka poskidati oguljinu ( lukovinu) i prstom razdvajati klukovice...ne trea puno pritiskati da ne popucaju one same ispadaju...ovako
  20. http://www4.slikomat.com/10/0416/wzn-Slika1.jpg
  21. http://www4.slikomat.com/10/0416/g2o-Slika1.jpg
  22. http://www4.slikomat.com/10/0416/zz-Slika1.jpg
  23. kad se pripemi luk filuje se primpremljenom smjesom i u krg stavlja u pripremljenu šerpu
  24. http://www4.slikomat.com/10/0416/rn2-Slika1.jpg
  25. http://www4.slikomat.com/10/0416/rec-Slika1.jpg
  26. redaš redove u šerpi jedna an drugi dok se ne potroši i luk i meso ili jedno ili drugouser posted image
  27. onda sve lijepo zaliješ mlakom vodom da prelije sve smješetno u šerpi
  28. http://www4.slikomat.com/10/0416/x97-Slika1.jpg
  29. ja preko stavim limeni tanjir da mi meso ne ispada iz dolmi....
  30. http://www4.slikomat.com/10/0416/jul-Slika1.jpg
  31. staviš d aluha na najačoj temperaturi...kada prokuha neka kuha na toj temperaturi jedno 10 minuta, aonda smanjiš na nižu...npr. najače ti 6 ti kuhaš tu 10 minuta a ond amsanjiš na 2 ili 3 i krčkaš je jedno 45 minuta do sat vremena u zavisnosti koliko si napravila...
  32. u toku kuhanja obavezno dodavati po fildžan vode da ne zagoriuser posted image


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uštipci sa hrenovkama
Ringerajin kuvar: Ivana st
6
Umak od brokule
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
4
Bijeli san
Ringerajin kuvar: Hanady RR
4
Krem čorba od špinata
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *