|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Crveni obrazi
11.3.2009 10:56:43   
Ivona
Zanima me da li crveni obrazi automatski znace alergijsku reakciju ili moze biti i nesto drugo npr. zbog rasta zubica i sl.?

Selena ima 9 mjeseci i 9 dana.
U subotu sam joj prvi put dala mrvicu zumanceta.U nedjelju se pojavilo blago crvenilo na obrazima i bradi.U ponedjeljak je to crvenilo bilo puno jace.Jucer i danas je dosta slabije...,ali je jos uvijek tu user posted image

Prije 20-tak dana se,takodjer, javilo crvenilo na obrazima,ali samo par sati...i obzirom da nista nismo mijenjali ni u prehrani,ni u kozmetici...,ja sam to pripisala reakciji koze na hladan vjetar...,ali sada vec nisam sigurna.

Ne bih je odmah vodila dr. da ne bi poklupila neku viruscinu...,a iskreno ne znam ni kome bih je odvela-da li pedijatru ili mozda dermatologu/alergologu???

Cinjenica je da joj izbijaju zubici i da apsolutno sve gura u usta i oko usta...,a cesto je stavim i u onaj famozni vrtic,cija mreza je poprilicno gruba (ona se penje i stalno "klizi" licem po toj mrezi).

Toliko toga sam procitala o alergijama i iskreno nekada pomislim da nisam trebala.Dobro je znati svasta nesto...,ali nekada se osjecam kao paranoik.
Kada pogledam oko sebe,skoro sve bebe su crvene u licu.Je li moguce da su sve alergicne na nesto?user posted image

Znam da cete reci da je najbolje da odem dr. da bih bila sigurna i to cu naravno i uraditi...,ali da li treba dizati tolku prasinu oko svega toga???

Zadnjih dana bas zivim u strahu i samo analiziram dijete.A kako se ovo jucer desilo sa Dzelilicom od nase mamine princeze,nisam mogla oka sklopiti.

Kako ste se vi odnosili prema crvenim obrascicima svoje djecice?user posted image



_____________________________

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Crveni obrazi
11.3.2009 11:36:54   
haidy
Ja mislim da se ne bi trebala toliko opterecivati. obraz mogu crveni od mnogo cega, a alergija je na posljednjem mjestu. sigurno bi jos imala neke reakcije osim crvenila.
mojoj bebi se cesto crvene obrazi, cesto joj to bude ako je suh vazduh u stanu ili ako je bila napolju pa joj vjetar ili hladnoca malo prosaraju po obrazima.
ja njoj namazem nekom masnom kremom i prodje.
iskreno mislim da ne treba dizati frku oko togauser posted image


_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Crveni obrazi
11.3.2009 11:41:13   
Emina*
Alergija nije vjerovatno.. Da jeste, drugacije se manifestuje...
Bakiru cesto obrazi budu crveni.. Uglavnom zbog zubica...


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Crveni obrazi
11.3.2009 11:45:26   
Amrino
Ivona- vrlo je moguce da je to od zubica. Mnogim bebarama se uzare obrazi od toga...Takodje je moguce da je i od vjetra, i od mrezice....Mislim da nemas razloga za brigu. Samo obrati paznju na to dali je svrbi ili ako se pocne ljustiti e onda potrazi misljenje dermatologa ili nekog boljeg pedijatra.
I mom Hamzi se jedno vrijeme nesto tako povremeno pojavljivalo...cak je bilo i u obliku malih tackica dok nismo skontali da se to desi svaki put kada se MM frisko obrije a onda se mazi s njim...user posted image .

a sta se desilo sa Dzelilicom?user posted image user posted image user posted image ...nisao ocigledno u toku...


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Crveni obrazi
11.3.2009 11:49:56   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: Emina*

Alergija nije vjerovatno.. Da jeste, drugacije se manifestuje...
Bakiru cesto obrazi budu crveni.. Uglavnom zbog zubica...



I kod mog Denija su obrazi cesto crveni, cak sam nekada mislila da ima povisenu temperaturu, ali nije. Ja isto mislim da to nije alergija, jer drugacije izgleda i ne javlja se samo na obrazima!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Crveni obrazi
11.3.2009 12:26:30   
Ivona
Hvala vam,malo ste me smirile user posted image Sacekat cu jos koji dan,pratiti...,pa cemo vidjeti

A Dzelili se jucer zacrvenilo i oteklo uho,pa se osula po cijelom tijelu i kada su je odveli u DZ,dobila je injekciju user posted image
Sumnjaju na marmeladu,koju je probala noc prije.



_____________________________

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Crveni obrazi
11.3.2009 13:50:28   
anitaMO
ej ivona isti slučaj kod moje Laure.obraz joj se zacrvene i budu vreli.na pedijatriji su mi rekli da pratimo stanje.nisam joj ništa novo dala da jede.jer ona je sve probala.tako da smo došli do toga da je od zuba.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Crveni obrazi
11.3.2009 13:56:25   
mazalica
Moj hamza je danima znao imati crvene obraze, pedijatrica mi je rekla da kupim A-derma exomega mlijeko i odmah mu se povuklo crvenilo sada mu mazem samo ponekad i obavezno kada idemo vani. I ja mislim da to nije od hrane, mislim da je to najcesce od hladnoce, deterdenta, tepiha i ostalih stvari koje beba stavlja u usta....

_____________________________

Hamza 27.02.2008
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii...


(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Crveni obrazi
23.3.2009 11:26:29   
amrab
Mojoj Zari več tri dana obrazi gore.Nema još nijedan zubić,ali joj je brada i lice ovih dana stalno mokra.Nemogu joj nabrisati usta,vjerovatno trebna da nikne zubić.Mazala sam joj lice bademovom kremom i sada je puno bolje.Nadam se da će skoro i nestati!

(odgovor članu mazalica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Crveni obrazi
10.10.2010 21:22:12   
Mamica24
MOj Bekir ima 6 mjeseci i evo večeras posle hape su mu se tako obrazi zarumenili d sam se fino prepala. I evo dok spava i dalje se rumene vidjet ćemo ujutro hoće li proći. Još ni traga zubićima!!

_____________________________

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu amrab)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Crveni obrazi
10.10.2010 23:25:28   
iv@ncica
moze  biti  i reakcija na  promjenu  temperature..zahlađenje..vjetar...grijanje...kod  nas  se  i  to  pokaze..osjetljiva  koza..kuci  mu namazem lice  bepantenom..ali cim  vani  idemo  niveom za  vjetar  i hladnocu...cim  je  ppocelo  puhati  mi  crveni..i  koza  suha..pa  ne  mora  sve  biti  alergija ;)))..ovo  pisem  jer  sam  prosla  i  atopijski  i  nesto  alergija ..  promatrajte  mame

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Crveni obrazi
16.12.2010 21:27:39   
mareiluce
user posted image moja curka ima 6 mjeseci. prije 2 dana joj se pojavilo crvenilo na jednom obrazu i malo je kao natečeno???? šta bi to moglo biti????

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Crveni obrazi
18.12.2010 19:22:26   
Mila_80
Esmi je prije par dana nikao prvi zub, ustvari provirio jeuser posted image , i odmah za njim i drugi zub, i od tada joj se svaku večer zacrvene obrazi , ujutro već nema crvenila samo uvečer...da li je to povezano sa zubimauser posted image  ona samo doji ne jede ništa drugouser posted image

_____________________________

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu mareiluce)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Crveni obrazi
20.1.2011 9:01:11   
Majčica
Moj djecak vec mozda nekih 15-20 dana ima crvene obraze koji gore. To nije stalno, ali je cesto pogotovo kad izadjemo vani a krenulo je kad je bilo bas vjetrovito vani. Ja sam mu mazala ivinom masti i proslo bi, pa bi se opet vratilo. Neki dan sam kupila Bepanthen i namazala mu i evo vidim sinoc se cesao i nocas, ne puno ali se cese. Dosad se nije cesao. Ispod se naziru kao male tackice bezbojne. Moze li ovo biti neka alergija ili je jednostavno reakcija ne suh zrak i hladnocu (to sam dosad mislila). Mozda mu ovaj Bepanthen ne godi, vidim pise na uputstvu prekinuti ako se pojavi neka reakcija, a po meni se otad cese.
Ne vodi mi se kod doktora kad je sezona gripe.
Nigjde drugo po tijelu nema osipa.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Crveni obrazi
20.1.2011 10:55:48   
putnica
I mom sinu su nicali zubi i javljalo crvenilo..bas me brinulo,pratila sam sve moguce sto jede,sumnjala na alergije..i dosla do zakljucka da je ili reakcija na balenje,jako puno bali,ili je alergija na citruse.Ne dajem mu ih vise,a crvenilo sam rijesila.Probala sve moguce kreme,..,a derma,mustela,badem,bepanten..i nakraju ocajna onu lanolinsku sto sam imala ako zatreba,Purelan od medele,pise da je za bradavice i  suhu kozu .I valjda je to zastitilo lice da ne bude vlazno,i nakon par dana lice cisto,ni traga nicemu.A prije toga mjesecima crveno i hrapavo.
Mislim da je to dobro kao zastita ali ipak za alergije treba nesto drugo,ne treba se zezati.

_____________________________

Najbolje ideje dolaze iz srca..a ti si 9 mj boravio ispod njega..
Djeca nas cine boljim covjekom!
I. 30.07.2009
F. 20.10.2010

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Crveni obrazi
20.1.2011 11:30:17   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Majčica

Moj djecak vec mozda nekih 15-20 dana ima crvene obraze koji gore. To nije stalno, ali je cesto pogotovo kad izadjemo vani a krenulo je kad je bilo bas vjetrovito vani. Ja sam mu mazala ivinom masti i proslo bi, pa bi se opet vratilo. Neki dan sam kupila Bepanthen i namazala mu i evo vidim sinoc se cesao i nocas, ne puno ali se cese. Dosad se nije cesao. Ispod se naziru kao male tackice bezbojne. Moze li ovo biti neka alergija ili je jednostavno reakcija ne suh zrak i hladnocu (to sam dosad mislila). Mozda mu ovaj Bepanthen ne godi, vidim pise na uputstvu prekinuti ako se pojavi neka reakcija, a po meni se otad cese.
Ne vodi mi se kod doktora kad je sezona gripe.
Nigjde drugo po tijelu nema osipa.



moja sestricna je imala takvo crvenilo kad je jako hladno ili toplo i dermatolog je rekao da je to reakcija na promjenu temp.moja obojica su jako osjetljivi, stariji je imao crvenilo oko usta dugo i na kraju mu je dr dala afloderm kremu i proslo mu je.a inace prpobaj nevenovu galasovu ako si iz sa, ja njemu sada svaku flekicu njom namazem i bude super.a mladji isto sav bude crven kad izadjemo ali se njemu to povuce.meni se ova nevenova pokazala kao najbolja probala sam i mustelu i sve moguce, ali ova je jednostavna, nema ni mirisa ni nista i kosta oko 5 KM pa probaj ako neces da ides dr.

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Crveni obrazi
20.1.2011 11:35:36   
reallove
I mi imamo problema sa crvenim obrazima...nedavno kad smo ga vodili doktoru zbog prehlade teta je vidjela obraze i propisala nam kremu OILATUM JUNIOR,sada je lice puno bolje

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Crveni obrazi
20.1.2011 12:36:31   
Majčica
Gdje mogu nabaviti tu nevenovu galasovu kremu? Nisam iz Sauser posted image Nadam se da je ima i u drugim gradovima..

Pokusacu nesto pronaci sto je takvo za vjetar i sl, u apoteci su mi dali Bepanthen, ali cini mi se nema efekta.

reallove, te kreme ovdje nema, ja mislim, ali upitacu.



_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Crveni obrazi
2.11.2011 14:45:34   
edin medo
hey moj mali ima crvenilo na jednom obrazu evo vec pet meseci ko krugic nije citav obraz ponekad zna i da svrbi izaqu ko mehurici sitni suha koza i nestane mazala svakave kreme bila dermatologu dva puta dali nam mustelu nista od nje sad nam dali canesten ne pomaze molim za savijet jer vise neznam sta radit

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Crveni obrazi
3.11.2011 11:40:17   
Mya_81 RR
Je li mozda lišaj u pitanju?

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu edin medo)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Crveni obrazi
3.11.2011 13:28:45   
edin medo
neverujem jer dugo traje vec 6 mjeseci kad se povuce ostanu dvije tackice crvene i kasnije oped pocrveni ponekad i svrbi pa nikad da prestane neznam sta koristit vise user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Crveni obrazi
3.11.2011 13:30:12   
damma
probaj mast afloderm, samo nemoj dugo koristit. mislim da bi ona mogla bit od pomoci

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu edin medo)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Crveni obrazi
3.11.2011 14:25:35   
edin medo
HVALA VAM PROBACU TU KREMU INTERESUJEME JEL KO KORISTIO CANESTEN KREMU I KOLKO JE ONA DOBRA

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Crveni obrazi
17.11.2011 14:16:29   
edin medo
evo probali smo dipogrentu krema koja ima skoro iste sastojke sa aflodermom koristim je vec deset dana vanski je proslo ostaje oped ona tackice i crvenilo ponekad i poblijedi al oped se pojavi neznam sad sta vise probat da i to unutrasnje nestane molim za savjet user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu edin medo)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Crveni obrazi
28.11.2013 9:30:50   
ninuska
Je li vasoj djeci osjetljiva koza?
Kako su krenuli ovi minusi kad malu izvedem napolje zarvene joj se obrazi ( kao da se ozarila) i pri ulasku u toplo pojave se oteknuti kruzici nesto slicno pliku ali je cvrstouser posted image
Eh, ako ima neko sa slicnim iskustvom da mi preporuci provjerenu kremu da je ne vodim doktoru da ne pokupi jos kakav virus

(odgovor članu edin medo)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

visoke potpetice?
marny

nosite li ih?

da, svakodnevno (38%)

povremeno (41%)

nikada (21%)


Broj svih glasova: 76

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *