|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Recepti za dijetalnu ishranu!
12.4.2012 22:05:27   
klemzi
Drage moje, pokušavam da promijenim svoj način ishrane. Želim da bude zdraviji i raznovrsniji. Ono za šta nemam nikakvu inspiraciju su recepti za ovakav način ishrane. Meni je povrće, recimo, vazda prilog. Molim vas da na ovoj temi razmjenjujemo recepte za jela koja su niskokalorična, a ujedno zdrava i dovoljno "jaka" da ne padnem s nogu user posted image user posted image kad ih jedem. Nadam se da nisam prezahtjevna user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
13.4.2012 3:52:16   
Galicia
Dobra tema, ja sam ZA. user posted image
Nemam neke recepte, ali sam od skora promjenila ishranu sto zbog zdravstvenih razloga sto zbog linijskih.
Elem, izbacila sam secer i mlijecne proizvode totalno. Da je tesko, jeste, ali navikla sam se. Najgore mi je bilo piti gorku kafu, ali i to je caka bila za mene. Pila sam je 6 dnevno. A sad 2 maximalno i to crne gorke.

To je za pocetak.

Sacu preci na obareno povrce. Sparoge, karfiol, kupuscici, brokule itd samo ili obarim malo ili ih na pari skuham. Posto radim duge smjene po 12 sati, ja sebi spakujem u kesice mrkvu, celer, paradajzice, koju vocku i to grickam citav dan. A ne kao prije, cips, cokolada, i tako te visoko kaloricne uzine.
Ja nesto ne vjerujem u te univerzalne dijete, jer nemamo svi isti metabolizam niti nacin zivota. Ja sam za da svako sebi radi onako kako on misli da je mu je bolje. Ne gladujem, ali gledam sta unosim u organizam.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
13.4.2012 7:43:20   
canim
klemzi da i ja pohvalim temu user posted image

Ako se sjetim nekog jela koje nije klasicno a dijetalno je i moglo bi pripasti ovoj temi rado cu napisati.

Pratim vas, nadam se da ce biti interesantnih recepta

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
13.4.2012 9:50:32   
Mamarica
Ja cesto pravim ribu (obicno smrznute filete oslica, bakalara ili lososa), u foliji u rerni. Stavim dosta bijlog luka, persina, vegete natur (zacini idu po zelji), malo maslinovog ulja i u rerni pecem do pola sata. Riba bude divna (cak i meni koja nisam ljubitelj morske hrane). Pred kraj pecenja, rastvorim malo foliju da ispari suvisna tekucina.
Cesto pravim razna rizota (iliti pirjane), tako sto izdinstam malo mljevene curetine (opet kap ulja) ili nekog povrca (tikvica, blitva, spinat, ma sta god hoces), podlijem vodom, ubacim onu jednu alnatura kocku za supu (bez aditiva je), rizu (najbolja je srednje zrno), poklopim i to se iskrcka, neka salata i super.
Pilecu salatu pravim tako sto stavim zelenu salatu, paradajz, luk, nasjeckam susena pileca prsa (ili grilovane filete), malo integralnih bake rolls iskomadam, dressing napravim sama od nemasnog jogurta, light vrhnja za kuhanje, zacina, malo sirceta, senfa. Piletinu zamijenim sa tunjevinom za tuna salatu, ali onda ne ide ovaj dressing nego nacijedim limuna i zacinim. Moze i maslinovog ulja.
Cak i sarmu pravim light verziju user posted image  sa mljevenom curetinom, a ako se zatrefi i komad susene curetine ubacim da dobije miris. Ne pravim nikad zaprsku, nego razmutim malo begove vispakove sa vodom i dodam pred kraj kuhanja.
Cesto pravim obroke u vrecicama za pecenje, gdje ne ide masnoca, a ubacis mesa kakvog hoces i povrca, bas bude fino.
Sto se tice deserta napravim sutliju od nemasnog mlijeka i smedjeg secera ili puding od istog. Vocnu salatu zalijem sa malo domaceg sirupa (kojeg imam, visnja recimo super okus dadne).

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
13.4.2012 9:51:44   
Mamarica
Ja sam sa ovakvom prehranom za dva mjeseca skinula 10 kila i holesterol sa 7,1 na 3,9 user posted image . Imam namjeru i dalje nastaviti. Jako me zanimaju i recepti drugih zenica.

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
13.4.2012 23:14:12   
klemzi
Joj Mamarice, 10 kg za 2 mjeseca. Svaka čast user posted image user posted image Ideje su ti odlične.Moram probati ove tvoje recepte. Slažem se s Galicijom, ni ja nisam dijeta tip, ja stvarno namjeravam da promijenim prehrambene navike, jer je to jedino trajno rješenje za kg ali i zdravlje općenito. Moram i ja napisati koji recept, da ne bude da samo čekam da ko drugi napiše. Hvala vam puno za ideje Mamarice user posted image user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 8:08:01   
Lulu_08
Bravo Klemzi za temu i za tvoje namjere user posted image .

Sto se tice hrane, ja inace ne volim przeno/peceno tako da meso kod mene ako se mora prziti ide na grill bez masnoce, a ako bas zbog nekog sosa ili nesto zahtjeva onda tu dolazi u obzir mrvica maslinovog ulja. Pored toga vecinu hrane pravim manje-vise kuhano/na vodi dinstano ili grillano tako da je to vec dosta zdravo. Ja to cinim zato sto nisam ljubitelj drugacijeg, ali ujedno je bas i zdravo user posted image .

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 8:31:22   
Emica_sa
Ja sam cak razmisljala da postanem vegetarijanac jer meni meso ne predstavlja uzitak uopce,ali opet sam odlucila zadrzati piletinu..

Kod mene je problem sto sam ja u prvoj trudnoci imala nenormalan apetit,i to je dovelo do viska kilograma koji stoje i danasuser posted image

Povrce svakako volim na svaki nacin,samo sto danas je sve otislo u krivom smijeru.

Telad se tove hormonima,piletina antibioticima,o povrcu necu ni pisati jer znam kakvim se sve otrovima prska,sve otrovi I i II skupine jer drugacije nebi moglo ni uspijeti.POgotovo se to odnosi na poljoprivrednike kod nas jer nema apsolutno nikakvih kontrola.Kad pocnem razmsljati skontam da nista vise nije zdravo ni sigurno user posted image

Znam sad ce neki reci ja kupujem samo od poznatih,provjereno,ali sve je to laz,jer sa danasnjom klimom i uslovima u zemlji,povrce za prodaju ne moze da uspije bez tretiranja.Ja kad odem na pijacu,sve se zeleni blitva,listovi ogromni,zdravi i sad ce meni neko reci da to nije prskano.

Galicia kako si uspijela bez mlijecnih proizvoda,meni je to oslonac prehrane jer ja nenormalno volim sir,slatko mlijeko,jogurt,kefir,to bi mi bila nemoguca misijauser posted image

< Poruku je uredio Emica_sa -- 14.4.2012 8:35:00 >


_____________________________

Hello, it's me...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 17:15:40   
Galicia
Emice, ja sam bila ovisnik o slagu i mlijeku u kafi. Vjeruj kad sam mogla bez toga, mogu bez svega ostalog. Od mlijecnih proizvoda samo sam sir jela na kojem sam prezivljavala inace. Kad nisam imala sta drugo da jedem, ja sam samo sir i hljeb jela. Sad kad otvorim frizider, oci se same lijepe na ono sto SMIJEM jesti. Ma covjek je sam sebi najveci neprijatelj.

Juce nisam nista jela citav dan. DOduse bila sam u bolovima tako da mi nije bilo nidocega. Ali sam popila 2 crne kafe, i 2 flase vode. Danas cemo ici vani jesti, ali izabracu supu neku, i mozda povrce sa rostilja i mozda neki komad mesa. Ne gladujem uopste, ali sam sebi nastimala kako JA hocu. MM me zezao ispocetka, kaze hajd da vidim tu tvoju kafu bez slaga i mlijeka. I bogami, ja sam sebe pobijedila.
Kad se sjetim kakvih receptica, javicu vam.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 17:29:11   
mo girl
ja sam proslo ljeto krenula sa nekom vrstom dijetalne ishrane tipa:bijelo meso,povrce onda ne kombinirati ugljikohidrate i bjelancevine itd i dobro sam uspijevala skinula 11kg i od tada nekako se vrtim u krug nikako da maknem sa mjesta.ja sam taj nacin ishrane prihvatila kao svakodnevni al neznam u cemu grijesim pa ne micem sa mjesta odavno.imam dosta recepata dijetalnih i savjeta milion vise sam sama sebi dosadila.uglavnom crveno meso sam zamjenila piletinom i puretinom,koristim one umjetne zasladjivace kad pravim kolace al njih rijetko pravim,kafu ne pijem,gledam da ne przim puno al je muzu vise dosadila ova moja ishrana jadan on pojede al onda na poslu jede nesto normalno da se zasiti.sad cu potraziti recepte pa cu napisati par

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 17:35:34   
mo girl
PILECA KAPAMA(tako je tamo pisalo mada meni nema smisla naziv)
1 pileci file
i kasika ulja(ima ono zvjezdino sojino ulje)
pola kg spanaka
2 veze mladog luka
1 jogurt
malo soli
na ulju il bez njega poprziti piletinu nasjeckanu na kockice,kad porumeni dodati isjeckani mladi luk,poslje par minuta kad luk omeksa dodati spanak.politi sa malo vode i pirjati pola sata.sluziti sa kiselim mlijekom il jogurtom.
PORCIJA OD 250 gr TJ,JEDAN TANJIR IMA 400 KALORIJA

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 17:39:26   
mo girl
GRCKE CUFTE
500gr mljevene puretine
1 glavica luka
komad dvopeka potopljen u vodi
1 jaje
zacini
500gr tomatina
400gr krompira
umjesiti male cufte,staviti ih na papir za pecenje i pec u rerni 20min na 200 stepeni.
kad su pecene izvaditi i presuti u serpu dodati tomatino zacine i sve krckati ono dok se fino ne sjedini.
sluziti uz kuhani krompir i salatu.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 17:41:38   
mo girl
paprike sa sirom
4 paprike
300gr mladog sira
1 jaje
vlasac,sol
izdubljene paprike napuniti smjesom sira i jaja zaciniti i poredati u vatrstalnu posudu i peci 20min na 220 stepeni
1 paprika ima 135 kalorija

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 17:45:54   
mo girl
SPANSKA PITA(za pleh 30x40)
200gr integralnog brasna
200gr bjelog brasna
200gr mladog sira
solja jogurta
100gr pilecih prsa
100gr kiselih paprika il karstavaca
prasak za pecivo,sol,origano,sezam
sve osim sezama umutiti mikserom i tijesto nek bude rijetko al ne ko za palacinke.
obloziti tepsiju papirom,usuti smjesu.posuti sezamom i peci 30 min na 220.kad porumeni probati cackalicom jel gotovo
ispadne 12komada a jedan kom ima 172 kalorije

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 17:49:38   
mo girl
KINESKI MOX SA PAVLAKOM(ovo je meni najdraze od svih ovih recepata)
1 casa od jogurta rize se skuha.
izdinstati luk i tu rizu preliti preko luka i nek se malo dinsta.
MIX
poprziti 300 gr piletine filea dodati kineski mix(ledo zamrznuti) sol biber i malo vode i dinstati 5 min,il duze da malo voda ispari.kad je gotovo preliti kiselom pavlakom al moze i bez nje ako neko nevoli.takodjer se moze sve zajedno izmjestai sa rizom

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 17:55:10   
canim
Galicija ja nisam razumila tvoj razlog izbacivanja mlijecnih proizvoda osim sto si pomenula slag, mlijeko u kafi user posted image jeli samo sada pijes kafu bez tih dodataka ili si izbacila sve mlijecne proizvode, ako da, bas me interesuje zasto? user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 18:08:11   
Galicia
Pocela sam dobivati osip po tijelu, iza vrata, po rukama i nogama. To je jedan oblik ekzeme. Mali sincic od mog brata ima ista stvar samo 100 puta gore, i odu kod doktora i ustanove mu da ima ekzemu koja je prouzrokovana mlijecnim proizvodima, tacnije mlijekom. Odkako je mali izbacio mlijeko iz ishrane, on vise nema ekzeme. Skroz na skroz mu se povuklo. Eh tako sam i ja izbacila sve mlijecne proizvode, i dosta mi se smanjilo. Po malo pocne svrbuckati, ali uopste nije strasno.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 18:08:50   
Galicia
Ja sam izbacila sve mlijecne proizvode. Znaci ni mlijeko, ni slag, sir, sve sve sve.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 18:21:18   
klemzi
Evo ovo sam ja danas pravila i ok je ( mislim, meni kao klasičnom mesojedu user posted image )

TIKVICE U PARADAJZ SOSU
prvo sam propržila na maslinovom ulju jednu mrkvu i jednu glavici crvenog luk. U to sam dodala na kolutove isjeckane dvije veće tikvice i još malo propržila. Nakon toga sam narendala tri zaleđena paradajza i dodala u to umjesto paradajz sosa. Dodala sam i destak maslina bez košpica, ulila dva deca vode i ostavila da se krčka. Kad voda ispari provjeriti je li sve skuhano i to je to. Od začina sam koristila samo so i vegetu. Eto...meni se svidjelo.


Mo Girl hvala za recepteuser posted image . Samo mi molim te kaži šta je spanak user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 18:27:13   
Galicia
Spanak=spinat.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 18:29:09   
klemzi

IZVORNA PORUKA: Galicia

Spanak=spinat.

Hvala...slutila sam da je špinat, ali rekoh da priupitam user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 19:01:58   
Emica_sa
Mo girl super,pisi jos Hvalauser posted image user posted image

_____________________________

Hello, it's me...

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 19:08:15   
muaaa
Dobra ideja Klemzi,i ja u zadnje vrijeme sve vise razmisljam o zdravoj ishrani,ali recepti su uvjek nedostatak i jednostavno treba mi vjetar u ledja pa da pocnem s ovim.

za pocetak sam krenula s hljebom integralnim

Stavim brasno tip 700,razevo integralno,heljdino i puno sjemenki raznih sve sto mi pod ruku dodje u granapu.I zadovoljni smo hljebom djeca ga bas vole.

Sljedeci korak ce biti nesto drugo ali vidjet cemo sta.

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 19:14:33   
Emica_sa
muaa koje sjemenke,i kolika je cijena ovog brasnauser posted image

_____________________________

Hello, it's me...

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Recepti za dijetalnu ishranu!
14.4.2012 19:21:10   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

muaa koje sjemenke,i kolika je cijena ovog brasnauser posted image


Sjemenke...lan,susam,suncokret....a brasno ovo tip 700 je 5kg/6 km,

integralno razevo...1 kg..2,5 km

heljdino je 1 kg....4,5 km.

S tim da po jednu saku ovog heljdinog i integralnog stavis...znaci moze dugo trajatiuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *