Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: AAmela Ja sam napravila ukrase za tortu od fondata. Ali bih da prelijem tortu sa cokoladom upravo da izbjegnem to da je preslatko i da ga gosti skidaju s torte. Ali sam malo nesigurna sta da stavim jos s cokoladom da bi bila glatka kad se rastopi? Je li dovoljno da rastopim cokoladu maslacom? Kako strane torte da prekrijem cokoladom a da izgleda fino? ja ću biti slobodna da ti prensem iskustavo naše dush sa druge teme o ovome...kako uspješno da kombinuješ tortu od čokolade sa fondatom...ovaj će post dati odgovore na sva tvoja pitanja IZVORNA PORUKA: dush Prelila sam tortu sa cokoladom, istopila sam 400gr cokoladei dodavala ulja da se malo sjaji. Ono sta sam se naucila (za drugi put): 1. prije nego prelijes tortu treba sacekati da se cokolada malo ohladi (ovako mi se pocela tppiti krema sa strana, tako da su nastale male grudvice ) 2. kada je krema istopljena, prije preljevanja procijediti je, da sve sto se nije istopilo ne ostane u kremi Evo kako je izgledala: