|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hraniteljstvo ili domovi za nezbrinutu djecu...?
20.3.2013 0:13:31   
Candy
Drage moje, jedna moja bliska prijateljica me zamolila da ovdje postavim temu za nesto sto ona pokrece, jedan projekat je u pitanju, pa je interesuju vasa mislenja kao majki, sadasnjih i buducih, kao gradjanki... Naime, ona zeli uraditi projekat u cilju da se sto vise djece u dobi od 0-5 godina koja su bez roditeljskog staranja, uvedu u hraniteljstvo da ne idu u domove za nezbrinutu djecu i da se na taj nacin i omoguci onima koji zele da usvoje djecu da to i urade. Jer samim istrazivanjem se doslo do zakljucka da su domovi popunjeni, a usvojenja je jako malo. naime, onaj ko odluci da primi dijete u hraniteljstvo dobice i novcanu pomoc za to dijete za njegove potrebe, ali i te osobe bi bile duzne da se podvrgnu edukaciji koje bi se pokrenule u cilju da se ta djeca osjecaju kao da ima ljubavi za njih, da pripadaju nekoj porodici, dok to u domu nemaju... Zatim radice se na podrsci sa bio roditeljima, po mogucnosti da se ne razdvajaju. Zatim, volonteri staratelji (buduci soc.radnici,nezaposleni soc.radnici itd.), koji bi bili staratelji djeci koja se nalazi u domu i na taj nacin bi bili vanjska podrska djetetu koje je u domu i na taj nacin bi im omogucili kontakt sa roditeljima, a u krajnjem slucaju da roditelji koji zaista ne zele djecu da im se da razuman rok da razmislie ili da potpisu dokumente kojima se odricu djeteta i time bi dijete moglo da se usvoji.
Sta vi mislite o svemu ovome?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Hraniteljstvo ili domovi za nezbrinutu dj...
20.3.2013 9:28:40   
maja78 RR
To je super ideja, samo nisam sigurna koliko bi ljudi koji zele usvojiti pristalo na to, jer oni bi se vezali i onda dodje dan kad se moraju oprostiti od djeteta.



_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Hraniteljstvo ili domovi za nezbrinutu dj...
20.3.2013 9:30:22   
ada033
Candy, ja radim upravo u toj oblasti. Poslala sam ti PP pa molim te pogledaj

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *