|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
17.6.2009 22:14:34   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Suzana

Draga moja Bebbe,

Hvala ti što se interesuješ za moju "situaciju".
Jos nismo počeli... Kad postavih ovu temu, krenuli zubići i buđenje 100x u noći propraćeno plačem, tako da smo na stand by-u...
Doje samo pred spavanje i u noći kad se probude, pa sada planiram prvo ukinuti ovaj pred spavanje i onda kada se vratimo s mora deverati u noći...
A kako uspavljivati... Lako je bilo sa sikom... I ovako nemam vremena nizašta, a onda počnem razmišljati da bi uspavljivanje nekada moglo potrajati.. user posted image izvinite što vam zamaram svojim brigama.
Ali evo, nakon 13 mjeseci mogu priznati da me savladava umor. user posted image
Kad bi me neko upitao uh kako je sa dvije bebe prije mjesec-dva, odgovarala bih ma ok je, dobro je.. ali sada već osjećam umor. Ali dobro, proći će..

Hvala još jednom što pitaš, ja ću svakako da vas update-iram!

Puno pozdrava!




Draga Suzana,

Naravno da si umorna! Sve drugo bi bilo cudno. Imas dva bebosa i radis puno radno vrijeme. Moze li biti drugacije?! Puno srece ti zelim. I, to da imate samo dojenje pred spavanje i nocu je vec solidan napredak. Pusa i tebi i deckima!


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
17.6.2009 22:48:17   
bombona
Boogy Woogy, hvala ti na odgovoru :)
Po svemu ovome sto si napisala, vrlo je moguce da su zubici problem!! Cuclu, flasu i tako te stvari nikada nije htjeo, tako da nije to...! Bas sam ga danas vodila pedijatru jer je stvarno previse nervozan zadnjih dana, i budi se konstantno noci, a nosic mu curi, pa reko da ga odvedem za svaki slucaj. Uglavnom sve je u najboljem redu hvala Bogu, a pedijatar kaze da su zubici jer su mu desni skroz otekle, i to da ce ih vjerovatno vise izbiti odjednom user posted image Tako da mora da je to problem!!
A sto se tice dohrane, uvijek sam pazila da ga prvo podojim, pa onda nakon mozda pola sata mu dam neku kasicu...a isto tako mu nikad nisam davala sokove, ipak smatram da je voda najbolja! Licno sam ovisnik vode, popijem je 3-4 litre dnevno, a od soka samo vise ozednim, pa sam prema toj logici isla sa njim! A iskreno, par puta kada sam mu probala dati, nije mu se uopste ni svidio!

Uglavnom, ja cu biti uporna...ne davno sam imala strasan slucaj mastitisa, nosila sam gnojnu upalu mjesecima a nisam znala! Na kraju su mi to rezali, gnjecili, 3 sedmice sam to lijecila, i jedva je proslo! Kada tad nisam prestala dojiti, necu ni sada user posted image Hvala na savjetima u svakom slucaju!!

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
18.6.2009 21:37:11   
aazra
IZVORNA PORUKA: bombona

Cao drage mamice!!

Prvo da se nadovezem na ovaj post od "Maida28" uvezi plakanja. Iako u dosta slucaja "upali" to kada pustis da dijete place, stvarno ipak nije za preporuciti. Iako mnogi preporucuju da se dijete ovako navikava da spava po noci, i da se odvikava od sise, moze ostaviti strasne psihicke posljedice. Najgore sto mozete uraditi jeste da pustite vase dijete da place samo u mraku bez ikakve utjehe. Vi ste njemu jedina sigurnost u zivotu, a ta sigurnost koju mu pruzate kada ga uzmete da ga utjesite, je jednako vazna i potrebna dijetetu kao hrana i voda. Zamislite samo sebe u istoj situaciji, da vas obuzme strah i panika, sami ste, a niko vam ne dolazi upomoc, i koliko je to stresno!! E pa bebi je jos 10 puta gore. Naravno svako ima svoj misljenje, i svoj nacin odgoja, ali ja sam strasno protiv ovih "pusti ga nek place" metoda!!




I ja se slazem s ovim, to da muz nekako utjesi dijete je ok, ali pustiti dijete da place ne vjerujem da moze biti korisno.  meni se nekad desi da mi "beban" kenka pred spavanje i malo ga pustim dok ne zavrsim nesto sto trenutno radim ili dok ne pripremim stvari za spavanje. a za to vrijeme ga cuva muz, samo desi bas da je nervozan ali to nikad ne traje dugo. A da ga pustim u noci da place ne da nemam srca vec ne vidim sta bi s time postiglauser posted image  samo vise stete nego koristi...

_____________________________








(odgovor članu bombona)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
9.7.2009 10:39:53   
Suzana
Ćao ženice,

Evo da vas malo update-iram sa svojom situacijom. user posted image
Već 3 noći uspavljujemo se bez sike (MM sa jednim malcem u dnevnoj, a ja u spavaćoj), a evo Edi nije dojio 2 noći, Mak od preksinoć... Edi se budio, bio žedan pa popio vode, a drugo buđenje kad je htio siku, prebacila sam ga kod nas u krevet.
Mak sinoć također prebačen u naš krevet... Edijeva sisa user posted image je za sada OK, nije mi se skamenila, ali danas planiram uzeti kupus i stavljati preventivno... Ženice koje ste prošle ovo, da li se slažete, da li ovo trebam raditi i spriječiti neželjene posljedice?
Eto, toliko od mene za sada, pa se javim opet!
Pozdrav svima.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
9.7.2009 10:44:16   
mamin sin
Suzana ja sam kad sam prestala dojiti stavljala obloge od razblazenog jabukovog sirceta na grudi, samo nemoj preko bradavica...Bile su m ivec postale pomalo bolne grudi ali su mi te obloge super pomogle...Kao da su smanjile nadolazenje mlijeka i smeksale mi grudi...Probaj s tim...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
9.7.2009 10:52:28   
Anoniman
znači napredujete!user posted image
Prevalili ste najteži dio, i sad će sve biti lakše.
A mislim da ti kupus ne može naštetiti.
Možda bi trebala povećati unos agruma, navali na limunadu, možda ti pomogne sa smanjenjem mlijeka.
Ja otprilike znam kako ide to sa snagom volje, odvikavanjem, dužim uspavljivanjem, jer svojoj curici ukidam cuclu. Mislim da joj više nije potrebna za utjehu, već je to bezvezna navika, a ionako mi je non-stop ostajala na raznoraznim mjestima, pa muka kad hoće zaspati, ma haos.
Sada smo došli do tog stadija da kad imam vremena da sjedim čitavu vječnost i čekam da zaspe i utvrdi na dojci, tako je uspavam, a u suprotnom čim zaspe, izvadim siku i stavim cucu i gotovo. A kad je spustim u krevet izvučem je. Uglavnom, zadovoljna sam jer sad bar ne drži cucu bez potrebe po ustima, da cucla kad joj je dosadno, pa vidjećemo dokle i kako.


< Poruku je uredio Shee -- 9.7.2009 10:54:26 >

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
9.7.2009 11:17:22   
Suzana
Mamin sin, hvala ti na savjetu..
Nadam se Shee, vidjećemo...
Meni Edi sa dudom sada zaspi, a Mak je uopšte ne koristi.
Meni su se oni do godine skoro uvijek uspavljivali sa sikom, ali promjene nastupaju poslije 1. rođendana, vidjećeš! Posljednjih dana sam vidjela da sika više ni ne uspava i tako neku noć odlučismo da je izbacimo..
Ok.. pišemo se.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
9.7.2009 12:21:27   
mišur
Suzana,

baš mi je drago da napredujete...
Ja mislim da ti kupus neće škoditi, bar preventive radi...
Kad sam prestala dojiti Luku, nekako mi se mlijeko samo smanjivalo i samo i prestalo, bez ikakvih problema..Za divno čudo!
Tako da ne znam šta je dobro, a šta nije, a vjerujem da si ti već dobro načitana i pripremljena za ovu situaciju...
U svakom slučaju, držim vam fige da uspijete i istrajete!user posted image
I izdržite...user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
11.7.2009 10:06:11   
farenada
IZVORNA PORUKA: mamin sin

Suzana ja sam kad sam prestala dojiti stavljala obloge od razblazenog jabukovog sirceta na grudi, samo nemoj preko bradavica...Bile su m ivec postale pomalo bolne grudi ali su mi te obloge super pomogle...Kao da su smanjile nadolazenje mlijeka i smeksale mi grudi...Probaj s tim...


jabukovo sirce jeeeuser posted image

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
11.7.2009 10:33:18   
bloom
Suzana, obloge ti svakako nece naskodit. Ja sam za sve metode osim hemijske terapije, mislim na hormonsku tabletu koja prekida stvaranje novog mlijeka. Moguca je temperatura i bol, ali mozes popit paracetamol i s tim oblogama. Pokusaj malo i masirati dojke, malo izdajati mlijeko, ali samo malo da sebi olaksas, a ne da ispraznis skroz.
Nadam se da ste vec ono najgore prebrodili.

(odgovor članu farenada)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
16.7.2009 12:05:12   
Suzana
Drage moje drugarice!

Evo da vam javim da moji mali slatki dečki nisu više dva sisavca.
user posted image Veseli smajli stavljam jer sam sretna što je sve prošlo i bolje nego sam očekivala.
user posted image Tužni smajli stavljam jer će mi nedostajati prethodna godina i posebna veza između mene i mojih dječaka.
Ima više od 7 dana kako ne dojimo... Nisam smjela ni da vam se javljam ni da vas izvještavam, čekala sam da prođe malo dana. user posted image
Spontano jednu noć Edi prespavao, dala mu vodice. Isto i Mak... Odlučim ja, to je to, nema više odlaganja. Noć kasnije, Mak je toliko vrištao da sam i ja s njim na kraju plakala i pomislila "Bože da li ću ovo moći izdržati", ali onda smo MM i ja osmislili sistem. Mak su 7 dana spavali u dnevnom boravku, a Edi i ja u spavaćoj.
Sve je dobro prošlo, zaboravili su na siku.
A ja žene moje prošla odlično, pripremila kupus... jednu noć i stavila preventivno, pa kuc kuc kuc, sve OK... Što znači ako je prošlo više od 7 dana da je to "to" i da se mlijeko povuklo zar ne?

Eto drage moje, ne bih vas previše zamarala, bilo je divno dok je trajalo, bilo je teških trenutaka jer valjalo je dvoje "othraniti" user posted image , ali sam s druge strane ponosna na sebe i sretna zbog svojih dječaka, i sve bih isto ponovila.

Vama koje još dojite, želim da uživate i da vam "odbijanje" od sike prođe u najboljem redu, a svim budućim mamama dojiljama stojim na raspolaganju!
Znači, ne napuštam ovaj podforum i tu ću biti stalno!!! user posted image

Veliki pozdrav svima.




_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu bloom)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
16.7.2009 12:16:20   
mišur
Čestitam!user posted image user posted image
Drago mi je da ste uspjeli i da je sve prošlo bez većih problema!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
16.7.2009 14:15:11   
ziki
user posted image user posted image user posted image  Bravo Suzana, srago mi je da je sve dobro prošlo. Moja drugarica je prije 15 dana i doji ih hvala Bogu, a joj od kako mi je rekla da su blizanci pričam o tebi kao heroju, što ti i jesi.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
16.7.2009 16:00:07   
Okarica
Bravo Suzana, svaka ti čast user posted image user posted image user posted image
Drago mi je da je sve fino prošlo.
Pozdrav za tebe i dječake. Imala sam osjećaj da sam te vidjela sa mužem i dječacima u Vilsonovom u nedjelju user posted image  Ne znam otkud mi to, možda sam nekad vidjela vaše slike u albumima. user posted image

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
16.7.2009 16:43:19   
Suzana
Hvala vam cure! user posted image

Okarice, vrlo je moguće da si nas vidjela na Vilsonovom u nedelju (3x smo bili, ujutro, u podne user posted image ).
Nisi nas mogla prepoznati preko slika jer ih nisam ni stavljala u albume, ali je nas lako prepoznati, iako smo se razdvojili sa kolicima user posted image . Javi se sljedeći put!



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
17.7.2009 11:32:26   
bebbe RR
Svaka čast, Suzi!
Iskreno i od srca ti se divim!
Ljupci za tebe i momke!


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
17.7.2009 12:41:48   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Suzana

Što znači ako je prošlo više od 7 dana da je to "to" i da se mlijeko povuklo zar ne?



Mlijeko se nikada ne povlaci totalno, samo vise ne nadolazi jer nema razloga. I sad kad stisnes siku moze malo izaci user posted image  I kad bi vratila malog sisavca mogla bi opet dojiti bez problema.

Drago mi je da je sve proslo u tako lijepom iskustvu. user posted image

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
17.7.2009 13:25:55   
Suzana
IZVORNA PORUKA: mamina cura

IZVORNA PORUKA: Suzana

Što znači ako je prošlo više od 7 dana da je to "to" i da se mlijeko povuklo zar ne?



Mlijeko se nikada ne povlaci totalno, samo vise ne nadolazi jer nema razloga. I sad kad stisnes siku moze malo izaci user posted image  I kad bi vratila malog sisavca mogla bi opet dojiti bez problema.
Ovo sve znam user posted image .
Možda se nisam dobro izrazila, ali htjela sam reći da ne bih trebala brinuti zbog eventualne pojave mastitisa i sl. obzirom da već više od 7 dana nema reakcije i sve je hB ok. user posted image


Drago mi je da je sve proslo u tako lijepom iskustvu. user posted image   Thanks. user posted image


Hvala ti slatka bebbe.


_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
17.7.2009 13:47:17   
aazra


Evo da se i ja malo "updateiram" sto bi rekla Suzy..
Nisam imala sedam dana internet, problemi sa dial -upom odoh ja off - topic..

Suzy, mnogo mi je drago da je sve proslo ok, i drago mi je zbog Maka on je kako sam shvatila nesto bio vise privrzen.
I takodjer ti cestitam sto si uspjesno othranila dvojicu "sisavaca" odjednom!
Ja i dalje uzivam u dojenju, nekako tek mi je sad pravo zanimljivo kada se umiljava kad hoce da doji, i tako.
A uspjeli smo da napokon pocne spavati u svom kreveticu, nije vise tako mali, treba i njemu i nama prostora..
Jednostavno jednu noc zaspao u narucju dok je dojio mi ga premjestili u njegov krevetic i gotovo.
a toliko su svi govorili "bit ce tesko.."
Definitivno nema nista na silu,
ja za sad i ne razmisljam o prestanku dojenja ali kada dodje i taj dan isto cu uraditi kao i sa kreveticem..

Suzy, nemoj slucajno da napustis nas dojilje, znas da nam uvijek treba tvoja podrska!

_____________________________








(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
22.7.2009 17:32:28   
dana3
IZVORNA PORUKA: Suzana

Drage moje drugarice!

Evo da vam javim da moji mali slatki dečki nisu više dva sisavca.
user posted image Veseli smajli stavljam jer sam sretna što je sve prošlo i bolje nego sam očekivala.
user posted image Tužni smajli stavljam jer će mi nedostajati prethodna godina i posebna veza između mene i mojih dječaka.
Ima više od 7 dana kako ne dojimo... Nisam smjela ni da vam se javljam ni da vas izvještavam, čekala sam da prođe malo dana. user posted image
Spontano jednu noć Edi prespavao, dala mu vodice. Isto i Mak... Odlučim ja, to je to, nema više odlaganja. Noć kasnije, Mak je toliko vrištao da sam i ja s njim na kraju plakala i pomislila "Bože da li ću ovo moći izdržati", ali onda smo MM i ja osmislili sistem. Mak su 7 dana spavali u dnevnom boravku, a Edi i ja u spavaćoj.
Sve je dobro prošlo, zaboravili su na siku.
A ja žene moje prošla odlično, pripremila kupus... jednu noć i stavila preventivno, pa kuc kuc kuc, sve OK... Što znači ako je prošlo više od 7 dana da je to "to" i da se mlijeko povuklo zar ne?

Eto drage moje, ne bih vas previše zamarala, bilo je divno dok je trajalo, bilo je teških trenutaka jer valjalo je dvoje "othraniti" user posted image , ali sam s druge strane ponosna na sebe i sretna zbog svojih dječaka, i sve bih isto ponovila.

Vama koje još dojite, želim da uživate i da vam "odbijanje" od sike prođe u najboljem redu, a svim budućim mamama dojiljama stojim na raspolaganju!
Znači, ne napuštam ovaj podforum i tu ću biti stalno!!! user posted image

Veliki pozdrav svima.









Ja sam pokusala sa nocnim dojenjem i ne dojim vise, ali se probudi i place.ne pomaze voda niti flasa.moram prestati dojiti skror do oktobra zbog mog zdravlja i citam ove postove i ne znam kako si radila za dnevno dojenje.da li si samo prestala davati siku-ma ja sam izgubljena totalno ovo dana.te njegovi zubi ,te moja ledja .eto da se ne zalim,kad mognes molim te napisi par rijeci o tome-hvala ti unaprijed!!!!

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
23.7.2009 10:36:41   
Suzana
Draga dana3!

Ukoliko sam dobro upratila ti si šećeraš zar ne? user posted image
Svaka čast na borbi i dojenju tvoga sina. Vidim da mu je 9 mjeseci...
Ja sam se morala vratiti na posao kad je mojim dječacima bilo 6 mjeseci, ali sam skoro do 11 mjeseca izlazila na pauzu da ih podojim. Onda sam prestala. U periodu od 9 mjeseci oni su dojili ujutro, oko 13 h na mojoj pauzi i naveče pred spavanje (naravno + buđenje u noći)... Ne znam šta da ti kažem, jednostavno smo polako izbacivali podoj po podoj. Znači oko 11 mjeseca su nastavili sa dojenjem ujutro i naveče sa buđenjem u noći i tako je bilo do 1. rođendana. Onda sam izbacila jutarnji podoj, kako bih smanjila produkciju mlijeka jer sam odlučila prestati sa dojenjem sa navršenom godinom dana (kao što i kaže ova tema user posted image ) i ostali smo samo sa "sikom za uspavljivanjem" i noćnim buđenjima. Ostalo možeš pročitati u ovim mojim postovima, a sve sam rekla u ovom koji si citirala.

Ne znam koji bih ti savjet dala. Koliko puta dnevno sada doji tvoj sin, hajde reci mi to za početak, pa da vidimo šta i kako! user posted image
Ne brini, sve će to biti OK.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
23.7.2009 15:54:59   
dana3
Eh,draga Suzana seceras sam vec dugih 25 godina i sve je to ostavilo posljedica na moj organizam ali hvala Bogu da sma rodila zdravog djecaka.
Pa ovako ,preko dana doji po 4 puta i to uglavnom kad hoce da spava a nocno dojenje sam izbacila ili tacnije zadnji podoj je oko 12 i ujutro u 6 prvi.mada ne spava to vrijeme ,dajem mu flasicu.. sa mlijekom ili vodom.
Mene brine to sto on sve vise zeli da doji kad ga odbijam.desi se da cijeli dan ne zeli da jede ali sika moze-posebno sad kad  je dobio gornje jedinice juce i prekljuce.
nije mu dovoljno dojenje ,vise mu je to utjeha ali zbog toga ja se osjecam lose i  ne mogu da uzmem moju terapiju koju trebam.psihicki jos gore kad ga vidim kako place i dize mi majicu da dodje do sike.ali moram ,a ne znam kakouser posted image user posted image


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
23.7.2009 16:18:44   
Suzana
Joj dana3, baš mi je žao, ali sigurno da siku traži kao utjehu...
Ja nisam ništa forsirala, sve je išlo nekako prirodno i spontano.
Tako da nisam imala tih problema da mi u toku dana traže siku i vuku me za majicu, jer smo postepeno ukinuli dnevne podoje (svjesno, uz mučenje oko uspavljivanja dnevnog, iako ih je najlakše bilo uspavati sa sikom), pa su vjerovatno i zaboravili na nju, ali zato nisu zaboravili u toku noći.. Ali eto, i to smo nekako riješili.
Ne znam, iščitaj ove moje postove, pa vidi i probaj se nekako organizovati...



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
23.7.2009 16:25:52   
jupajdi
Tek sada vidjeh Suzana da si prestala dojiti svoje dječake i da je sve ispalo u najboljem redu.
Ne brini se i dalje postoji veza između vas, zagrljaj, poljubac....nema ništa ljepše od nježnosti sa svojim malim pačićima, a i onim malo većim user posted image . Moj Emin ima 5 godina i još uvijek se mazimo user posted image .
Eto, baš mi je drago da nisi imala nekih većih problema i svaka ti čast pa si dojila blizance i još tako dugo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana
23.7.2009 16:26:31   
Adana
user posted image  Suzana. tako mi je drago da je sve proslo OK i da su mali nesisavci sada dobro,a i ti naravno. user posted image
Pusiceeee

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *