
- 1 kg tikvica(4 manje)
- 300g-400g pilećeg filea
- 1 veća paprika
- 2 kom paradajza
- 300ml vrhnja za kuhanje
- 1 kašikica brašna
- bosiljak
- so ,vegeta
- maslinovo ulje

- U tavi zagrijati maslinovo ulje i na njemu pržiti papriku isječenu na trakice.Piletinu isjeći isto na trakice i dodati u tavu.Sve pržiti na jačoj temp uz stalno miješanje.Paradajz oguliti i isjeći na kockice pa i njega prodinstati sa piletinom i paprikama.Posoliti ,dodati vegetu i kašikicu brašna.Još par puta promiješati pa uliti 100ml vrhnja za kuhanje.Skloniti tavu sa ploče.
- Tikvice oprati i malo oguluti tj.ja sam svaku drugu trakicu ostavljala .Prepoloviti ih uzduž i svaku polovicu izdubiti kašikicom.Tako pripremljene tikvice poredati u pouljenu tepsiju i na svaku rasporediti pripremljeni nadjev,pa kriške paradajza i sve preliti sa ostatkom vrhnja.
- Po želji na paradajz staviti i nekoliko listića bosiljka.
- Rernu zagrijati na 200stepeni i tako pripremljne tikvice peći oko 30 minuta.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Čorba od koprive
Ringerajin kuvar: Hanady RR
6
Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
6
Recept za tikvice sa piletinom
Ringerajin kuvar: Visnja RR
6
Krompir čorba
Ringerajin kuhar: Mya_81 RR
4