moje zlato
Autor: Jasnalajla
Brownies
Uredništvo Ringeraja.ba, 7.6.2013- Potrebno
- 340 gr čokolade za kuhanje
- 250 gr putera
- 6 jaja malo umućenih viljuškom
- pola male kašike soli
- 350 gr šećera
- 2 vanilin šećera
- 180 gr brašna
- 100 gr nasjeckane mliječne čokolade
- 80 gr nasjeckane bijele čokolade
- Peče se na 170-180 stepeni C, oko 40 minuta. Kalup je 30 cm sa 22 cm aluminijski kupovni.
- Uključiti rernu da se ugrije na 200.
- Puter i čokoladu za kuhanje istopiti na tihoj vatri (4 od 9 podioka)
- Dok se to topi isjeckati mliječnu i bijelu čokoladu na komadiće
- Kalup premazati puterom i posuti brašnom
- 6 jaja malo umutiti viljuškom
- Istopljenu čokoladu skinuti sa vatre i malo miješati da se ohladi
- U to pomalo dodavati jaja i miješati pjenjačom
- Nakon toga dodati šećer i vanilin šećer pa umješati
- Dodati brašno i polahko ga umješati, prebacivati smjesu preko brašna dok se ne ujednači
- U gotovu smjesu ubaciti komadiće čokolade i umješat
- Izliti u kalup i peći na 170-180 stepeni oko 40 minuta (odmah smanjiti sa 200 na ovu temp)
- Kad je gotov kolač se podigne, ali će se hlađenjem spustiti.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept! |