Ringerajin kuvar: amanullah

- Biskvit
- 3 jaja
- 5 kasika šećera
- 3 kašike brasna
- 100 gr čokolade u prahu
- kasika mala p za pecivo
- Fil
- 2 šlag kreme odd vanilije
- 150 gr putera
- 2 vanilija šećera
- Tamni fil
- 1 puding od čokolade
- 250 gr nutelle

- Poredati po plehu 2 pakovanja milkinih biskvita, i premazati ih sa skuhanim pudingom od čokolade u koji sam dodala nutellu i dobro izmjesala ( puding napravila po ustaljenoj proceduri )
- U medjuvremenu napravila biskvit, umutila bjelance u čvrst snijeg i postepeno dadavala slijedeće sastojke ( šećer, zumanjke, čokoladu u prahu , brasno i prasak ) pekla na 200 C 15 minuta
- Biskvit prebacila preko čokoladnog fila
- Slijedeći postupak,
- Umutila šlag kreme od vanile, omeksali puter, vanilijin šećer i prelila preko biskvita.
- čokoladna glazura
- 250 gr mliječne čokolade
- 150 gr putera
- Mliječne čokolade rastopiti na pari, dodati joj omeksali puter, i finalno premazati cijelu tortu
- Ukrasiti čoko bombonicama i euro blokom
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Japanska bajadera
Ringerajin kuvar: Haidy
4
Domaći sirni namaz
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Štrudla sa makom
Ringerajin kuvar: ajnur
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2