|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 300 g oštrog brašna 1 prašak za pecivo 80 g margarina 250 g šećera 2 jaja 2 dl mlijeka ribana korica jednog limuna
  • Čokoladni umak: 200 g maslaca 100 g šećera 200 g čokolade 2 dl mlijeka 400 g kokosa Način pripreme Četvrtasti kalup premažite masnoćom i ovlaš pospite brašnom. Pećnicu ugrijte na 170 ¨C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, zatim od bjelanjaka izlupajte čvrsti snijeg. U drugoj zdjeli pjenasto umutite margarin sa šećerom i žumanjcima. Naizmjence im dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i hladno mlijeko. Naposljetku oprezno umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Dobiveno gusto, ali tekuće tijesto izlijte u četvrtasti kalup (20x30 cm). Pecite ga 25 minuta do lijepe boje. Ohladite.


  1. Ohlađeni kolač narežite na manje kocke. Od mlijeka, šećera, čokolade i maslaca nad parom pripremite čokoladni umak. Umak stalno održavajte mlakim tako da ga držite nad posudom s
  2. vrućom vodom, zatim u njega umačite kocke. Složite ih na plitki lim, a kada se čokolada malo stisne, kocke uvaljajte u kokosovo brašno. Složite ih u prikladnu posudu s poklopcem i držite u hladnjaku


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *