Ringerajin kuvar: Hanady RR

- BISKVIT:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 3 žlice brašna
- 3 žlice kakaa
- KREMA I:
- staklenka kompota od višanja ( ili 500 gr svježih višanja bez košpica koje skuhamo sa 7,5 dl vode i šećera po želji u vidu kompota)
- 6 žlice šećera
- 7 žlice škrobnog brašna (gustina)
- KREMA II:
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 30 dkg čokolade za kuhanje

- Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka (dodajte prstohvat soli), dodajte žlicu po žlicu šećera, jedno po jedno žumance i na samom kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa kakaom.
- Pecite na većem limu (30 x 40cm), oko 15 min na 180 stupnjeva.
- Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
- Pomiješajte šećer i škrobno brašno te lagano umiješajte kompot od višanja te sve lagano prokuhajte da se zgusne.
- Kremu još vruću rasporedite ravnomjerno po biskvitu.
-
- Slatko vrhnje i čokoladu otopite na pari i mješajte da postane jednolično. Zatim ostavite da se dobro ohladi. Smiksajte. Premažite preko hladne kreme od višanja.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2