Ringerajin kuvar: acudesa
- 1 kg brašna
- 2 kesice germe
- 1 kašika soli (ravna)
- 250 ml ulja
- 600 ml toplog mlijeka za potkuhavanje
- žumance, susam
- izrada: pomiješati sastojke (so, germu i brašno) dodati ulje i mlijeko...staviti na toplo mjesto. Kad se tijesto digne, napraviti oko 24 kuglice tijesta (ja sam radila tako što sam tijesto polovila, pa na četvrtine, pa na osmine i tako dok nisam dobila otprilike oko 24 kuglice)...a, vala komotno sam ih mogla još jednom prepoloviti bile bi još manje, slađe...
- Ostaviti kuglice da nadolaze 10-tak minuta, a zatim ih zarolati da budu kao debeli štapići (oblik valjka)...namazati žumencetom, posuti susamom i peći na 200 stepeni oko 15 tak minuta..otprilike (a, vi uvijek možete izvaditi jednu da vidite je li pečena)..ne valja da se prepeku..ono da porumene odozdo i odozgo
- prijatno!
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Krem supa od krompira
Ringerajin kuvar: Hanady RR
6
Slani palačinci
Ringerajin kuvar: Amela RR
6
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2