|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Za nas fotokuhala Hanady RR
Ključne riječi:

image
/121


(recept naše Lejle Ka)

Potrebno:
za tjesto:


500 gr brašna
1 jaje
50 grama omekšalog putera
kašika soli
kašika šećera
10 gr germe
250 ml toplog mlijeka

Fil:
po želji....
ja sam pravila sa džemom od drenjka koji sma mješala za mljevenim lješnjacima
Ove kiflice su super kao slane, pomjepate mladi sir i jedno jaje, malo poslite i filujete
naravno sve opcije slanoga i slatkoga su otvorene

premaz:
1 jaje
susam ili lan za posispanje (mi obično lanom slatke posipamo a susamom slane)

Od navednih sastojaka za tjesto, zamjestite glatko tijesto , ostavite da odstoji dok se ne udupla i izvadite na pobrašnjenu radnu površinu.
Razvaljate rukom u dužinu i sjecite nožem ili otkidajte komadiće tjesta iste veličine . Svaki komad napravite u malu lopticu  veličine kao na fotografiji.
Razvaljajte lopticu u oblik elipse i gornji dio narežite nožem u trakice uske.
Na donji dio elipse stavite fil po želji
Počnite savijanje kiflice, pristisnite malo prstima dio ispod kojeg je fil i savijte je do kraja
Kiflice redajte u pleh namašćen i prekriven papirom za pečenje.
Kiflice premažite razmućenim jajetom i pospite susamom ( ili lanom kao ja)

Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta...

Ispečene kiflice po želji poprskajte malo vodom sa prstiju,  samo nekoliko kapi i pokrijte kuhinjskom krpom 5-6 minuta ili natapkajte puterom pa poklopite papirom za pečenje 5-6 minuta

U oba slučaja su mmmmmljac...

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Namaz od tunjevine
Ringerajin kuhar: Ivana st
2
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *