Ringerajin kuvar: gvendolina

- Potrebni sastojci za tijesto:
- -600-700gr brasna
- -1 kvasac
- -200ml mlijeka
- -200ml vode
- -60gr putera
- -kasicica soli
- -kasicica secera
- -2 jaja+ 1 zumance za premazivanje kiflica
- I jos je potrebno za dekoraciju:
- -grozdjice za nosic
- -biber u zrnu za oci

- Evo mojih medo kiflica koje sam pravila za Ajdinov rodjendan djecici su bile jako zanimljive,a Bogami i odraslima
- Medo kiflice
- Potrebni sastojci za tijesto:
- -600-700gr brasna
- -1 kvasac
- -200ml mlijeka
- -200ml vode
- -60gr putera
- -kasicica soli
- -kasicica secera
- -2 jaja+ 1 zumance za premazivanje kiflica
- I jos je potrebno za dekoraciju:
- -grozdjice za nosic
- -biber u zrnu za oci
- Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom da se udupla.Kada tijesto nadodje razvuci oklagijom na 1,5 cm debljine.Modlom (8cm precnika) vaditi glave medvjedica i redati u podmazanu tepsiju. Od ostatka tijesta oblikovati njuske i usi.Nozem zasjeci njusku i dodati nosice od grozdjica i oci od bibera. Premazati umucenim zumancetom i peci na 180 C oko 15-20min
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Kockice od palente
Ringerajin kuvar: Hanady RR
4
Aromatično pile i riža
Ringerajin kuvar: Hanady RR
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2