Ringerajin kuvar: palachinken

- nekoliko jabuka
- puter i cimet, po želji

- Jabuke dobro operite, neoguljenima izdubite sredinu.Po želji, u svako udubljenje staviti mali komadić putera i prstohvat cimeta (ukoliko je beba već probala navedene sastojke)
- Staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- Peći na 200 stepeni dok ne omekšaju.
- Prohlađene jabuke oguliti i izgniječiti viljuškom.
- U varijanti za odrasle, pečene jabuke uvaljati u mješavinu smeđeg šećera i cimeta i imate ukusan desert. - Na isti način možete peći i bundevu, prepolovljenu, očišćenu i položenu korom prema "gore" u tepsiji. - Ukoliko želite skratiti vrijeme pečenja, možete nasuti centimetar vode u tepsiju.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2