
- 500 g pilećih fileta
- 200 g svježe crvene paprike
- 100 g tikvica
- 100 g mladog luka
- 200 g šampinjona
- 4-5 žlica ulja
- 1 kasika vegete

- Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju zdjelu i pospite vegetom..
- Opranu papriku očistite od sjemenki pa je isto tako narežite na kockice. Bijeli dio očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine.
- Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, i sve dobro promiješajte.
- Meso s povrćem pokrijte i ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjiće.
- Rešetku za roštilj ili tavu premažite uljem i dobro zagrijte. Pripremljene ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.
Šampinjoni će zadržati lijepu boju i izgled ako ih prije pečenja dobro osušite.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Salata sa morskim plodovima
Ringerajin kuvar: magnolija*
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2