
- Kukuruzno brašno ili palenta
- voda, par kapi maslinovog ulja
- Povrće: mrkva, karfiol, brokuli, kuhana tikvica, 
- Voće: jabuka, breskva..

- Pripremiti paletnu na uobičajeni način 
- Zatim prvo prokuhati npr jabuku, izmiksati je, dodati malo vode u kojoj se kuhala jabuka. I onda dodati kašiku već pripremljene pure/palente, samo da ne bude prerijetko, ali ni pregusto.... 
- Npr, palenta ima prelijep okus s kruškom.....
 Ne soliti puru... Pustiti mašti na volju
Ne soliti puru... Pustiti mašti na volju
 
 
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
         
        
        
        
        
            
    Punjena jaja
    
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
    
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
 
        
            
    Pizza muffini
    
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
 2
2
 
    
Punjena jaja
Svima drago predjelo
 2
2