|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako dalje..
29.4.2011 8:40:08   
Anoniman
Drage moje, prije svega izvinite na ovom Anoniman..znate me svi sa foruma neke su me i upoznale i prosto me stid da s vidi kroz sta prolazim a morala sam nekome dusu otvoriti i reci..
ne znam dal da pocnem od toga sta se sinoc desilo il da sve ispocetka pa da se ne gubite u svemu ovome..moj muz je postao jedan zloban i agresivan covjek,covjek kojem ne smijem nista reci,covjek od koje strepim svaki dan u 5 sati kada se treba kuci vratiti,ne znam kakav ce doci..milsim da to nije zivot..pocelo je sve u trudnoci..mama je izgubila posao,ja sam joj pomagala,kredit koji je imala na kojem sam ja zirant i moj svekar prostala sam otplacivati jer mi je mama jer mi je ona davala mnogo toga u zivotu..nadam se da cete razumjeti..tu su pocele svadje,svakodnevne,istjerivanje iz stana,ponizavanje govorenje da je njegov stan i da sam beskucnik itd..a i vrijedjanje moje porodice..jedan dan mi je cak bacio smotak kljuceva u stomak a stomak do zuba...i tad je stalo..3 mj nakon poroda opet s vratio onom starom i opet vrijedjanje i ponizavanje,drzala sam tada bebu u rukama on me cupao za kosu i pljunuo u lice..tada mi je mama rekla da je njih zvao dok sam jos trudna bila i svasta im nagovorio pokazala mi poruke strahota..htjela sam ga ostaviti ali mi je prijetio da ce uzeti dijete i zbog toga sam odustala..svaki dan nakon toga je bio manje strasan ali opet sa grcem.ocekivala sam kakav ce doci sa posla,svadja se sa mnom osjetim da bi glavu najradije razbio..i tako iz dana u dan opet do sinoc..sve je super bilo rcali,kafu pili,on sjeo za trpezarijski sto i tako pricamo i on podje da se svadja...i svasta je nagovorio da mi je mama vjestica,na sta ja licim,da mi nije njega na ulici bi bila, ko ce me itd...onda je upleo i mog tatu u to sve koji je umro i koji je sa sobom velkiu tugu zbog mene ponio,znao je s kim sa i kroz sta prolazim...tu se nisam mogla kontorlisati i podigla sam glas (prije nisam jer mi je dijete tu)...dijete je pocelo plakati nije naviklo na dernjavu ja sam ga uzela u ruke,mm je skocio pljunuo me u lice koliko je mogao i udario glava mi i sad zvoni..cak imam i na sljepocnici malo nateceno i crveno...prijetio mi je da ce mi uzeti dijete jer nemam posao niti stan..dijete je isprepadsano cijelu noc je na meni prespavao i sad dok je gledao teletabise poceo je iz cista mira da place...ja hocu da ga ostavim ali me strah da mi sud ne dodijeli dijete...nisam ja vise bitna,neka radi sta hoce svakako sam dosla do samoga dna,kupi mi sampon kad on hoce,o ostalim stvarima da ne  govorim..tacno mi izracuna za rucak koliko mi treba i jos mu racun moram donijeti i nabija mi svaki dan na nos da me on hrani..ja hocu dijete iz ovog ludila da odvedem..necu da on ovo gleda..ima li ijedna forumasica pravnik koja bi mi mogla savetovati sta da radim??...znam da su vam ove teme na vrh glave ali ovo je samo u kratkim crtama kroz sta prolazim..i da znate nije dijete pisalo, niti neko kome je dosadno..ovo je vasa forumasica koja se stidi same sebe...
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 8:46:02   
Nedi
Žao mi jeuser posted image user posted image žao mi je što nisi ja...žao mi je što nemaš posao i tatu da te podrži. Eto ne znam šta bih ti rekla osim što sam tužna i ljuta

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 8:47:03   
koka i po
pod prvo ne stidi se sebe...NIKADA...
ovo sto prolazis je strasno i za tebe i za tvoje dijete koje ce vjerovatno nekada u zivotu nositi posljedice radi toga ako se ovo nastavi.iz tvog posta zakljucujem da te muz ne cijeni i omalovazava sto u mnogocemu utice na tvoje samopostovanje i samopouzdanje.samo bih ti rekla da nijedan covjek,a kamoli zena  ne zasluzuje ovakvo ophodjenje prema njemu.svi mi prolazimo kroz raznorazne faze u zivotu pa i u braku.problem nastaje kad te faze ne prestaju i traju.
neznam sta bih ti savjetovala....ti to najbolje znas...ali izvlaci se iz ove situacije kako znas.
hanady .....ova osoba treba tebe user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 8:52:47   
N_N

IZVORNA PORUKA: Anoniman

ja hocu da ga ostavim

ja hocu dijete iz ovog ludila da odvedem




Ovo je najbitnije!!
Strašno mi je žao što ti se to dešava, bježi od sirovine user posted image user posted image Popljuvati majku svoga djeteta može samo sirovina! Strašno!!


_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 8:53:46   
Lulu_08
Tebe mila ne treba biti stid nego tm. Sve što je koka rekla potpisujem.

Ženo hrabro naprijed, ti si majka i trebaš zaštiti sebe i svoje djete, po svaku cijenu!!!!

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 8:56:03   
new mama
Draga bas mi je zao sto prolazis touser posted image user posted image ,ja bi se licno svim silama trudila da nadjem posao,da imam svoj dinar,a onda bi fino otisla,pa bilo gdje,ako ne mozes kod mame,nadji neki stan,ali moras se odatle izvuci,jer mislim da tu ne ide,samo sebe unistavas,a i dijete,a sto se tice da bi ti dijete uzeo nadam se da ce ti neko odgovoriti s pravne strane,sta i kako...sretno mila i mislimo na tebeuser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 8:59:19   
henna ze
ja bih ovave tipove za j......objesila..eto šta bih..draga moja...nisam pravnica..al mislim da ti sud neće oduzeti dijete...ako je sve tako kao štoo kažeš..on mora da plaća alimentaciju..
nadam se da će ti uskoro neka stručno odgovoriti...user posted image user posted image

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:08:40   
mišur
Draga moja,

iskreno mi je žao što ovo proživljavaš. Kako ti je, ne mogu ni zamisliti niti se staviti u tvoju kožu.
Posavjetovati te šta da radiš, opet nije zahvalno, ali da sam na tvom mjestu, vejrovatno bih pobjegla glavom bez obzira.
Pitanje je imaš li ti gdje pobjeći????
Vidim da nemaš tatu, ali možeš li kod mame? Imaš li brata ili nekog rođaka, da ga nazoveš i sve mu ispričaš, da imaš nekoga da stane iza tebe i da te zaštiti?
Porodični zakon jasno zabranjuje svako nsilničko ponašanje bračnih partnera, tu nema sumnje. Ne smije te tući, pljuvati, vrijeđati...
Ono što ti možeš uraditi jeste prvo da ga ostaviš, da odeš kod mame ili nekog bliskog, ili u sigurnu kuću(mada ne znam iz kog si grada), onda da podneseš tužbu za razvod braka kod nadležnog suda (ako nemaš novca za advokata, obrati se nekom pravniku ili nevladinoj organizaciji da ti pomognu da istu sastaviš-u BL ima Centar za besplatno pružanje pravne pomoći pri Ministarstvu pravde, a ne znam kako je to u FBiH definisano).
Sve detalje vezane za postupak razvoda braka naći ćeš u Porodičnom zakonu, samo ukucaj isto na Google i izbaciće ti.

Ja bih na tvom mjestu pobjegla glavom bez obzira, ali ja bih imala gdje i kome, i imala bih materijalnu sigurnost za sebe i dijete.
Zato ne znam šta da ti kažem...Ti sama najbolje znaš s kim živiš i šta možeš očekivati...
Svakako mislim da moraš potražiti pomoć u nekom muškarcu, rođaku, bratu, da mu kažeš šta se dešava i da te može zaštititi kako bilo...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:11:05   
palachinken
Da li u tvom gradu postoji Sigurna kuća, odnosno neka organizacija koja pomaže ženama žrtvama zlostavljanja? Imaš li rodbinu koja bi ti mogla finansijski pomoći i primiti te dok ne nađeš posao....bilo kakav?


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:12:26   
Almaa
zao mi jeuser posted image user posted image user posted image , ti si zrtva nasilja u porodici i nije to tvoja krivica, mnoge zene upravo zbog osjecaja srama, egzistencijalne nemoci ili zbog toga sto takve osobe imaju moc da ih ubjede da su bezvrijedne, glupe, ruzne, ostaju sa tim zlostavljacima i time ne samo da sebi stete, najvise stete od toga imaju djeca, mozes zamisliti dusa draga kako je bebici bilouser posted image .
Ti mozes sve sto pozelis, samo cvrsto odluci da nesto hoces.
Moje licno misljenje da se on nece nikada promjeniti, moze vremenom samo postati gori, nazalost...


_____________________________

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:13:19   
InLove

IZVORNA PORUKA: henna ze

ja bih ovave tipove za j......objesila..eto šta bih..draga moja...nisam pravnica..al mislim da ti sud neće oduzeti dijete...ako je sve tako kao štoo kažeš..on mora da plaća alimentaciju..
nadam se da će ti uskoro neka stručno odgovoriti...user posted image user posted image


I ja. Kako neko moze biti tako okrutan. Mila moja ne zasluzujes to, cuvaj svoju mrvicu, a i sebe. Ti si mu sada najpotrebnija, Nadam se da ce se neko javiiti i pomoci ti. user posted image user posted image

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:15:15   
maja78 RR
Draga forumasice jako mi je zao kroz sta prolazis, i razumijem te da si se bojala otici od njega radi djeteta a i drago mi je da sad zelis pobjeci radi istog djeteta.
NEMOJ DA TE BUDE STID! vjeruj sve mi imamo manje ili vece probleme (u zivotu u opste) ali vecina ne prica

osim sto ti treba pravnik, ako vec nemas nikoga da te zastiti, ako nemas gdje otici ja licno bih da sam na tvom mjestu otisla u sigurnu kucu, pa one jesu napravljene radi toga i ne treba se stiditi ni u kom slucaju, nisi ti kriva krive su sirovine koje hodaju ovim svijetom

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:21:59   
mišur

Još nečega sam se sjetila...
U slučaju "većeg" nasilja sa njegove strane, pozovi policiju ako si u prilici, da sve fino ostane dokumentovano, u slučaju da se odlučiš za razvod. U slučaju razvoda, morali biste prvo proći postupak mirenja pred Centrom za socijalni rad, koji bi i odlučio kome će dijete dodijeliti.
Za tebe bi svakako, nevezano za svu situaciju, bilo dobro da nađeš bilo kakav posao...da si finanskijski nezavisna i da možeš izdržavati svoje dijete.

Žao mi je, stvarno...ali moraš se boriti za sebe i svoje dijete! Nisi sama i moraš ga zaštititi.

Ako ti dalje zatreba bilo kakav pravni savjet, jer sam pravnik po struci, javi se ovdje ili na pp.
Vjerujem da će ti se javiti i ostale pravnice sa foruma, i da ćete dalje uputiti.
Ja sam ovako ponešto na brzinu jer sam na poslu i nemam vremena baš detaljisati, ali tu sam za sve ostalo....

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:22:38   
maja78 RR
evo sam sad trazila po netu i nasla sos telefon za citavu bih za zene zrtve nasilja, na njega se mozes i posavjetovati i sve

SOS Telefon

Nazovite nas
1265


nazovi ih, ne ustrucavaj se!

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:23:15   
M kao Mama
ne dahj Bože ni jednoj ženi da se nađe u ovakvoj situaciji, ali mila moja stisni zube zbog svog djeteta i odmah nazovi policiju, dok su modrice svježe, prijavi zlostavljanje, neka te vode u bolnici da dobiješ nalaze i pregled, onda traži sigurnu kuću, tomluđaku se ne vraćaj, a dijete ti ne može oduzeti, svako dijete do 3 godie ostaje sa majkombila ona zaposlena ili ne, ako imaš neku formušaicu kojoj se možeš javiti, javi joj, se, nemoj da te bude stid molim te, još uvijek ima dobih žena koje ti mogu pomoći.

Sretno i od danas uzmi svoj život u svoje ruke, gore od svega može biti samo ne daj bože da ti napravi eki belaj od života, pa ostade ti to malo biće nezaštićeno.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:23:41   
Mirkica
zao mi je draga puno to nije insan to je hajvan , nadam se da ce ti neko ovdje pruziti i pravne savjete da zans sta i kako user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:24:14   
mišur

Anoniman,

reci nam bar iz kog si grada, da ti možemo pomoći u smislu brojeva Sigurne kuće, besplatne pravne pomoći itd?


(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:29:35   
djoisa
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

evo sam sad trazila po netu i nasla sos telefon za citavu bih za zene zrtve nasilja, na njega se mozes i posavjetovati i sve

SOS Telefon

Nazovite nas
1265


nazovi ih, ne ustrucavaj se!


evo sos telefon za zrtve nasilja u porodici 033 222 000
 
SOS broj je u Kantonu Sarajevo aktiviran od 2004. godine i na usluzi je 24 sata. Nasilje se može prijaviti i na dva telefonska broja u okviru zajedničkog sistema Republike Srpske (1264) i Federacije BiH (1265).

http://protest.ba/v2/033-222-000-sos-telefon-za-zrtve-nasilja-u-porodici/
 
mislim da bi bilo najbolje da nazoves neki od sos telefona...

ako ti treba kredit za mobitel (061/062) posalji mi pp









< Poruku je uredio ĐoIsA -- 29.4.2011 9:30:20 >

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 18
   [Obrisana poruka]
29.4.2011 9:30:43   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:31:55   
Anoniman
Draga moja on tebi nemoze oduzeti djete bez obzira sto si nezaposlena TI SI MAJKA,a on kao nasilnik nemoze dobiti djete,licno ja sam imala problema s muzem ali me nije tukao i dosli smo do socijalnog rada...Gospodja koja radi u socijalnom je rekla da ako majka nema uslova finansijskih za djete da otac izdrazava djeta znaci placa alimentaciju djete ostaje s majkom pogotovo mala bebica..
Ja bi ti si savjetovala daodes od budale jer to sto si dopustila ce se nastaviti zato sto trpis i on ce biti sve gori i gori,pokupi se kad bude naposlu u zbogom javi se udruzenju za zastitu zena one ce ti pomoci ako se mislis razvesti,ako ne inda se strpi neko vrjeme mozda se i promjeni i pokaje jer kad bude osjetio samocu i ne bude vidjeo svoje djete kad dodje kuci itekako ce se ujest za guzicu,to ti govorim iz iskustva jer sam i ja imala problema na pocetku braka ta ponizenja i sl...moras pokazati zube ,da imas svoje JA i da si zena vrjedna postovanja...Mene moj muz sad drzi kao malo vode na dlanu..

(odgovor članu mišur)
  Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:34:26   
mala86

IZVORNA PORUKA: mišur



U slučaju "većeg" nasilja sa njegove strane, pozovi policiju ako si u prilici, da sve fino ostane dokumentovano, u slučaju da se odlučiš za razvod. U slučaju razvoda, morali biste prvo proći postupak mirenja pred Centrom za socijalni rad, koji bi i odlučio kome će dijete dodijeliti.Za tebe bi svakako, nevezano za svu situaciju, bilo dobro da nađeš bilo kakav posao...da si finanskijski nezavisna i da možeš izdržavati svoje dijete.





moja poznanica se nedavno rastala i iako ne radi mali je bez problema pripao njoj iz razloga sto je imala dokumentovano u policiji da ju je udario,cak je iso vadit krv i koliko sam upoznata nasli su mu svasta (droge...)

anonimna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:34:45   
Mirkica
one je idoiot i neka se njegova mama brine o njemu i ima milosti prema njemu ona je rodila ovog idiota , a to sa modricama to je i te kako potrebna prijaviti jer igra protiv njega
Anonimna neka tvoja mama ostavi poruke sve posbeno  te preteceg karaktera to isto govori i dokazuje kakv je on idiot i nasilnik ,jer takvom covjeku niko nece dati dijete .


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:37:27   
babi
nemoj dozvoliti da s to nastavi ako ne zbog sebe onda zbog djeteta spašavaj njega i kod tebe nije prisutno samo fizičko nego i psihološko nasilje, porodični zakon tačno precizira odnos u zajednici i nijedan sud niti zakon mogu zaštiti nasilnika ali moiraš to dokazima poduprjeti. Možda bi već trebala reagovati u smislu da se obratiš policiji i Centru za socijalni rad u mjestu tvog prebivališta i vjeruj mi da će ti oni izaći u susret i kad je riječ o smještanju u Sigurnu kuću. A naše balkanske krkane, uz izvinjanje ona ovakav rječnik, bi sve objesila. Moraš biti jaka, a vjeruj mi da za sve imaš snage više nego što to misliš.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:42:46   
ivanak
Ovo je prestrašno što se događa... ma mlatla bi ga ja s nečim samo kad bi krenuo prema meni, ne bi se digo sa stolice
E ovako draga, ako je on nasilan po logici, on nema šanse da dobije skrbništvo nad djetetom. Pa koji struča bi ga čovjek bi ostavio malo djetešce sa nasilnikom.
Prvo, pronađi neki smještaj u slučaju da moraš podhitno bježati ( prijateljca, majka... )
E drugi put kad te mlatne nemoj mu govoriti da ćeš zvati policiju nego pođi u sobu sa djetetom i neprimjetno uzmi mobitel, telefon... i zovni policiju da isti tren dođu. Kad se to prijavi policiji ma nikakve šanse nema da dobije djete.
Draga drž se, ako trebaš kakvu pomoć, slobodno pošalji poruku.


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Kako dalje..
29.4.2011 9:49:21   
Hannica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jao,na sabahu se nasekira. Strasno mi je zao anonimna.Nisam pravnik,ne razumijem se u te stvari,ali mislim da ni jedan sud ne bi ostavio dijete s takvim idiotom.Ostavi ga dok jos nije kasno.user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *