|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnoća i diskus hernija
27.12.2010 19:57:46   
njunji
Pozdravcici svima,ja sam nova na forumu i zelim vam svima ispunjenje zelje za  user posted image .

Moja velika briga je diskus hernija,operacija i trudnoca,da li neko od vas ima takva iskustva i da li je moguce "normalno" iznijeti trudnocu sa operisanom kicmom s obzirom da to nije izljecenje nego zivljenje sa bolesnom kicmom?


Unaprijed hvala svima na odgovorima i super ste!!!


_____________________________

Ako ti nesto dusu tisti, napusti to.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Trudnoća i diskus hernija
27.12.2010 21:09:20   
N_N
Dobro došla na forum user posted image
Pa je li baš moraš operisati??
Pitam jer ja, od 20 god., imam na tri mjesta DH ali evo funkcionišem. Uhvati me s vremena na vrijeme, malo se ukočim user posted image , odem par puta na kiropraktiku i situacija se popravi. Više poteškoća, u smislu skoro svakodnevne tupe boli, sam imala tokom čitave trudnoće ali ništa strašno.
U kojem si mj. trudnoće?

E da, ja sam dobila kosmo disk i nosila sam ga mozda mjesec, dva.... ne znam da li je psiha u pitanju ali kao da mi je pomogao user posted image  i sad ga s vremena na vrijeme, kad me uhvati, koristim po par sati.
A prije njega mi je samo odmor i lezanje u kadi jakooooo pomagalo. 

< Poruku je uredio N_N -- 27.12.2010 21:18:16 >


_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu njunji)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Trudnoća i diskus hernija
27.12.2010 21:23:46   
njunji
user posted image  Hvala na dobrodoslici

Ma ja sam se vec operisala jer je vec bio prolaps diska sa pritiskom na zivac,tako da sam to rijesila(nadam se) operacijom.

Nisam trudna,ali me bas brine kako ce to sve ici s obzirom da se ne smijem debljati,da moram svakodnevno vjezbati a trudnoca=kile...njam...njam...   pa ne znam kako ce to sve zajedno funkcionisati. user posted image

_____________________________

Ako ti nesto dusu tisti, napusti to.

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Trudnoća i diskus hernija
27.12.2010 21:26:44   
N_N
Ahaaaa a ja sam shvatila da si trudna i da trebaš na OP user posted image user posted image
Eh to zaista ne znam....... To za kilažu i za DH si u pravu. Vidiš, možda ja nemam toliko problema sa njom jer sam mršava user posted image user posted image
Hajde možda ti se javi neko ko je imao iskustva sa navedenim.
Sretno u svakom slučaju!

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu njunji)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Trudnoća i diskus hernija
4.1.2011 15:35:07   
curicaa
Ja imam isto DH-u i taj problem imam od srednje skole jedno vrijeme imala sam velikih problema zbog toga nisam mogla da hodam isla sam na fizikalni tretman duze vremena i od tada hvala Allahu poboljsalo mi je se stanjeuser posted image .Ali dva put godisnje idem na kiropraktiku samo eto radi preventive i super mi je.. user posted image

I evo sada sam hvala Allahu trudna sam, pred kraj mi je trudnoca jos koji dan i dolazi bebica sa hajrom, ali hvala Allahu nisam imala nekih problem vecih tokom cijele user posted image ,i ako sam dobila dosta kilograma sve je ok.
Zato mila moja nemoj da se sikiras puno sve ce to biti ok samo da ti sa hajrom ostanes user posted image , a poslije polahko malo vise setnje,zdrava hrana i sve ce to biti okuser posted image .

Eto mila nadam se da sam ti makar malo pomogla sa ovo mojom pricom nadam se da je bila od koristi...zelim ti od srca sve najbolje i da uskoro nam se javis sa lijepim vjestimauser posted image user posted image

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Trudnoća i diskus hernija
4.7.2011 21:22:25   
majdamajda420
Zdravo ja sam trudnicau 32 sedmici, i imam od 2007 Dh L4, L5 u 31 sedmici sam dobila kontrakcije i lezala sam u bolnici 5 dana da mi umire bolove.
Polalo dolazi vrijeme poroda i citala sam na mnogim forumima da trudnice sa DH poradaju na CR, jer trudnice sa DH ne smiju dobiti Drip za trudove. Sad sam u dilemi trebam neurologu i ortopedu da mi to potvrde, ali bi se voljela poroditi na prirodan nacin.user posted image
Ima li neko iskustva sto se tice DH i porodaja?

(odgovor članu njunji)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Trudnoća i diskus hernija
13.6.2012 12:14:42   
Rajčica
Ćao društvo!
Imala sam probleme sa kičmom-diskus hernija prije dve godine, morala sam operisati jer sam ležala nepokretna i bolovi su bili nesnosni. Operacija je bila uspješna i svakom bi je preporučila. Nemam više nikakvih bolova, a prije jedanaest mjeseci sam dobila dječaka. Urađen je carski rez, na nagovor doktora,mada ja tvrdim da je moglo ići i prirodnim putem. (Rodila sam još jednog dječaka prije pet godina,tako da znam šta je porođaj prirodnim putem).
Samo se treba pripaziti u babinama.
Veliki pozdrav i rado ću odgovoriti na sva pitanja, jer i ja sam bila jako radoznala u vrijeme trudnoće što je normalno.

(odgovor članu njunji)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Trudnoća i diskus hernija
26.6.2012 23:48:59   
Mama 29
Zdravo, imam jedno pitanje vezano za DH i porod... Ja sam u 30-toj sedmici trudnoce, za sada sve to dobro podnosim, mada su mi bolovi kicme vec poceli intenzivnije da se javljaju. Imam DH na dnu kicne, 3 ili 4 prsljen, i vec sam navikla da zivim s tim vec 5 godina. Interesuje me da li to moze otezati prirodni porod? Doktor se jos uvijek nije izjasnio, ali imam osjecaj da cilja na carski rez, a ja bas i nisam za to. Bas me zanima kakva su iskustva drugih user posted image

Pozz

(odgovor članu Rajčica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Trudnoća i diskus hernija
18.7.2012 12:29:25   
Mirela86
Evo i mene sa Discus herniom i trudnoćom 16 sedmica! Ja sam imala operaciju 2006.godine, imala sam povremene tegobe, al' u poređenju sa bolovima prije operacije, sve je masAllah! user posted image Ne znam kako će sve proci u trudnoci, moram priznati da imam brigu! Tješi me činjenica, da je moja zaova imala operiisanu DH, i uspješno iznijela trudnocu i porodila se prirodnim putem! Doduše udebljala se 12 kg, baš je vodila racuna o kilaži!

(odgovor članu Mama 29)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Trudnoća i diskus hernija
18.7.2012 12:49:55   
shpagica
Ja sam prosla 2 carska reza zbog diskus hernija u lumbo-sakralnom dijelu kicme i to na 3 nivoa.
Same trudnoce sam skroz dobro podnijela ali niko nije zelio riskirati da me prirodno poradja i da ne daj Boze ostanem nepokretna na porodu.

Zelim vam laganu i bezbolnu trudnocu kao i super lagan porod u svakom slucaju!

(odgovor članu Mirela86)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Trudnoća i diskus hernija
22.7.2012 16:15:42   
Mama 29
Znaci ipak su isli na sigurno. Da budem iskrena ne bih ni ja pod svaku cijenu na prirodni porod, ali bi ipak voljela. Bojim se samo komplikacija, da se patim satima i da me onda rezu jer nemam snage ili nesto tako. Ali valjda oni znaju sta treba, jos uvijek imam povjerenja u njih user posted image

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Trudnoća i diskus hernija
23.12.2014 14:15:47   
felix
da malo temu osvjezim Op sam diskus herniju )l5 s1 posavjetovala sam se posleoperativnog zahvata sa dokt rekao je da nebi trebalo prestavljati trudnoca problem Stim da sacekam bar god dana i da ojacam kicmu misice Ja kazem ajd trudnoca kak bude iznece se a sta posle kad beba dodje Pa briga o njoj sagibanje dizanje mislim sve to sta ide Na to sam rece ko eh ak budes pravilno sve radila nebi trebala imat problema Tj podizanje bebe ne iz savijanja ledja pazila se pa hajd Toliko me pogodila ova boljka ko nikad Jer sam pre ovoga trudnocu planirala Jos ja otisla na cte pre op On me pita dali sam trudna jer zracenje je to Ako jesam da neradim A ja gledam ocima puni suza neznam ni sama jesam il nisam rano test raditi Da odgodim cte muka mi da uradim briga sta ako sam morala bi abortira Najgori period u mom zivotu ta iscekivanja i strepnja dal sam il ne Molim boga da procuri i tako bi Dobila sam Rano mi je jos da imam trudnocu Al vidjecu sta ce biti ja imam i sad zelju al strah jos vecii nr trudnoce vec od ove moje boljke .

_____________________________

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu Mama 29)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Trudnoća i diskus hernija
23.12.2014 14:35:07   
mimi_2in1
eh evo da ti se ja javnem. ja imam user posted image od 15 mjeseciuser posted image od 2010 imam dijagnozu diskus hernija L4 L5 i L5 S1 , najvjerovatnije nastalu od udara automobila godinu ranije. ja nisam operisala, jer kao rece mi dr da nije toliko kriticna ta diskus hernija..jos user posted image trudnocu sam otkila jer sam na hitnu otsila da mi daju nesto protiv bolova, razvaljivalo me i ona me upita jesam li trudna. ma reko tek smo poceli..i haj da ne duzim ispadoh trudna. to mi je bio uzasan period jer sam se tog vikedna nakljukala svim mogucim lijekovima za bolove, apaurinima..ma haos..uzas me bilo strah za bebu. no hB sve oke.
eh tebe interesuje ovo poslije, iskreno meni je dr zabranio da usisavam, dugo stojim, perem prozore, kacim zavjese, dizem bilo sta teze od kile...eh ja se iskreno toga ne mogu pridrzavati. to sto tebi dr kaze dize se iz koljena super jeste dok je bebi malo, al kad poraste imat ces 100 situacija kad reagujes instiktivno, trznes, nezgodno se sagnes itd. al ja nisam primjetila da me ista vise boli, tj da je bol jaci. jedno vrijeme me cesce boljelo, recimo jednom sedmicno sam imala dan-dva bol..ali mogla sam funkcionisati sa njim. do duse ja ne dojim, zbog nekih drugih zdravstvenih problema pa mogu popiti tabletu protiv bolova, neku jacu kad vise ne mogu da podnesem. jedino sto se promjenilo od poroda jeste da mi je prije bol udarala u desnu nogu a sada udari i u lijevu..kako kad. mada ruku na srce nisam nosala user posted image ono da je nosam bezveze...a ona je ranije prohodala i propuzala pa je nisam stalno nosala. bit ce to oke, vidjet ces. kad boli masiraj radi vjezbe koje su ti rekli, gledaj da se mnogo ne udebljas da ne opteretis ledja. maksimalno ukljuci mm da ti pomogne oko bebe, oko kuce, reci da ne mozes ne smijes..u tom ste zajedno. i sretno, nemojd a te bude strah ako je dr rekao da je oke slobodno user posted image
p.s ja sam se porodila prirodno, carski je bio u igri samo kad je beba bila okrenuta naopako.

< Poruku je uredio mimi_2in1 -- 23.12.2014 14:36:50 >


_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Trudnoća i diskus hernija
8.4.2015 1:26:33   
ana55
Evo da i ja malo osvjezim temuuser posted image
nova sam ns forumu
imam 3diskus hernije u torokalnom djelu i lumbalnom..mlada sam 23goduser posted image bolovi pokocenost ..strah me trudnoce..bojim se od same pomisli kako ce moja kraljeznica to izdrzat.iovako me boliuser posted image
ima li tko iskustava sa torokalnom hernijom?i da li je to uopce moguce za mene..stvarno sam zabrinuta i istovremeno uplasena od same pomisli da necu moc imat djecu..radi bolesne kraljeznice...😢
pozz☺

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Trudnoća i diskus hernija
23.4.2015 9:51:06   
Finepex
IZVORNA PORUKA: njunji

Pozdravcici svima,ja sam nova na forumu i zelim vam svima ispunjenje zelje za  user posted image .

Moja velika briga je diskus hernija,operacija i trudnoca,da li neko od vas ima takva iskustva i da li je moguce "normalno" iznijeti trudnocu sa operisanom kicmom s obzirom da to nije izljecenje nego zivljenje sa bolesnom kicmom?


Unaprijed hvala svima na odgovorima i super ste!!!


Moj problem je skolioza duplo s operisana 2005.godine. Kako sta, moram li na carski, smijem li prirodno.. 16.sedmica, nemam bolove, ako treba pisati cu po sedmicama kako se osjecam. Nekad mi se javlja bol u nozii, butu, a to je bilo i prije trudnoce, i to su prokomentarisali kao bol iz kicme udara u nogu. user posted image

< Poruku je uredio Finepex -- 23.4.2015 9:52:46 >

(odgovor članu njunji)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Trudnoća i diskus hernija
11.9.2015 19:26:28   
anidla
Molim preporuku za dobre neurohirurge u sarajevu, moze i dalje.

Predlozena mi je operacija od strane neurohirurga dr. Dizdarevica, ali ja zelim jos misljenja.

Ovo se sve desilo kad sam pocela razmisljati o drugoj trudnoci pa da ispitam prije trudnoce svoj bol u ledjima i nozi. Na kraju diskushernija, magnet pokazao i ostecenje zivaca u nogama,

Help me :)

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Finepex)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Trudnoća i diskus hernija
22.10.2015 18:53:36   
Alm@
Rodila sam prije 5 godina prirodnim putem. Prije 2 godine su poceli problemi sa diskus hernijom. Kazu da su razlog degenerativne promjene. Ne obavljam teske poslove, relativno sam mlada, znaci jedni uzrok moze biti velika kilaza koju sam dobila u trudnoci i koju sam dijelom korigovala.
Prije 2 mjeseca sam lezala nepokretna 7 dana sa jakim bolovima, primala 5 dana injekcije i odradila 15 dana fizikalne terapije. Poslije fizikalnih mi je bilo puno lakse. Neurolog mi je rekao ako se ovako ponovi da cu morati ici neurohirurgu.
Planiram drugu trudnocu ali se bojim. Prvo zbog tijeka trudnoce a drugo zbog poroda. Je li ima neko da je iznio trudnocu i porodio se prirodno sa ovom dijagnozom, a da nije operisao kicmu?

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *