|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vrtiči i virusi
20.9.2007 8:57:00   
mojamura




Sina sam mogla odvesti več nekoliko dana poslje prvog dana u vrtiču k doktoru...ima proljev zlo mu je i ima temperaturu....doktorica kaže da je to neki virus....ajme

a sad mi moj slače po glavi, da sam ja htjela da ide u vrtič, a sada je bolestan

ali to je normalno, da su ona djeca koja nisu toliko imun više puta bolestni

a  kako su vaša deca u vrtiču?




_____________________________

this is the first day, of the rest of my life
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Vrtiči i virusi
4.10.2007 8:30:20   
mojamura







to ti je bio neki virus....ja 20 godina nisam imala temperature ali sam je dobila od sina, i proljev i povračanje...nekoliko dana WC bio je moj najbolji prijateljuser posted image


ali na kraju krajeva od tog virusa ostalo je i nešto dobro....5 kg manje heheheuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

this is the first day, of the rest of my life

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Vrtiči i virusi
4.10.2007 12:43:44   
Mum
Ja mislim da je samo pitanje vremena kada ce se djeca zaraziti nekim virusom. Mislim ne mozemo ih stalno drzati pod staklenim zvonom. Ako ne idu u vrtic i ne dolaze toliko cesto u kontakt s drugom djecom, naravno da je manja sansa da pokupe neki virus, ali je i manja sansa da razviju prirodni imunitet na taj virus.
Onda pocnu da se razbolijevaju u prvom razredu skole, a skolu vec ne mozemo izbjeci user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Vrtiči i virusi
4.10.2007 15:03:48   
mojamura
točno tako, mislim da imam mali odgovor za svekrvu, jer njeni največi argument, da ne bi dali sina u vrtič bio je, da če biti dosta bolestan.

Ali njoj je to tako teško raztumačiti.








_____________________________

this is the first day, of the rest of my life

(odgovor članu Mum)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Vrtiči i virusi
4.10.2007 15:29:47   
LekiMOM
Eh svekrve to ti je stara garda zahebana...cccc. Ma vrtic ko vrtic, moraju kupiti viruse negdje. Slusajte ovo- uciteljica komsinica kaze: da se tacno zna koje dijete je islo u vrtic a koje nije kad su prvacici u pitanju. Kako? Tako sto su bolesna pravo puno djeca koja nisu isla u vrtic, znaci ovi sto su bili u vrticu vec su imuni na neke bolestine koje su vjerovatno odradili s 3-4 godine. Sve ima svoje prednosti i naravno nedostatke :)

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Vrtiči i virusi
4.11.2007 18:27:00   
Mum
Upravo tako - mislim te neke djecije bolesti moraju da prodju, sad u vrticu ili u skoli, samo je pitanje vremena, a prehlade i prehladice su svakodnevica za svako djete i za sve roditelje.
To sa cuvanjem kod kuce, tj. sa cuvanjem od strane svekrve je mac s dvije ostrice. Licno sam zagovornik svekrve (ili punice) dok je dijete jos u jaslickom dobu iz prostog razloga sto nasi vrtici nemaju bas najbolje uslove za tako malu djeceu. Ko ima mogucnosti koristiti nana-servis dok dijete ne napuni bar 2,5 toplo preporucujem. Ali djetetu od 3 godine treba drustvo njegovih vrsnjaka, a ne komsinica koje dolaze svekrvi (ili punici) na kafu dok posten svijet radi user posted image

_____________________________

Mom to Mom with Love

(odgovor članu LekiMOM)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Vrtiči i virusi
5.11.2007 9:25:37   
travnicanka
Moja user posted image  ide u vrtic vec godinu i po,a krenula je sa dvije godine.Te dvije god nikad nije bila bolesna,nikad nije imala temp.a kamoli neki virus.Zato je sad nadoknadila sve!!!!Nema imuniteta na viruse tako da svaki novi koji se pojavi u vrticu ona ga prva testa.Ali nije opet tako srtasno djeca to dobro podnose samo je minus sto kad je ona bolesna onda ide lancano razboli se mali pa onda ja i muz.Samo vrtic puno znaci za djecu.Moja user posted image  je bila povucena vecinom je bila sa odraslima,meni je bilo zao sa godinu dati u vrtic,cuvala je moja svekrva kad sam ja pocela raditi.Djete se ponasalo kao i mi odrasli.Primjetila sam da joj djeca nedostaju.Sad je ona sasvim drugo dijete.Puna je nekih igara,pjesmica,puno je otvorenija i vise joj ne predstavlja problem igrati se sa djecom bez obzira sto ih prvi put vidi u zivotu.Bitan je taj socijalni momenat kao i kod nas odrasli!!!Djeci trebaju djeca da se zajedno igraju. Mi odrasli ma koliko god se trudili nemozemo im biti adekvatno drustvo niti zabava kakvu oni dozive u vrticu.

(odgovor članu Mum)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Vrtiči i virusi
5.11.2007 13:16:54   
moja malena
moja malauser posted image  ide u vrtić već 7mjeseci, a staraje 18mjeseci.
Ja sam prezadovoljna. Bilo je virusa prvi mjesec al sad je sve ok.
Ona se divno snalazi i vidno napreduje.
Jos ne zna govoriti al kod kuce ponavlje sve radnje koje obavlja u vrticu.
Igra se, plese. Slaze svoje igracke i odlazi na spavanje tacno na vrijeme.
Ima svoj uhodani ritam
Mi smo prezadovoljni.
A svekrve i punice su divne kao rezerva. Jer vrtic vas nikada ne moze iznevjeriti.
A svekrva i punica ako se nedaj boze razbole?????

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Vrtiči i virusi
5.11.2007 13:30:51   
travnicanka
Ja sam takodje prezadovoljna  vrticem i samim nacinom njihovog rada sa djecom.Ja ne zivim u bosni nazalost,moja djevojcica ide u vrtic ovdje u GÖteborgu i njoj je bila osim samog privikavanja na vrtic i djecu jos jedna barijera a to je jezik.Mi kuci pricamo bosanski i samo bosanski tako da kad je ona krenula u vrtic nije znala gotovo nista.Mi se drzimo toga da dijete mora prvo da savlada marernji jezik kako bi svaki sljedeci jezik koji uci naucilo sa lakocom.Sad moja djevojcica godinu i po poslije prica svedski gotovo perfekt.Djeca su nevjerovatna kako brzo uce i priviknu se na novu sredinu to je pravo fascinantno.Sad imam problem sto joj postaje lakse pricati svedski nego nas,pa se sad borimo sa njom kad nas pita nesto mi kazemo da nerazumijemo i onda ona ponovi na bosanskom i tako.Sa djecom je borba dok si ziv!!!!Ali hvala bogu da je tako!

(odgovor članu moja malena)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Vrtiči i virusi
5.11.2007 15:50:40   
Mum
Travnicanka, skidam kapu!!!! To je super.
Pun mi je (da ne psujem) ovih sto dodju preko ljeta u bosnu, a djeca im na nasem znaju reci samo "cevapcici" i to s akcentom! Kao oni su se potpuno aismilirali i ne zele govoriti nasim jezikom. Ma nemoj! Odluka o tome da li ce dijete rasti dvojezicno ili ne je samo na roditeljima, ako se maternji njeguje kod kuce nema razloga da ga dijete ne govori perfektno. I pomisli samo koje sanse se oduzimaju djetetu kojima roditelji (kad im se vec pruzila prilika!) ne dozvole da rastu dvojezicno.
Jos jedno svaka ti cast!user posted image

I sad cu prestati s ovim, jer nema nikakve veze s temom, ali sam morala izraziti svoje odusevljenje tvojim nacinom odgoja djeteta user posted image  

_____________________________

Mom to Mom with Love

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Vrtiči i virusi
5.11.2007 16:01:25   
Suncica*
I ja se pridruzujem. Svaka cast travnicanka. Jer dete ipak mora da zna odakle vuce korene.
Sto se tice vrtica ovde u Vojvodini je jako tesko dobiti mesto u drzavnom obdanistu. Zahtev se predaje na prolece, a rezultati se znaju tek na jesen. Sto uopste nije uredu.
A sto se privatnih obdanista tice, jako su skupi i ne bas toliko kvalitetni..

(odgovor članu Mum)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Vrtiči i virusi
5.11.2007 16:04:14   
Suncica*
Uuups..izgleda da sam ja fulala temu..user posted image

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Vrtiči i virusi
5.11.2007 16:10:21   
travnicanka
Hvala ti puno!Ti ljudi sto tako rade su kako ja imam obicaj reci pokondirci!!!!! Prije rata nisu imali nista,zivjeli u vecini slucajeva po nekim selima lisica im postu donosila,a sad da te bog sacuva!!!Svu pamet svijeta pokupili!!!Glavno im uzeti auto na kredit jer kad se ide u bosnu mora se blistati.A ovdje rade od jutra do sutra i citavu godinu stede da bi isli dva puta godisnje u bosnu!!!!Mene to pojede ovdje.Mrzim kad dodjem na godisnji i neko mi kaze ma mozete vi gore imate para ko kise.Ja se ne zalim imam dovoljno,i nevolim se isticati.Ja sam bosanka i ponosim se s tim!!!!!Zivim i ponasam se tako!!!!

(odgovor članu Mum)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Vrtiči i virusi
17.4.2008 10:25:57   
enaa
E ovako moja curica ide tek mjesec i po u vrtič i več je bila 13 dana odsutna jer je dobila temperaturu i kašalj koji joj nisam mogla zaustavit, kad sma je odvela pedijatru ona mi je reklla da je to zbog vrtiča....... i da če tako biti 6 mjeseci, bože reko pa sad neznam jel i bila pravo rešenje da je upišem u vrtilč.....ali valjda to svako dijete mora proči eto toliko pozzzzuser posted image user posted image

_____________________________

Moje največe blago je moja djevočica Nina

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Vrtiči i virusi
18.7.2008 11:44:28   
Najdraza mama
Sto se tice vrtica nisam bas bila zadovoljna ali sta se moglo i to je proslo sad su skolarcii...virusa je bilo naravno ..moj sin nikada nije imao problema sa grlom i tako tim upalama dok nije poceo u vrtic a onda su nastupile viroze takorecii..stalno upale neke grla ..

_____________________________

Mama vas voli..

(odgovor članu enaa)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Vrtiči i virusi
29.8.2008 11:49:56   
sanjarka
moj mali tek treba u obdaniste, ali ja se nadam da je postao bar malo imun na te viruse jer je svasta prosao do 1,5 godine. imao par puta gnojnu anginu, upale grla stalne, jedino nije one djecije bolesti (kozice itd) bolovao. Znam da ce biti virusa, ali se nadam da ce ga bar ove upale grla zaobiciuser posted image

(odgovor članu Najdraza mama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Vrtiči i virusi
8.9.2008 10:56:15   
sanjarka
Evo, vec je pokupio virus i danas nije otisao u vrticuser posted image

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Vrtiči i virusi
8.9.2008 11:20:11   
Aminad
Uh, kad se o tome priča uvijek se sjetim kako je Merjema iz obdaništa donijela ospice, ona sva šarena a 7. dana poslije i momci oba su ih dobili. Burhan je tad imao samo 23 dana, i to za bajram. Ma u kući je bila totalna ludnicauser posted image . Ali prošlo je. Moja djeca su u 99% slučajeva bolesna zbog svih tih silnih virusa u okolini.

_____________________________

Merjema 02.08.2002.
Imran 11.11.2005.
Burhan 27.11.2007.

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Vrtiči i virusi
8.9.2008 13:11:32   
mivica
Joj od moje sestre mali 7 dana ide u vrtic pa 15 ne ide, redovno se razboli, temperaturu stalno ima, a poslljednji put je dobio i upalu pluca user posted image . Jadnicak mali, bilo koja bolest, on zaplati!!! Vise smo se poceli zezati na tu temu, kaze sestra, ma samo cekam kad ce jedan dan fasovati gluho bilo i nedo Bog ebolu, jer je sve moguce bolesti imao user posted image Joj, pa prosto ne znas je li to smijesno ili zalosno. Na kraju mu je imunitet skroz oslabio od silnih antibiotika, pa su joj preporucili iz apoteke neke vitamine "natura mix" za jacanje imuniteta. Prilicno su skupe, ali za dijete nista nije preskupo. I naravno nije pomoglo user posted image . Navodno takva djeca moraju tako da prebrode taj kriticni period u njihovom razvoju, pa valjda sa nekih 5-6 godina, malo bi kao trebao ojacati!!! Sretno svima sa slicnim problemom...

_____________________________

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu Aminad)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Vrtiči i virusi
8.9.2008 15:55:12   
majki
Prošli ponedjeljak krenula u vrtić, jutros kod doktora - bronhitis.user posted image

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Vrtiči i virusi
9.9.2008 9:57:51   
sanjarka
Jucer nije isao zbog stomacnih tegoba, ali sam ga danas spremila i u vrtic. Imam osjecaj da mu je stomacni problem vise psihicki. Zna ujutro otici i do 4 puta prije nego sto odemo u vrtic. Ne znam kako da ga oslobodim. Ne place, ne pravi mi probleme, ali vjerovatno prezivljava u sebi.

(odgovor članu majki)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *