|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 9:15:04   
lana32
Drage forumašice ,imam jedan problem i voljela bi da mi se javi neko s sličnim iskustvom .U januaru sam rodila djevojčicu carskim rezom ,sve super prošlo ,međutim opet sam trudna već 5 sedmica . Ginekolog mi je rekao da je rizično da nosim trudnoću ,ali ipak je odluku ostavio na nama.Nisam mogla koristiti kontracepciju jer sam dojila,pazili smo ,ali eto ,omaklo mi se. Ja i suprug bi voljeli dijete,ali nas je strah od mogućih komplikacija ,ne znam šta da radim ,moram donijeti odluku ovih dana.Voljela bi da čujem neka druga iskustva,iako sumnjam da je neko nakon 4,5 mjeseca opet zatrudnio .U velikoj sam dilemi ,i da ostavim trudnoću ,kako bi to funkcionisalo s malom bebom koju već imam .
Ako je neko prošao slično ,nek mi se javi ,biće mi lakše da donesem odluku .
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 9:21:38   
Miracle*3
Otidji jos nekom ljekaru.
A znam zenu koja je zatrudnila 4 mjeseca posle cr, i dr su rekli da abortus ne dolazi u obzir, mislim da su rekli zbog oziljka.
A imam poznanicu koja ima troje djece i pauza izmedju svake trudnoce i cr je bila 6 mjeseci.. U svakom slucaju sretno

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 9:27:21   
lana32
Lijepo je čuti ovako nešto ,sve se nadam da ću moći ,ljekar mi je rekao da je i jedno i drugo rizično ,da ako mislim abortirati da to uradim što prije,a ako ostavim ,da ga je strah rupture maternice ,ili placente previe i slično . Nadam se da će mi se neko javiti sa sličnim iskustvom ,pa da me malo utješi user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 9:28:52   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: lana32

Drage forumašice ,imam jedan problem i voljela bi da mi se javi neko s sličnim iskustvom .U januaru sam rodila djevojčicu carskim rezom ,sve super prošlo ,međutim opet sam trudna već 5 ¸a+kci6je sedmica . Ginekolog mi je rekao da je rizično da nosim trudnoću ,ali ipak je odluku ostavio na nama.Nisam mogla koristiti kontracepciju jer sam dojila,pazili smo ,ali eto ,omaklo mi se. Ja i suprug bi voljeli dijete,ali nas je strah od mogućih komplikacija ,ne znam šta da radim ,moram donijeti odluku ovih dana.Voljela bi da čujem neka druga iskustva,iako sumnjam da je neko nakon 4,5 mjeseca opet zatrudnio .U velikoj sam dilemi ,i da ostavim trudnoću ,kako bi to funkcionisalo s malom bebom koju već imam .
Ako je neko prošao slično ,nek mi se javi ,biće mi lakše da donesem odluku .

evo mene,porodila se u januaru a ostala trudna u maju.razlika izmedju mojih momka je tacno 1 godina i 6 dana.drugi moma je bio krupan i rodio se sa 4 kg i 200 i cijelu trudnocu mi je unutršn6ji rez bio ok medjutim dan pred zakazani carski sam imala kontrakcije koje nisam ni osjetila i rez mi se razvukao na 1 mm a bio je na 4 mm.¸ali hB sve je prošlo ok.

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 9:56:37   
jogobela
mislim da ce uz redovne kontrole aBd sve biti u redu, otidji nekom iskusnijem ljekaru i posavjetuj se, sve zavisi od zene do zene, nismo sve iste i ne podnosimo svaka trudnocu isto, u svakom slucaju sretno user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 10:04:43   
lana32
Hvala vam baš ste pozitivne, odmah mi je malo lakše,ma ljekari me toliko ne zanimaju ,nije da baš oni hoće na sebe preuzeti odgovornost za bilo šta, moja odluka je vazna,a on će se povinovati tome,

(odgovor članu jogobela)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 10:07:05   
lana32
E ovo je super čuti ,reci mi jesi li morala čuvati drugu trudnoću ,jesi li mogla svoje bebče normalno nositi ,podizati ga i ostalo ,iako si trudna,i kako se beba navikla na drugu bebu ?


< Poruku je uredio lana32 -- 10.7.2012 10:08:21 >

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 11:42:44   
novi kolacic
Da je rizicno - jest, al jbg.desilo se, i sta ces sad.
Idealno bi bila neka razlika jer ces pobudaliti u frci oko silnih pelena, hapa i sl. i nijednom djetetu se neces moci u potpunosti posvetiti, ali, sad kad te ucrnjacih, mogu ti reci da je to i dobro... Bolje ce se slagati. Ja cu imati razliku od 6 god izmedu 2 poroda i nimalo mi nije svejedno kako ce se djeca slagati.
Ocekuj samo da ce ti dijete "izvaditi" dosta ranije prije termina, meni su rekli max.u 38. sedmici iako je 6. god.razlike, jer se boje oni tog pucanja materice, pa vade ranije da se ne rastegne skroz...
Sa srecom!

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 12:45:26   
Mirkica
Lana meni je moja doktorica rekla da ne bih trebala godinu ostat trudna ali ima slucajeva tako da ne sikiraj se bice sve ok . A da imaju tablete pomocu kojih se moze dojiti i cuvati a imas i kondome al sad je kasno , sto je tu je da bebaca bude dobro i zdravo JA BIH OSTAVILA bebu a ti znas svoje .

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 12:59:41   
sunce27
Nemama licno iskustvo ali moja sestra ima sinove izmedju kojih je razlika 13 mjeseci, obojicu je rodila na carski i hvala Bogu sve je proslo bez ikakvih komplikacija, zene su ti rekle pitaj jos nekoga ginekologa za misljenje. Sjecam se da sam i ja danima pisala MALOJ1994 i zena me ohrabrivala tako sam se plasila za seku ali hvala Bogu sve je bilo u najboljem redu, sto i tebi od srca zelim.

_____________________________

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 13:55:33   
Malenaoduvijek
draga moja kod mene je prva trudnoca bila rizicna sa placenta previjom a druga je bila odlicna bez ikakvih problema.nosila sam i starijeg sina jer sam vecinom bila sama s njim pa mi nije imao ko pomoci.

jedini rizik ti je pucanje "reza" i ruptura materice ali kod mene kao sto ti vec rekoh cijelo vrijeme je sve bilo ok do pred porod i cega se ti moras paziti je kontrakcije jer su one opasne za to rastezanje tkiva.

a to kako ce kod tebe da bude sa rezom zavisi sve od tvog tkiva i rastezljivosti a naravno i od toga kako ti je uradjen prvi rez.

ja sam svog mladjeg rodila u 39 sedmici jer je sve bilo u savrsenom redu i nije bilo potrebe za ranijom hospitalicijom, ja sam legla dan pred cr.

eh sto se razlike to da ce ti biti lako nece ,ali meni je sveki bila tu 7 dana poslije poroda i od tada smo sami.
moji sada imaju 2 i po i 3 i po sve je puno lakse,jos je moj stariji kasnije prohodao pa ja jednog u sling a drugog u kolica i u setnju.

sto se njih tice to ti je idealna razlika jer djeca imaju jedno drugo i vjeruj da ce biti kao blizanci.a brzo to sve prodje vjeruj mi.
i naravno mame kod kojih je razlika veca recic e ti da je nemoguce posvetiti se svakom djetetu ponaosob,ja uvijek imam vrijeme kada moj maleni spava i to je vrijeme igre sa starijim djecakom

sretno user posted image

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
10.7.2012 14:42:38   
lana32
Ma ohrabrile ste me ,sad sam sigurna u svoju odluku da trebam roditi .Prvi porod je superprosao,za dan sam bila na nogama,sad pri pregledu kaže mi dr da je maternica odlično zarasla. Mislim da treba biti samo pozitivan ,i da će biti sve dobro .
Hvala vam puno na podršci i riječima,nemate pojma koliko mi je lakše bilo ,a juče sam bila baš isprepadnuta oko svega. Imam i mamu i svekrvu ,nisu u istom gradu ,ali biće na usluzi kad god zatrebaju ,a i imam dadilju na raspolaganju . Mislim da uz redovne i češće kontrole bi trebalo biti sve u redu .
Hvala vam svima još jednom user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
3.10.2012 16:47:29   
kinder surprise
eh drage moje,evo i mene nazad na trudnicki forum,nisam mislila da ce to biti ovako brzo ali eto,sudbina ;) ja sam se porodila prije 10.5 mj. carskim rezom i savjetovali su pauzu bar 2 god.nismo planirali drugo dijete ovako brzo ali je u svakom slucaju zeljeno,samo smo bili u panici zbog mogucih rizika i komplikacija.jucer sam bila u dz i tamo me dr.isprepadala rekavsi da je veliki rizik za mene i tak,da bi danas ja otisla privatno kod druge dr.i zena mi fino objasni sve,kaze nema to veze ,da sam mogla i nakon 2mj od cr ostat trudna,da je veci rizik pobacit nego rodit i sl.---jedino bi trebala polako odvikavat dijete od dojenja :)) pa eto,druzit cemo u narednom periodu :))) citala sam i vase postove i na neki nacin se smirila jer vidim da nisam jedina i da ima zaista dosta dobrih i pozotvnih iskustava user posted image

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
24.10.2012 12:23:23   
lana32
Tek sad sam vidjela poruku ,nadam se da ce ko i meni sve proću u najboljem redu . Kad ti je termin ,meni krajem februara ili početkom marta,ja idem privatno dr,istom koji me je i porodio ,on tvrdi da nema nikakvih problema,jedino malo vise da se cuvam zadnja tri mjeseca. Za sad sam u 5 mjesecu ,osjećam se sjajno ,nikakvih tegoba,i ne mislim o trudnoći ,jer me okupira ova malena bebica koju imama. :)

(odgovor članu kinder surprise)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
4.9.2014 15:49:39   
mykica
Vidim ženice su davno pisale na ovoj temi. Nadam se da će se javiti još neka sa svojim iskustvom. Ja sam se porodila carskim rezom u januaru, rizična trudnoća, prijevremeni porod, beba 1900, sad ima 7,5 mjeseci i hvala Bogu napreduje dobro. Sad sam u 7 sedmici trudnoće. Strah me svega, da pravom kažem. Strah me trudnoće, poroda, ishoda, ma svega. Ali eto nadat se najboljem.

_____________________________

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
4.9.2014 16:06:20   
Malenaoduvijek
draga ja sam vec pisala svoje iskustvo sa trudnocama.to ako je jedna trudnoca bila rizicna ne znaci da ce i druga.kod mene prvi sin rodjen sa 2950g i 49cm,a mladji sa 4050g i 56cm.druga trudnoca bila uredna bez ikakvih problema a prva bila placenta previa.
Sretno i ne sekiraj se,samo polako

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Druga trudnoća poslije carskog
4.9.2014 18:18:14   
mykica
Malenaoduvijek Hvala na utješnim riječima. Lakše čovjeku bude kad čuje da ima lijepih iskustava.

_____________________________

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *