sweetbaby
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 evo jedan recept za namaz bolji je od svih kupovnih       -HUMOS-       sastojci:    -humos (ne pecene leblebije)0,5 kg.    -1-2 cehneta bijelog luka    -tahan    -limun    -so    -crvena paprika    -malo persuna       priprema:       Humos pokiselit u vodi preko noci.Kuhati dok humos ne omeksa,procjediti ga(ne prosipati vodu-koristicemo za drugo jelo),ostaviti u malu serpicu humosa (2 sake),ostalo ispasirati dodati u njega so tahan (kolicina po zelji probati jer neko voli vise a neko manje tahana)dodati limun (po zelji),izrendati bijeli luk,i sve to zajedno pasirati dok se ne dobije ujednacena masa (kao pasteta).Dodati so.    Po zelji se moze isjeckati malo persuna i upaciti u masu,a moze se praviti i bez bijelog luka,po zelji.    servirati mozete kao namaz,ali je ljepse da stavite u plici tanjir stavite koju bobicu humosa,pospete malo crvenom paprikom i persunom (moze i malo ajvara),i staviti malo maslinovog ulja.    Super je za dorucak i veceru.                   FATE HUMOS       sastojci:    -voda u kojoj se kuhao humos    -bajat hljeb    -malo kuglica humosa    -humos    -malo limuna    -tahan    priprema:       staviti vodu da provri (ako se voda ohladila zgusnuce se nemojte misliti da je pokvareno,moze stajati u frizideru 5-6 dana),u medjuvremenu u tepsiju iscopati hljeb,politi ga kljucalom vodom od humosa (kao popara),dodati malo humosa,malo tahana,so,limun i sve to izmjesati,ukrasiti sa kuglicama i politi malo maslinovog ulja.       Jednostavno a veoma ukusno    
			
								
			
			
				  	
		  
		  
		  
		 |