|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krmelji u ocima bebe
13.11.2008 15:31:39   
Gigana
Moj Vedad je imao isto krmelje, kamilicom sam čistila, ali slabo nam je pomoglo, dok nismo uzeli gore navedene kapi.

Inače, i ja sam rodila na carski i pedijatrica u bolnici mi je objasnila da je tipično za bebe rođene na carski da im se pojavljuju suze koje ne mogu da odu kroz suzne kanale, jer, kako kaže, beba nije prošla kroz porođajni kanal i nije se nimalo napinjala, tako da su kanali ostali neprošireni.

Mislim da većina ovih beba ima iste probleme i da je to, u jednu ruku, i normalno.  Ništa strašno, samo kapi i proći će.


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu odzacanka)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Krmelji u ocima bebe
29.11.2008 0:49:27   
Inayat
Kako citam vidim da vecina beba je imala krmelje od rodjenja i da su slucajevi uglavnom isti.
Moja Meryem je tek danas dobila te krmelje na lijevom oku (2 mj joj je mashallah) Danas se ogrebala ispod oka tog i mene strah da nije oko ostetila unutra. Bilo joj je malo mutno, a veceras su se pojavile krmelje zute i zelene i oko joj je jako suzno.
Danas je petak i doktori ne rade do ponedeljka. Sta da radim???


_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Krmelji u ocima bebe
16.12.2008 16:02:22   
dana3
moj mali koji je mjesec i po imao je krmelje koje sam ja oprala mojim mlijeko.svaki put kad sam ga dojila mazala sam oko mlijekom i proslo je.ujutro se probudio sa krmeljama,taj dan mazala mlijekom a slijedeceg se sve povuklo.eto pokusaj i ti sa svojim mlijekom ako dojis

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Krmelji u ocima bebe
16.12.2008 16:55:20   
Inayat
Hvala Bogu mojoj djevojcici se nije ni pojavilo vise. Bilo to jutro malo i prestalo elhamdulillah user posted image
Kad vec spomenu mlijeko ja sam jednom dobila infekciju ociju i prijateljica mi  nakapala mlijeka i ja stavila par puta i povuklo se odmah. Majcino mlijeko je stvarno nesto posebno.


_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Krmelji u ocima bebe
17.6.2010 23:04:30   
Hanady RR
prenos postova

IZVORNA PORUKA: Inayat

Nisam mogla naci ovu temu a sjecam se da sam je negdje citala pa ako postoji molim vas usmjerite me. Naime moja beba ima 8 dana i krmelje oko lijevog oka. Brisala sam toplom maramicom. To je od jutros. Od cega je, koliko traje ako je uobicajeno kod beba i sta da se radi?
Zahvalna na odgovoru.


IZVORNA PORUKA: merjem

ako dojis bebicu pokusaj ukapati po jednu ili dvije kapi mlijeka nama je pomagalo.sretno

IZVORNA PORUKA: tajra

Uobicajeno je, ali nije strasno...
Kazu da je to infekcija koju beba dobije pri porodu.
Ja sam cistila blagom mlakom kamilicom, jer nisam dojila...
Smanjilo bi se, ali se opet vracalo, dok nam pedijatrica nije dala neke kapi...
Izvini, ali se ne sjecam kako se zovu...

IZVORNA PORUKA: marny

ja sam probala sa mljekom iz sike, al nije pomoglo, pa kamilica, pa prokuhana voda i na kraju pomogle tobrex kapi.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Krmelji u ocima bebe
6.9.2010 20:07:35   
Hanady RR
prenos postova sa duple teme
IZVORNA PORUKA: Lulu_

cao mama
naomih je vec duze vrijeme nesto bolesljiva.
prvo je imala upalu pluca pa onda trodnevnu groznicu i sad joj starsno krmelje oci.
do te mjere da ih sama uopste ne moze otvoriti a to je tako zalosno jer se ona jadna prepadne i ne zna sta se desava...najgore je kada tek ustane...
imate li iskustva sa tim???
sta ste radile?
ja sam  ispirala kamilicom i ne vidim neko poboljsanje


IZVORNA PORUKA: gvendolina

Draga lulu bas mi je zao sto se mala maca pati.Moj mali bebac koji ima mjesec dana jos uvijek krmelja na jedno oko,a ja mu pored ciscenja kamilicom cistim i mojim mlijekom i mislim da mu  to najbolje pomaze.Znam da to nije isto krmeljanje,ali reko bar da vas malo podrzimo.Koliko ona ima,dojis li je,ako imas miljeka probaj.
sretno,pusa


IZVORNA PORUKA: teta berta

Mi smo to riješili sa kamilicom, jedno oko joj stalno bilo krmeljavo, držala sam obloge od kamilice pop 15 min.n i također moje mlijeko je puno pomoglo.

IZVORNA PORUKA: sahara

mi smo to bogami rijesili lijekovima, otidji ljekaru, dace ti kapi i brzo prodje, ali mi smo brisom oka ustanovili da je fasovala neku bakteriju, neko je bio prehladjjen, nije iskljuceno da se to i vama desilo, to je uobicajema pojava kod beba, ali bolje da odete ljekaru

sretno


IZVORNA PORUKA: ANNIAN

Ja sam krmelje riješavala crnim čajem to mi je rekla tetka, koja je sestra već godinama u Njemačkoj, ne kamilica već crni čaj. 

IZVORNA PORUKA: mila81

I ja sam cula da kamilica moze jos vise nadraziti kozu, pogotovu oko ociju koja je vrlo osjetljiva, pa mozes vidjet u apoteci za kakvo sretstvo, ne vodi je vise po doktora, znam iz licnog iskustva, oni malo zasta kavu terapiju, a nidje veze, jos izazu kontra efekat dijete se toliko veze za majku, dobije kompleks doktora, sestri, uh sto se ja raspisah


IZVORNA PORUKA: Lulu_

kompleks doktora???zar se moze dobit kompleks doktora 

a ne necu je vodit doktoru pustit cu da joj oci krmelje i dan i noc sta ima veze...HALOOO?
naravno da cu je odvest a ostatk teksta nista nisam razumjela ...




IZVORNA PORUKA: senoenamine

Drage moje,ja se vec dugo s tim krmeljama mucim...nejla je izlaskom iz bolnice znaci u tim prvim danima imala jako desno oko krmeljivo.Svaki put nakon spavanja oko bi joj bilo potpuno sljepljeno,prvo sam morala ukapati svoje mlijeko na njeno oko,obrisat njezno gazicom pa tek je dojiti.Zaista pravo mucenje.Naime mi smo isli ocnom dr ovdje u Cazinu,medjutim rekao je da suzni kanal nefunkcionise tacnije da je zacepljen,propisao kapi i mast za oko.Kapi smo stavljali preko dana 2x dnevno,a mast direkt u oko navecer.I savjetovao da masiram oko svaki put kad je dojim,morala sam joj ovu memicu gurat unutra (ne znam kako da drugacije kazem,nadam se da cete razumjeti).Moglo se to masirat dok je bila manja al kako je rasla i saznavala nije bilo sanse.Kontrolu smo radili 3 puta,ali rjesenja nema.Ponovo je dobila mast ali pomaka nema.Smanjilo se je ali skroz se jos nije povuklo.Kada mi je bila prehladjena u aprilu krmeljice su presle u dr oko,pedijatrica mi je savjetovala ispiranje kamilicom.I kako tad tako i sad ujutro i navecer,opet zavisno od oka.Pitala sam ocnog dr da li je to nahlada,propuh u bolnici,posto je rodjena 8 mj,ma kakvi...Kontrolu ima zakazanu iduci mj,ali prvo cu otici dr u Bihac da vidim sta ce nam on rec,dr misljenje nije od viska...U Cazinu dr je rekao ako se to nepovuce trebala bi ic u Zagreb,kao do god.dana potrebno je masirat oko.Ali kako jos nije sve sredjeno oko osiguranja tu smo gdje jesmo.I nakon svega toga,ja licno sumnjam na vjetar i malo hladniji zrak,jer sam to primjetila dok je fino i mirno oko je ok,ako je suprotno i oko se pogorsa.Nadam se da ce nam se jos neko javiti sa slicnim problemom jer svako misljenje dobro dodje.P.S.Cula sam da je persun dobar za te krmelje ali licno nisam probala,savjet je dala travarka...POZDRAV

IZVORNA PORUKA: prvabeba

Meni je patronazna preporucila TOBREX kapi za krmelj. Moj mali je imao od samog rodjenja krmeljavo oko i stavljali smo par dana, sad se tu i tamo pojavi ali rijesimo to vodom, nije mu vise zatvoreno oko od krmelja. Te se kapi mogu kupiti u apoteci, bez recepta, samo ih pitas kako se koriste, mislim, koliko puta dnevno.

IZVORNA PORUKA: Lulu_

i mi smo sa tobrexom sve rjesili za dva dana...

IZVORNA PORUKA: marinčii

Mateju se jutros u oba oka pojavile krmelje ja sam mu kapala svojim mlijekom al sumnjam da će to pomoći prije 3 dana smo imali trodnevnu virozu i evo sad ovo,neznam dali da ga opet vodim pedijatru ili smijem sama uzeti te kapi,kontala sam i kamilicom čistiti ali vidim neko reče da nije pametno  

IZVORNA PORUKA: taurus

Možeš uzeti Tobrex kapi, jer bi ti i pedijatar sigurno to propisao.
S obzirom da je bebi teško ukapati kapi jer stalno zatvara oko, preporučujem ti da uzmeš Chloramphenicol mast za oči.
Ova mast je nešto blaža od Tobrex kapi i lakše ti je namazati gornji i donji kapak, a bilo bi dobro da malo masti uđe u oko. Nanesi mast i u uglove oka tako da se što veće količina masti resorbuje u oko. Najlakše ti je to uraditi kada beba spava.


IZVORNA PORUKA: Gracanka

I moja mlađa je iz bolnice izišla krmeljivih očiju,nisu mi rekli od čega je,samo dali neke kapi,ne znam ni kakve,jer su bile u šprici,valjda su ih oni "napravili".



IZVORNA PORUKA: marinčii

taurus hvala ti ,uzet ću tu mast pošto s kapima znam da neće ići jedva mu ukapam i kad ga dojim malo mlijeka al više bude po licu nego u očima

IZVORNA PORUKA: Majčica

Ja mislim da ima jos jedna tema o krmeljima.
Mi smo takodje imali 2 puta krmeljave oci, nedavno zadnji put, probala kamilicom, mlijekom, nista, dok nismo Tobrex poceli koristiti, nije proslo.
Kod male djece to moze biti zacepljenje suznog kanalica, tada treba masirati to podrucje i cititi, moze samo prokuhana voda. Za masiranje mislim da je unutrasnji dio oka. A moze biti i konjuktivitis, tad mislim da pomazu samo kapi.


IZVORNA PORUKA: blum

Bogami ne zezajte se same s tim, i mi smo imali isto i ja zakapala mlijekom i gore napravila samo samo nahranili bakterije.Onda smo otisli ljekaru, dobili kapi i mast i hvala Alahu rijesili za par dana



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:26:47   
veeseelaa
juče kad sam otišla po malenu u vrtić primjetih da joj je desno oko crveno i krmeljavo, ne pretjerano ali dovolno da joj smeta.... kući sam joj ispirala kamilicom sinoć i jutros prije vrtića
ta mislite da je uzrok??? da su oba oka u pitanju logičnije bi mi bilo al jedno ne kontam.... jel moguće da ju je neko udario od djece u vrtiću pa da je od toga?
dal da idem dr ili da kupim neke kapi??? koje mi preporučujete???

< Poruku je uredio veeseelaa -- 5.1.2011 11:27:16 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:28:32   
malena27 RR
prehlada, promaja ili je trljala oko pa je uslo bakterija-znaci konjuktivitis ili neka infekcija... 

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:29:09   
bebacha
moguce je da je samo uhvatila promaha na jedno oko.i mom Alenu evo jedno krmelja.mislim da netreba nikakve kapi,samo nastavi kamilicu

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:29:12   
Hanady RR
ma nije to od udarca ali jeste od propuha ili malo prehlade možda....

a sad zavisi koliko je crveno i krmpeljivo, ako su krmelje po svim trepavicama cijelom dužinom i ako njoj smeta, dotiče to...onda je odvedi da nije početak konjiktivitisa....

a ako je samo malo unutra crvena i javi se ono u unutrašnjem ćošku krmelj onda možeš u apoteci uzeti kapi za oči za djecui koje idu bez recepta...pa joj savi


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:29:47   
jasmin
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ju�e kad sam otišla po malenu u vrtić primjetih da joj je desno oko crveno i krmeljavo, ne pretjerano ali dovolno da joj smeta.... kući sam joj ispirala kamilicom sinoć i jutros prije vrtića
ta mislite da je uzrok??? da su oba oka u pitanju logi�nije bi mi bilo al jedno ne kontam.... jel moguće da ju je neko udario od djece u vrtiću pa da je od toga?
dal da idem dr ili da kupim neke kapi??? koje mi preporu�ujete???


Moze biti konjuktivitis.Nastavi ispirati kamilicom.Ipak,s obzirom da je oko u pitanju,ja bih otisla na pregled.

< Poruku je uredio jasmin -- 5.1.2011 11:30:33 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:31:14   
DM

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

juče kad sam otišla po malenu u vrtić primjetih da joj je desno oko crveno i krmeljavo, ne pretjerano ali dovolno da joj smeta.... kući sam joj ispirala kamilicom sinoć i jutros prije vrtića
ta mislite da je uzrok??? da su oba oka u pitanju logičnije bi mi bilo al jedno ne kontam.... jel moguće da ju je neko udario od djece u vrtiću pa da je od toga?
dal da idem dr ili da kupim neke kapi??? koje mi preporučujete???

Prije su bile sulfasol(davali su ih i novorođenčadima)a meni rekoše da ih sad nema , zamjena je gentakulin(ja sam morala obojici stvljati odmah nakon poroda)!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:33:19   
veeseelaa
a ako je samo malo unutra crvena i javi se ono u unutrašnjem ćošku krmelj onda možeš u apoteci uzeti kapi za oči za djecui koje idu bez recepta...pa joj savi


ovako je kod nje al zvaću vrtić danas da vidim kakva je, možemo popodne trknuti do dr
Joj vazda neki belaj!
ali zar konjuktivitis ne zahvata oba oka???? ja sam jednom imala problem al oba oka su mi stradala user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:34:32   
jasmin

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a ako je samo malo unutra crvena i javi se ono u unutrašnjem ćošku krmelj onda možeš u apoteci uzeti kapi za oči za djecui koje idu bez recepta...pa joj savi


ovako je kod nje al zvaću vrtić danas da vidim kakva je, možemo popodne trknuti do dr
Joj vazda neki belaj!
ali zar konjuktivitis ne zahvata oba oka???? ja sam jednom imala problem al oba oka su mi stradala user posted image


Moze u pocetku biti samo jedno.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:35:40   
veeseelaa
evo sad sam zvala vrtić, kaže teta da joj je oko samo crveno nema krmelja al sad se spremaju na spavanje pa će vidjeti kako će biti nakon budjenja user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:36:14   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a ako je samo malo unutra crvena i javi se ono u unutrašnjem ćošku krmelj onda možeš u apoteci uzeti kapi za oči za djecui koje idu bez recepta...pa joj savi


ovako je kod nje al zvaću vrtić danas da vidim kakva je, možemo popodne trknuti do dr
Joj vazda neki belaj!
ali zar konjuktivitis ne zahvata oba oka???? ja sam jednom imala problem al oba oka su mi stradala user posted image


Moze u pocetku biti samo jedno.



a joooooj
ma vodim je ja danas dr, što je sigurno sigurno
hvala djevojke na odgovorima

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:36:41   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

evo sad sam zvala vrtić, kaže teta da joj je oko samo crveno nema krmelja al sad se spremaju na spavanje pa će vidjeti kako će biti nakon budjenja user posted image

ma onda samo kamilica....i pazi da ne  dira da ne inficira...
ništa strašnouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:39:08   
jasmin

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a ako je samo malo unutra crvena i javi se ono u unutrašnjem ćošku krmelj onda možeš u apoteci uzeti kapi za oči za djecui koje idu bez recepta...pa joj savi


ovako je kod nje al zvaću vrtić danas da vidim kakva je, možemo popodne trknuti do dr
Joj vazda neki belaj!
ali zar konjuktivitis ne zahvata oba oka???? ja sam jednom imala problem al oba oka su mi stradala user posted image


Moze u pocetku biti samo jedno.



a joooooj
ma vodim je ja danas dr, što je sigurno sigurno
hvala djevojke na odgovorima


Ma nije to strasno veeseelice.Moji su u pocetku navikavanja na vrtic imali cesto.I onda doktor,kapi i sl...
Sad sam vec navikla,i odmah se bacim na ispiranje cistom vodom(ili kamilicom),i prodje bez medikamenata.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:39:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a ako je samo malo unutra crvena i javi se ono u unutrašnjem ćošku krmelj onda možeš u apoteci uzeti kapi za oči za djecui koje idu bez recepta...pa joj savi


ovako je kod nje al zvaću vrtić danas da vidim kakva je, možemo popodne trknuti do dr
Joj vazda neki belaj!
ali zar konjuktivitis ne zahvata oba oka???? ja sam jednom imala problem al oba oka su mi stradala user posted image






odvedi ti nju kod dr. za svaki slucaj ja sam Nou odmah odvela i sprijecili smo da se pogorsa a i da se ponavlja jer za tren pređe u kronicno.

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:41:13   
Anoniman
nama ja dr,rekla ne kamilicu ni pod razno a zasto ne znam..

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 11:43:14   
veeseelaa
user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 13:19:37   
Anoniman
jel je svrbi to oko? Kod konjuktivitisa su obično oči crvene, peckaju i svrbe...ja ne bih ništa radila na svoju ruku jer ne znaš ako je konjuktivitis koji je tip jel alergijski, virusni ili bakterijski najbolje da to doktor pogleda.

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 13:22:25   
koka i po
IZVORNA PORUKA: noa

nama ja dr,rekla ne kamilicu ni pod razno a zasto ne znam..



zato sto kamilica stvara pogodno tlo za razvoj kojekakvih bakterija....
meni receno kad sam sunetila dijete,i bas sam se iznenadila user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 13:36:44   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Breskva

jel je svrbi to oko? Kod konjuktivitisa su obično oči crvene, peckaju i svrbe...ja ne bih ništa radila na svoju ruku jer ne znaš ako je konjuktivitis koji je tip jel alergijski, virusni ili bakterijski najbolje da to doktor pogleda.


ne bi rekla da je svrbi jer ne trlja okice
a hoće li pedijatar moći utvrditi dijagnozu il ćemo morati očnom????
joj Bože pa ona neće dati ni da je pregledaju user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Krmelji u ocima bebe
5.1.2011 13:37:19   
veeseelaa
biće tu svega danas popodne  user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *