veeseelaa
|
neki roditelji kazu da npr, kad roditelji djece iz TR nesto traze da im se udovolji i da imaju bolji tretman od nas bosanaca... kazu da se zataskaju ispadi djece iz TR a ispadi djece iz Bosne se naglasavaju kazu da se ugadja u promjeni jelovnika tj u ishranu i da se ista prilagodjava zeljama djece iz TR, tj njihovih roditelja kazem ja nemam konačan stav, nisam ulazila u te detalje, nisam imala probleme sa ispadima mog djeteta niti nego orema mom djetetu, tako da ne znam zaista jel to sve tacno il neko umislja svaki roditelj ima svoju pricu ima njih koji su ispisali djecu , opet cujem, kod nas je sama jedan ispis u razredu bio zbog navodnog nezadovoljstva moje iskustvo je da je moje dijete sretno, ispunjeno i da je usvojilo svo gradivo, na ishranu se ne zali.... ono sto sam ja primjetila kao lose je da npr nekoj djeci koja ne urade test dobro, taj test se daje ponovo da rade pa sam delegirala to pitanje ako dijete ne zna, nek mu zvrkne ocjenu manju, ali kao da postoji bojazan nastavnika od reakcije licno moje dijete nema problem s tim, jer je svo gradivo usvojilo u uglavnom dobiva max br bodova iz svih testova al svejedno ne zelim da vidi da sutra ako ne dobije 5 moze olako popraviti ocjenu da li to rade jer su djeca mala, ili smatraju da su se djeca zbunila ... ili ili odgovora nekog konkretnog nema ako je roditelj ob i ako je dijete radisno smatram da se mogu postici dobri rezultati, u biti sta rade drugi i ne treba biti nasa briga , izuzev ako bi to moglo direktvo uticati na naše dijete