Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: samedi Joj opet sam grozno,nervozna,ma ujedam naprosto. Ostavila svekra na 15 min da cuva malu dok ja napravim rucak,kad sam dosla da vidim jel zaspala,imam sta i vidjeti,malenoj nesto smedje oko usta i na cuci. Pitam ga lijepo sta je ovo,kad on ce ti meni "dao joj ja da lize cokoladu!" ma kad ga nisam progutala! Suzdrzala sam se ipak i lijepo ga zamolila da to vise ni slucajno ne radi. Hebem ti,a mm nikad nije tu kad se ovakve stvari desavaju,pa ja ispadnem luda i histericna. Pa onda je uslijedila epizoda sa sveki,ma joj necu vise ni da pricam. Uglavnom nakon te epizode sa svekrom,odnesem ja nju u sobu da spava i ostavim prozor na kipu jer je stvarno bilo vruce. Dok smo rucali,dok sam oprala sudje,naoblaci se,poce vjetar puhati. Sjetim se prozora i zatvorim ga. Sad je samo gledam da vidim ima li temperaturu,ma sva sam se zadeverala. Spavala je blizu prozora,ne bas pod prozorom ali jako blizu. Sjetih se felix... Sta mislite hoce li biti kakvih posljedica? Joj jest me strah,jos mi samo fali da se mala razboli pa da puknem skroz. Joj jesu ovi hormoni cudni,postala sam kratkog fitilja,za jednu rijec izderem se,ne mogu da se suzdrzim,nesto me presijece posred stomaka i gotovo je,jadan onaj koji mi je rekao tu rijec. Vidim lilix da si se malo zakacila s muzem. Nadam se da ce brzo doci sebi. Meni jos samo fali da se s muzem posvadjam pa da ne pricam ni s kim u kuci.a kosto gledam i ta ce epizoda uskoro,cim mu prenesu kako sam bezobrazna i ne dam djetetu cokoladu da jede i jos je ostavljam pod prozorom da spava. Ma divota! ama semedi duso neće joj nista biti...pa nije isao tornado draga moja...nego malo vjetra...valjalo je da potrefi kroz prozor pravo na nju. a ti polako..pa misa mu sto pravis ručak dok je dijete budno...nemoj...fino ostavi sve dok dijete ne zaspe i onda u jednoj turi njenog spavanja ručak napravi i raspremi malo i to onoj jutarnjoj a ovo sve ostalo kad ona u krevet i ti dok mm ne stigne onda nek je on čuva a ti ostalo radi po kući ves i tako to. Pa bona polako... a svekar i čokolada...neće maloj nista biti ...al fino reci muzu sta je uradio i reci da ako hose da ima dijete bolesno neka samo nastavi ovo me naljutilo ali muza uvedi u priču, neka brate izađe na internet i neka pročita kakve sve posljdice moze imati...pa ako mu je volja da bar znas sta im je cilj. tako mu kazi ...a ti se opusti... i nemoj odmah s vrata sad na muza...joj dao joj čokoladu ja ljuta ja ovo ja ono...nego kad sjedete za ručak ti mu kaži:'' Mili ja se bas plasim kako ću ovo dijete odgojit...toliko sam se edukovala da sve uradim najbolje za bebu i rodila sam je a tvoj tata mi je čokoladom hrani od 20 dana''