|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram na Kosevu
13.5.2009 15:56:20   
ledy blue
iskreno zadivljena sam i sve moje pohvale takvom muskarcu, koji bez imalo ustezanja pise o onome o cemu i ozenjeni muskarci rijetko hoce a imaju isti problem...
ja ti iskreno ne bih znala reci nista o tim lijekovima,nalaz mm je gore naveden , ocito je kakav je,i vidjet cu u subotu sta ce nam doktor propisati kao lijek, nadam se da ce se javiti neka forumasica ciji je muz to koristio.
al zelim ti puno srece,i kada dodje vrijeme za to puno user posted image

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Spermogram na Kosevu
13.5.2009 21:54:27   
Leva
Exned ti si na zalost jedan od onih muskaraca kojima operacija varicocele ne popravi stanje spermiograma.user posted image
Pohvalno je to sto reagujes na vrijeme jer jedino na taj nacin mozes sprijeciti da se stanje pogorsa. Javi se ponovno urologu i vidi sta ce ti reci (mozda ne bi bilo lose potraziti drugo misljenje). Proxeed je jako skup i mjesecna terapija dodje oko 300 KM a da bi se bilo sta moglo popraviti moras ih uzimati najmanje tri mjeseca. Najzalosnije je sto je jako mali br. forumasica pisao o njegovom pozitivnom ucinku uglavnom se svodi na bacanje para user posted image
Moja preporuka je da kupis kapsule E vit, Zink i Selen svi strucnjaci misle da pomazu kvalitetu sperme.
Muzu jedne forumasice koji ima varicocelu su pomogle Bioastin tablete (kostaju oko 40 KM) i mogu se kupiti u apoteci kod Robota na Socijalnom (ako si iz Sarajeva).

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Spermogram na Kosevu
13.5.2009 23:08:13   
ena0002
Exned ja koliko sam mogla skontati da tvoj spermiogram i nije tako los. Jedino sto ti je progresivno pokretnih 20%, ne bi bilo lose da ih je malo vise, ali i to se da popraviti. Ostali parametri su poprilicno dobri, a i vidim da ti je normospermija. Kao sto Leva rece pij cink, selen i vitamin E. MM je pio padutin, isto kao i proxeed dodje oko 300 KM mjesecno, ali i nije mu bas nesto pomogao pa ga vise ne pije.
Ti svakako jos vidi sa urologom za varikokelu da to rijesis, ali spermiogram i nije tako los user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Spermogram na Kosevu
13.5.2009 23:28:38   
exned
veceras sam otisao na UROLOGIJU kod dr. Lepare koji mi je rekao DA je SPERMIOGRAM sasvim uredu, dakle nema potrebe za paniku jer je normospermia! kaže, nemoj da panicis, operacijom varikokele sprijecili smo da se to dalje komplikuje... dakle, iz njegovih rijeci mogu zakljuciti da ce ovaj proces oporavka trajati malo duze.... i uglavnom, da je sprijeceno dalje komplikovanje........ rekao mi je da prestanem u glavi umisljati najgore, jer nalaz je u GRANICAMA NORMALE ......tako da me je to ohrabrilo(iskreno)..... a kada sam ga pitao zasto moj danasnji spermiogram nije nista razliciti od spermiograma radjenog prosle godine, rekao je da to POKAZATELJ da je nalaz sperme bio uredu i prije operacije varikokele....... sve u svemu, pokusacu da nadjem jos nekog doktora, po mogucnosti iz vojne bolnice, oticu lijepo sa ovim nalazima, pa ako mi on isto kaze, onda moram prihvatiti situaciju kakva jeste .......dakle : moj nalaz je uredu!)bar tako lepara kaze


:)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Spermogram na Kosevu
23.5.2009 13:05:33   
ena0002
Ma ja sam ocajna user posted image user posted image user posted image  MM ponovio kod Rade spermiogram i opet leukocita moreeeeeee. Sto je najgore pio je Noricin 28 dana pa nakon toga Doxicilin i opet nista, a prije toga Ciprol user posted image . Spermokultura je OK, jedino jos nije radio urinokulturu, to ce raditi slj sedmice. Izgleda da ima neko zariste, ali nikako da to rijesi. Sve su prilike da cemo morati ganjati Hirosa, a njega je pravo tesko uganjati user posted image

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Spermogram na Kosevu
24.5.2009 20:57:02   
ledy blue
joj ena zao mi je!!! bem to vise i leukocite, pa covjek ne zna kako da se bori sa njima!! nadam se da ce te uspjeti doci do hirosa,,i da ce on pomoci!!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Spermogram na Kosevu
29.5.2009 11:51:53   
exned
e ovako, citao sam na ovom forumu da su neki koristili BIOASTIN i da je pokazao dobre rezultate!
sta mislite i ima li neko od vas iskustvo sa ovim tabletama?

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Spermogram na Kosevu
29.5.2009 18:08:07   
Leva
Bio-Astin je pio muz od Mali ali u kombinaciji sa drugim stvarima i njemu je pomogao. Nasla sam ga u prodavnici zdrave hrane u BBI centru 5.sprat i kostao je cini mi se 44,50 KM

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Spermogram na Kosevu
30.5.2009 1:07:24   
exned
ok, potrazicu ga obaveznooo.... posto sam na nekim hrvatskim forumima citao o pozitivnom dejstvu....


pozz

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Spermogram na Kosevu
30.5.2009 8:24:54   
delfin
ena0002  a koliko su mu bili leukociti. mm ima  6-7, tako piše na nalazu, sad pije zajedno samnom hiramicin (doxiclin)

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Spermogram na Kosevu
30.5.2009 11:15:36   
ena0002
Kod mm su 8-10, i nisu smanjili ni nakon antibiotika user posted image

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Spermogram na Kosevu
2.6.2009 18:51:43   
prevareni
Pozdrav.antibiotici lijece jedno (hiramicin. itd)upalu,a bakterije,gljivice,Miko plazma,Urea plazma. itd.LIJECE drugi lijekovi koji su bas namjenjeni za ove stvari da bi leukociti bili mali.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Spermogram na Kosevu
1.7.2009 3:06:19   
zazaaa
Ja više neznam šta bih moj muž je operisao varikokelu 30 aprila 2008 zatim je u novebru obnovio nalaz koji je bijo bolji  70% pokretljivi 25% progresivno pokretni ,zatim je dobio prija 3 mjeseca terapiju kod Godinjaka da pije proxid 3 mjeseca i pio je danas je otišao i uradio nalaz  nećete vjerovati ali nalaz je isi kao i pred operaciju varikokele loš skroz user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    količina sperme 3 ,Konziistencija rijetka,Viskozitet normalan Ph7.7  broj spermija 10  Ejakulat 30 Pokretni spermija 45 progresivno pokretni 5 kvalitet slab  Normalni spermija 77 Patološki oblici 23 leokociti 5 -7  dj. Oligospermija Astenospermija Ja sam izgubila nadu da ću dobiti svoju bebicu ikadauser posted image user posted image  Ako mi neko može pomoći i zna neki lijek koji može pomoći da poravi nalaz nek mi se javi'?           

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Spermogram na Kosevu
14.8.2009 22:57:37   
Almaa
zazaaa, MM je radio prvi spermiogram u novembru 2008. godine i nalaz mu je bio jako loš, 2 milona spermija, dijagnoza-oligospermija, ja sam na internentu pronašla "lijek" Bioastin i on ga je počeo piti (4 tablete dnevno).
Drugi nalaz mu je bio bolji 10 milona spermija, dijagnoza ostaje ista, treči nalaz 13 milona, četvrti nalaz je radio sad u šestom mjesecu i nalaz je bio 25 miliona, dijagnoza-normospemija.
Uz Bioastin nje pio cink i jeo puno orašastih plodova i med.

(odgovor članu zazaaa)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Spermogram na Kosevu
16.8.2009 10:45:10   
dalli
Da li je neciji muz imao problema sa aglutinacijom (veoma izrazena) i viskoznoscu (veoma viskozno)?

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Spermogram na Kosevu
12.9.2009 18:24:16   
exned
Zamolio bih vas, da, ukoliko znate nekog dobrog urologa za preporuku ( da radi u Vojnoj bolnici u Sarajevu) da mi kazete???



unaprijed zahvalan

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Spermogram na Kosevu
12.9.2009 18:33:15   
salmy
Pozdrav user posted image user posted image user posted image citam tvoj post i razmisljam sta da ti napisemuser posted image user posted image user posted image Moj muz je isao kod dr.Efendic u Vojnoj.Inace je bila dijagnoza "usporeni sprematozoidi" ima ih dovoljno ali spori.Taj dr. ga je pregledao i rekao da je sve ok.A pokusavamo 14 godinauser posted image user posted image  Nije pio nikakve tablete osim cajeva "Slobodan Tesic" vjeruj poslije 8  mjeseci  se desilauser posted image Vjeruj znam kako se osjecas ali pokusaj sa cajevima,oni jedini ne skode.Sve drugo neznam nisam za.Zelim ti svu srecu da uspijes ali eto.Mi jesmo i cekamo svoguser posted image   Sretno

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Spermogram na Kosevu
26.9.2009 9:40:23   
očajnica
prvo da Vas sve pozdravim i kažem da ste super
već dugo čitam vaše tekstove i evo napokon da se i ja javim.Ja i MM u braku smo 2 godine, a bebe nema.>Tako sam prvo ja krenula na pretrage kod dr. Borislava Nikulin sa Koševa i ustanovili povišen prolaktin i sad mjesec sam na bromergonu sutra kontrola prolaktina.pa ćemo vidjeti.ali dr kaže da i muž uradi nalaz spermograma.i to uradimo kod Rade i na našu žalost nije zadovoljavajući:ASTENOSPERMIJA I OLIOGOSPERMIJA.Rada savjetuje pregled urologa dr.Hiroša.
Znali netko kako doći do njega ili ima li neka alternativa dr a da je dobar.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Spermogram na Kosevu
26.9.2009 11:38:31   
delfin
dr. hiroš je nekada radio u poliklinici Sanasa, ali nisam sigurna, mi smo bili prošle godine. Sigurno će ti neko "svježiji2 bolje odgovriti.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu očajnica)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Spermogram na Kosevu
27.9.2009 22:00:12   
očajnica
delfin hvala za informaciju sutra cu nazvati da provjerim radi li jos tamo
pozdrav

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Spermogram na Kosevu
25.1.2010 23:15:53   
exned
pozdravljam vas jos jedanput, ... moje pitanje:


znate li ijednu privatnu ordinaciju gdje se moze uraditi nalaz SPERMIOGRAM, a da taj nalaz bude 100% pouzdan.
Ovo vas pitam buduci da su neki od vas na ovom forumu pisali kakao je NAJPOUZDANIJI spermiogram kod Radmile Mujkic!!

Eto, toliko...pozdrav

(odgovor članu očajnica)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Spermogram na Kosevu
25.1.2010 23:23:51   
mama2009
koliko je pouzdan to je diskutabilno

mi smo radili ko Divanovica


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Spermogram na Kosevu
25.1.2010 23:27:39   
Leva
Exned uradi spermiogram kod Mehmedbasica. Kosta 50 KM i pokazuje iste vrijednosti kao kod Radmile. Vjeruj mi da ce ti ovako biti mnogo jednostavnije jer ona zna peglati ukoliko niste pacijenti dr. Godinjaka.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Spermogram na Kosevu
30.1.2010 0:05:45   
exned
e hvala ti lijepa na preporuci...čuo sam razne verzije da, kada se radi kod rade , rada to gleda pod mikroskopom...pa je kao pouzdanije :))

al eto, ako je dobro i kod mehmedbasica, onda cu mu se javit....molim te, samo mi reci gdje se nalazi taj doktor :)

ako nije tesko :=)
pozdrav

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Spermogram na Kosevu
30.1.2010 16:52:30   
ena0002
Mehmedbasic ti je na Grbavici pored kafica Ramis i Kapucino. E sad ne znam jesam li pomogla user posted image , ne znam tacno adresu.

(odgovor članu exned)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *