ljubičica 28
|
Dok smo živjeli sa svekrvom a jetrva i djever u istoj kući na spratu, jetrva i ja smo naizmjenično pravile bajramski ručak. Jedan bajram kod nje, drugi kod mene i tako ukrug. Mojim roditeljima bismo išli odmah poslije tog okupljanja. Sad je drugačije. Odmah poslije bajram-namaza idemo kod mojih na bajramski ručak, nekako mi bezveze proći pored njihove kuće pa ići svekrvi kad živimo blizu mojih. Poslije tog okupljanja idemo svekrvi i ostanemo cijelo popodne kod nje. Usput obavimo i neku posjetu prijateljima koji žive u blizini. Navečer odemo do jetrve i djevera ili oni nama dođu tada. Nemamo baš određeno pravilo ko će prije doći, svakako se vidimo tu noć. Drugi dan bajrama dolaze oni nama, dolazi nam šira rodbina (jučer su npr. dolazili tetka i amidža, amidža i strina, moji roditelji nama na ručak), svi koji dođu mami obiđu i nas. I prijatelji nam uglavnom dolaze taj dan. Za ramazanski bajram treći dan idemo mm rodbini (polubratu i polusestrama) u Zenici. A za kurbanski idemo mojoj rodbini (dedi, amidžama, tetkama, daidži) u Fojnicu. Navečer nam uglavnom dođe neko od prijatelja ko nije do tada došao. Komšiluk nekako ubacimo između. I da, ja ne zovem ni svoje ni muževe. Svakako im dođem taj dan tako da im tada čestitam bajram.
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu... asthenozoospermia, produženi ciklusi 01.04.2011. mamino proljetno sunce
|