|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: 8 mart
8.3.2012 9:12:51   
Nedi
Sretan nam 8. mart user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: 8 mart
8.3.2012 9:17:13   
lepetetka
sretan 8.mart user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: 8 mart
8.3.2012 9:18:17   
damma
nek nam je sretan praznik
user posted image user posted image

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: 8 mart
8.3.2012 9:24:52   
Malenaoduvijek
sretan praznik svim zenicama user posted image

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: 8 mart
8.3.2012 9:32:43   
Lady26
Sretan vam 8. mart, drage moje zenice user posted image

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: 8 mart
8.3.2012 9:41:50   
Lulu_08
Drage moje, sretan vam 8. Mart !

user posted image

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: 8 mart
8.3.2012 9:43:09   
emy24
svim pripadnicama ljepseg i njeznijeg spola,od srca zelim sretan 8.martuser posted image

_____________________________

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: 8 mart
8.3.2012 9:55:54   
Blue rose RR
Sretan neka je svim Ženama svijeta ovaj Dan, i svi dani koje Bog stavlja pred Nju.
Tužna sam kad Žena kaže da ne slavi Dan žena.
Ja ga slavim, učit ću svoju kćerku da ga slavi, da na ovaj Dan prikupi snagu da uz ljubav i snagu volje, koja teče njenim žilama, ostalih dana u godini se sa još većim žarom izbori sa svim onom što život, a ne muškarac, stavlja pred Nju.

"Prava žene Čovječe, jesi li sposoban da budeš pravedan? Ovo pitanje postavlja ti jedna žena. Bar joj to pravo ne možeš oduzeti. Kaži mi, ko ti je dodijelio tu vlast i moć, da potiskuješ i tlačiš moj pol? Tvoja snaga? Tvoji talenti? Posmatraj Stvoritelja u njegovoj mudrosti, prođi kroz prirodu u svoj njenoj veličanstvenosti, kroz prirodu kojoj se toliko diviš i kojoj se želiš približiti i pronađi tamo, ako možeš, bar jedan primjer tiranijske vladavine. Idi životinjama, pitaj elemente, posmatraj biljke, da baci jedan pogled na krvotok prirode i pronađi dokaz kad ti dajem sredstva u ruku. Traži, istraži, nađi razliku među polovima u prirodnom poretku, ako možeš. Svugdje ćeš je naći bez razlika, svugdje ćeš naći da polovi rade u međusobnoj harmoniji u ovom besmrtnom djelu. Samo je čovjek za sebe promijenio ovaj osnovni princip. Ekstravagantno, slijepo, napuhan od silne nauke, degeneričan, on u ovom stoljeću prosvjetiteljstva i oštroumlja želi vladati despotski u svom neznanju nad jednim polom koji posjeduje svu intelektualnu slobodu. On tvrdi da će profitirati od revolucije i zahtjeva svoje pravo na jednakost, da ne kažem ništa više. Da se usvoji od strane Nacionalne skupštine na kraju ovog ili s početka novog legislativnog perioda. 
Preambula 
Mi, majke, kćerke, sestre, zastupnice nacije zahtijevamo da budemo primljene u Nacionalnu skupštinu. Imajući u vidu neznanje, zaboravljanje ili nepoštovanje prava žena koji su jedini razlozi javne bijede i korupcije vlade, odlučile smo da u svečanoj Povelji definišemo i objavimo prirodna, neotuđiva i sveta prava žene, kako bi ova Povelja svim članovim društva stalno bila pred očima i podsjećala ih na njihova prava i obaveze: kako bi svako vršenje vlasti od strane žena kao i ono koje čine muškarci bilo mjereno svrhom političkih ustanova, te time bilo i više poštovano; kako bi se obratila pažnja i kako bi se podržale građanke koje se žale na poteškoće u ostvarivanju osnovnih principa koji služe za održanje Ustava, dobrih običaja i dobrobiti svih u zajednici. Pol kojem pripada ljepota hrabrosti iznošenja materinstva ovim priznaje i objavljuje, pod okriljem Svevišnjeg, sljedeća prave žene i građanke. 
Član 1.
 Žena je rođena slobodna i ostaje jednaka muškarcu u svim pravima. Socijalne razlike mogu se opravdati samo blagostanjem zajednice. 
Član 2.
 Cilj i svrha svakog političkog zaključka je zaštita prirodnih i neotuđivih prava žene i muškarca. Ova prava su: sloboda, sigurnost, pravo na imovinu, a posebno pravo na otpor tlačenju.
 
Član 3.
 Princip svake vladavine počiva u biti u naciji, a naciju čine zajedno muškarci i žene. Ni jedno telo, ni jedan pojedinac koji ne proizilazi iz naroda i nacije ne može biti na vlasti. 

Član 4.
 Sloboda i pravednost sastoje se od toga da se drugima uzvrati ono što im pripada. Tako žena u ostvarivanju svojih prirodnih prava biva spriječena trajnom tiranijom koju provodi muškarac. Ova ograničenja moraju se ukinuti samim prirodnim zakonima i zdravim razumom. 

Član 5.
 Zakoni prirode i razuma zabranjuju svako djelovanje društva, koje ih može ugroziti. Sve što nije zabranjeno ovim mudrim i Božijim zakonima ne smije biti spriječeno ni ljudskim zakonima i ni jedan čovjek ne smije biti prisiljen da učini nešto što prirodni zakoni ne propisuju. 
Član 6.
 Zakon treba da bude odraz opšte volje. Svi građani i sve građanke treba lično ili putem njihovih predstavnika da učestvuju u stvaranju zakona. Zakon mora biti isti za sve. Svi građani i građanke, koji su pred zakonom jednaki, moraju imati jednake mogućnosti da razvijaju svoje talente, sposobnosti, vrline, te im mora biti omogućen jednak pristup svim službama i mjestima javnog života. 
Član 7.
 Za žene ne postoje nikakva posebna prava, one bivaju optužene, uhapšene i osuđene pred sudom u slučajevima koje zakon nalaže. Žene kao i muškarci podliježu istim kaznenim zakonima. 
Član 8.
 Zakonom treba propisati samo kazne, koje su nezaobilazne i javne, a niko ne smije biti kažnjen, ako to nije po pravnoj snazi važećeg zakona, koji je pre počinjenog djela bio na snazi i koji se legalno provodi i nad ženama. 
Član 9.
 Protiv svake žene koju se proglasi krivom, zakon se mora upotrijebiti, i to ona zakonska kazna koja je propisana za počinjeno djelo. 
Član 10.
 Nikoga se ne smije proganjati zbog njegovog mišljenja i stavova, čak iako se oni principijelno razlikuju od onih koji su opšteprihvaćeni. Žena ima pravo vršiti vladajuće funkcije. Ona mora imati jednako pravo kao i muškarac da drži javni govor, pod pretpostavkom da su njene izjave i radnje u skladu sa zakonom i da ne ometaju javni red i mir. 
Član 11.
 Slobodno izražavanje mišljenja je jedno od dragocjenih prava žene, jer ovo pravo garantuje očinstvo ocu njene djece. Svaka građanka prateći svoje slobode može sasvim slobodno reći: "Ja sam majka tvog djeteta.", a da time ne priziva barbarsku osudu i ne skriva istinu. Međutim zakonom bi joj trebalo zabraniti iskorištavanje ove slobode, u slučajevima neistine i nanošenja klevete. 
Član 12.
 Viša korist zahtjeva garantovanje prava žene i građanke. Ova garancija treba da služi kao prednost svima, a ne kao lična prednost onima koji su upoznati sa ovim pravima. 
Član 13.
 Porezi za održanje policije i upravni troškovi jednaki su za muškarca i ženu. Ukoliko žena učestvuje u izmirivanju svih obaveza i troškova, onda mora učestvovti i u podjeli položaja u upravnim organima, u podjeli rada i u podjeli profita. 
Član 14.
 Građani i građanke imaju pravo da samostalno ili putem njihovih predstavnika odlučuju o potrebnosti uvođenja javnih dadžbina. Građanke se mogu obavezati principu plaćanja poreza iz sopstvenog imetka samo onda kada imaju učešća u javnoj upravi, te kad i na njih otpada dio trošenja poreza, odnosno kada su i one učestvovale u odlučivanju o visini poreza, njegovoj upotrebi i trajanju. 
Član 15.
 Žensko stanovništvo koje plaća dadžbine državi jednako kao i muški dio stanovništva, ima pravo da u svako vrijeme od bilo koje državne javne institucije zatraži izvještaj o poslovanju. 
Član 16.
 Društvo u kojem nije zagarantovano ostvarivanje prava i u kojem ne postoji raspodjela vlasti, nema ni važeći Ustav. Ustav nije punovažan ako većina individua koje predstavljaju naciju nisu sudjelovale u njegovom stvaranju. 
Član 17.
 Imovina pripada i muškom i ženskom polu, zajednički ili pojedinačno. Svaka osoba ima sveto i nepovredivo pravo na imovinu. Imovina ne smije biti nikome oduzeta u smislu nacionalizacije, ukoliko to nije javna prijeka potreba, koja mora biti predviđena zakonom, ili naprasno proglašena (stanje elementarnih nepogoda) ali i onda pod uslovom pravedno donesene odluke." 
Olympe de Gouges.

user posted image



_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 183
   RE: 8 mart
8.3.2012 10:16:55   
Amani12
Mojim virtuelnim drugaricama, nasim RR tetama i
dragim djevojcicama zelimo sretan .Mart .

Budite voljene,nasmijane i sretne 365 dana svake godine.

Ljube vas Aman  njegova mama user posted image


_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: 8 mart
8.3.2012 10:17:24   
bananica

IZVORNA PORUKA: emy24

svim pripadnicama ljepseg i njeznijeg spola,od srca zelim sretan 8.martuser posted image


(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: 8 mart
8.3.2012 11:01:44   
10 mart 2009
IZVORNA PORUKA: Djana

Drage moje, sretan vam 8. Mart !

user posted image



Ova čestitka je prelijepa user posted image user posted image

Sretan nam 8. mart

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: 8 mart
8.3.2012 11:20:41   
dinaa
Sretan nam 8.mart user posted image

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: 8 mart
8.3.2012 11:59:14   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Djana

Drage moje, sretan vam 8. Mart !

user posted image


preslatkouser posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: 8 mart
8.3.2012 15:02:16   
reallove
Sretan 8.mart,drage mojeuser posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: 8 mart
8.3.2012 19:07:13   
koka i po
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: 8 mart
8.3.2012 20:19:11   
niki83
Samo da dragim zenama cestitam 8. martuser posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: 8 mart
24.2.2013 20:59:34   
salmy
Zanima me kako ste planirale proslaviti 8 mart?
idete sa drugaricama na veceru ili pak sa muzem neka intimnija atmosfera?

Ja licno nisam pobornik tih obicaja,a iskreno taj dan padnem od posla nisam ni za sta

Zanima me planirate li tetama u vrticu kupiti poklon? neki cvjetic ili nesto boljeuser posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 192
   RE: 8 mart
24.2.2013 21:11:29   
dafri
I ja ne znam šta tetama da kupim,ne bih cvijeće nego nešto...
Ove godine idem u Budvu sa prijateljicama a da sam kući možda bih izašla onako kao i obično ,dan kao i svaki drugi,ne doživljavam ga kao praznik

_____________________________

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 193
   RE: 8 mart
24.2.2013 21:20:22   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: salmy

Zanima me kako ste planirale proslaviti 8 mart?
idete sa drugaricama na veceru ili pak sa muzem neka intimnija atmosfera?

Ja licno nisam pobornik tih obicaja,a iskreno taj dan padnem od posla nisam ni za sta

Zanima me planirate li tetama u vrticu kupiti poklon? neki cvjetic ili nesto boljeuser posted image


kupicu im ono pakovanje rafaela ili ferero ili onu malu bajadericu... skromno... uvjek mi je zao ubranog cvjeca pa ga i ne kupujem...

ja volim sama sebi da kupim nesto za 8. mart...user posted image a MM to ne smije raditi ...ne taj datum user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: 8 mart
25.2.2013 9:47:14   
veeseelaa
ne doživljavam 8 mart kao nekiu faktor u životu
povod mi je svakako da meni bliskim kupim poklončiće
mami, snahi, prijateljicama, svekrvi i tetama u vrtiću
obično se za taj dan sjetim i nekih poznanica koje su u težim materijlanim situacijama ili su razvedene ili imaju neke druge probleme pa ih obidjem i uručim neki skroman poklon
nek nam ovaj praznik koji ide bude povod da obidjemo neke starije i nemožne ženice iz naših komšiluka

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: 8 mart
25.2.2013 9:49:45   
veeseelaa
obzirom da volontiram u jednoj organizaciji nadam se da ću za ovaj 8 mart kao i za prošli biti u mogućosti da za 55 ženica, članica ovog udruženja, inače samohranih majki omogućim skromne poklončiće

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 196
   RE: 8 mart
25.2.2013 9:58:00   
SailorMoon
Vesela user posted image user posted image user posted image user posted image
Ti si tako divna i brizna osoba i cjenis svoju dobru zivotnu situaciju i koristis je da pomazes i onima koji nemaju. Svaka cast!user posted image

_____________________________

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: 8 mart
25.2.2013 10:03:03   
veeseelaa
život je prolazan, koliko se može treba pomoći
nekad mislim da mogu i više, trudim se
ja ipak radim, pa vala mogu malo i od plate odvojiti i obići nekoga

mene najviše raduje kad druge obradujem

ja se sad ko nešto hvalim user posted image a nije majke mi, onako pričam
meni su praznici uvijek povod za dobra djela, no ne treba da nam jedino praznik bude povod za tako što, al eto, bar tad možemo biti sjetiti se onih koji su u težoj matreijlanoj situaciji ili koji nemaju nekog da ih obidje

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 198
   RE: 8 mart
25.2.2013 10:04:29   
muaaa

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

život je prolazan, koliko se može treba pomoći
nekad mislim da mogu i više, trudim se
ja ipak radim, pa vala mogu malo i od plate odvojiti i obići nekoga

mene najviše raduje kad druge obradujem

ja se sad ko nešto hvalim user posted image a nije majke mi, onako pričam
meni su praznici uvijek povod za dobra djela, no ne treba da nam jedino praznik bude povod za tako što, al eto, bar tad možemo biti sjetiti se onih koji su u težoj matreijlanoj situaciji ili koji nemaju nekog da ih obidje

Dobrica nasauser posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 199
   RE: 8 mart
25.2.2013 10:06:11   
SailorMoon
Ma naravno treba uvjek gledati i na druge. Sto kazes ja sam u subotu poslala veliku vrecu A.garderobe za Sarajvo da prijateljica odnese u dom za napustenu djecu. Ima tu i moje garderobe, sestrine pa reko ako zna kome treba neka podjeli. Sevap je. Kad samo zamislim kako je u tim domovima i to mi se cini malo.

_____________________________

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *