|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: eserihija koli kod bebe
26.8.2009 14:10:52   
Amyna
narandzasta, hvala jos jednom na savjetu, a koliko precizno to prepolovljavanje praha mora biti, kako da prah tacno prepolovim jer pretpostavljam da u obzir ne dolazi vaganje. Kasika mi nekako nije dovoljno precizna. ne pada mi nista pametno na pamet? mozda glupo pitanje, ali morala sam.

(odgovor članu narandžasta)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: eserihija koli kod bebe
26.8.2009 15:20:58   
narandžasta
Ja sam ga istresala na očišćenu površinu, a polovljenje sam radila nožem od okauser posted image

Znam da zvuči neozbiljno, ali u stvari nije bitna 100% preciznost,

...pa ni lijek ne naspeš uvijek isto u kašiku, niti ista količina ostane na kašici...to je svakako viša filozofija user posted image

(odgovor članu Amyna)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: eserihija koli kod bebe
26.9.2009 22:10:30   
mummy
Moja curica (20 mj) od jula ima ovu bakteriju, makar smo joj je tada otkrili kad smo ležale na ortopediji zbog upale kuka. Nikad nije imala temp ali su uk bile jako čudne. Prva 10na7 druge 2 sterilne. Onda ponovljena rađena u Sanasi pokazala proteus mirabilis sve 3, od toga jedna 10na5,6 pa je pila Pancef 10 dana. Nakon toga prva uk stafilokok, a druge 2 e.coli 10na3. Sada joj dajem sirup na bazi trava iz Imotskog (po preporuci forumašice Annian) koji se troši 40 dana, 3xdnevno prije jela, i pije čaj od zobi. Od danas smo počeli s Cranactin kapima jer je prije 2 dana imala temp, ne nužno od ovoga jer je prehlađena itd, a urin juče dobar a jutrošnji ne valja. Valjda će nešto od ovoga pomoći. Urin joj je i dalje taman i jakog mirisa. Ostalih simptoma nema.

(odgovor članu narandžasta)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: eserihija koli kod bebe
26.9.2009 22:13:28   
mummy
Još samo da dodam da ona, duša draga, bez problema piški u vrećicu. Jutros sam je probudila rano, stavila u kadu a ona sama širi none da joj zalijepim. I ništa, samo se nasmijala kad je počela piškiti.

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: eserihija koli kod bebe
29.9.2009 12:41:05   
Amyna
e stvarno su ti nalazi  UK jako cudni. Ispada da ti curica ima tri ili vise bakterija.

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: eserihija koli kod bebe
29.9.2009 12:42:23   
Amyna
A kakav je to sirup na bazi trava i imotskog? Za njega nisam cula, gdje se moze nabaviti.

(odgovor članu Amyna)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: eserihija koli kod bebe
27.10.2009 11:38:47   
sanja bagarić
 ja sam pronašla lijek koji je ispitan i probala sam na svojoj bebi za e coli sad cekamo nalaz. dvije zene su probale i bebe su izbacile bakteriju skroz. sedam dana svaku vecer napraviti od luka bijelog srce ili kako ga ko zove kad ga rastvorite ima u njemu ono malo srce. tih sedam i malo skroz vode otrilike 50 mil. pustit da prokuha dvije min. poklopit i ostavit preko noci i ujtru dati bebi da popije ja sam svojoj malo dodala soka da lakse popije. i tako radit sedam dana obavezno nesmije se preskskat. nakon toga ce bebi dole izbacit crvenilo nece se objest vec ce joj biti crvenilo koje je ne boli, meni je doktorica propisala kremu od koje je sada spada to crvenilo skoro je proslo. mi se sad nadamo da vise nama bakterije...  sretno ako tko bude probavo.... pusa


(odgovor članu Amyna)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: eserihija koli kod bebe
20.1.2010 21:10:55   
mummy
Moja kćerka ima 2 god pa bi trebala na drugu temu al pošto sam već ovdje pisala da nastavim. Hoću samo da vam javim rezultate posljednje 2 uk: sterilne su hB. Prva je rađena prije 2 mjeseca, a ova ponovljena prije par dana. Već sam pisala o sirupu koji je curica pila 40 dana i poslije toga je urađena uk-sterilna, to je ova prva. Nakon toga smo nastavile s Cranactin kapima iz predostrožnosti i evo ponovo sterilno.

(odgovor članu sanja bagarić)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: eserihija koli kod bebe
20.1.2010 21:13:32   
mummy
Još jednom se zahvaljujem dragoj forumašici Annian koja mi je ljubazno dala sve info o sirupu koji je dao bolje rezultate od najjačeg antibiotika. Nadam se da se bakterija neće vraćati i želim svima uspjeh u borbi s njom. Pusica.

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: eserihija koli kod bebe
5.2.2010 16:17:09   
DZANINI
stvarno covjek vise nije pametan koga da slusa...i sta vise da radi..evo da vam ja ispricam svoju pricu i molim naravno savjet..ja Kolko vidim ovdje je uglavnom e.coli vidzena preko urina..medzutim mi e.coli imamo iz brisa grla...naime...moja curica ima 11 mjeseci nepuni...vodila sam je kod dok u S.gradu jel sam se nesto zalila da teze guta,da se dira cesto za uhoo...i da joj nos ko curi mislim odma su se oni nadovezali ali ja sam prvenstveno isla da je malo dok pregleda..jer nam pedijatrica neda Bocu..i sta se ispostavilo dao nam je antibjotika 2 promjenili uzas...najlakse je bebe dat antibjotik..nakon prestanka antibjotika na koki se sva izasula to je bila ziva vatra...uzas nisam vise znala sta da radim..zatim sam otisla kod Dok sefike na podh...najbolje i ona mi je rekla da to mozda nije reakcija na antibj ..daa skratim po svemu jeste...i dala mi je neku ljubicastu mast da mazem..i ujutro i navece neku kremu..oko toga kuburimo uzas...ali da se vratim na grlo radili smo bris gdje nam je pokazalo da bebi ima e.coli otisla sam odk nalaz da pokazem on je rekao da nema sanse..da je dijete uredno i da ovo ne moze bit ali da nalaz ponovimo za 2 sed..tako smo uradili i evo danas nalaraz dobili i pokazao pomnovo e.coli un neku bakteriju jos i neke gljivice...za nevjerovat niko ne vjeruje..jel ona je tako pazena i cista da ja stvarno neznam sta dalje....tako sam zabrinuta da nebo Bog sta dalje ne bude i ne preraste...stvarno vise neznam sta da radim tako mala a vec problemi te vrste user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: eserihija koli kod bebe
12.4.2010 12:50:42   
mummy
Da se još jednom zahvalim ANNIAN jer je onaj sirup pomogao još jednoj curici koja je imala proteus mirabilis bakteriju u urinu.

(odgovor članu DZANINI)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: eserihija koli kod bebe
27.4.2010 11:36:37   
Mya_81 RR
Da se i mi prijavimo ovdje mada je kod nas malo specifičnija situacija...

Naime, prvo smo imali Klebsielu, dobili terapiju, nakon toga ponovili urinokluturu koja je pokazala E.coli. Opet dobili terapiju, pa nakon toga ponovili nalaz da bi on sad pokazao treću bakteriju pseudomonas aeruginos.

Skroz sam zbunjena user posted image user posted image user posted image

Čekamo sad neke kapi iz Zagreba pa ćemo s njima probati mada sam ja već više luda od urina i bakterija user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: eserihija koli kod bebe
27.4.2010 11:43:36   
Rina26
Kod nas u posušju ima časna sestra koja liječi travama,od moje rodice malu izliječila od E.coli ima godinu dana nije joj se vraćala

_____________________________

21.10.2006. 12.07.2008.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: eserihija koli kod bebe
13.5.2010 1:34:05   
dusan
zdravo svima.moj dusan ima spoljnu serihiju.dobio je temperaturu,koja je nestala sama posle dva dana. vadili smo krv,i tu je sve ok. mokraca je pokazala leukocite,pa smo otisli na bris i tu se potvrdilo da ima serihuju. mazali smo mast gentamicin,i posle dve nedelje mazanj,nedelju dana pauze,ponovo smo vadili bris,i pokazalo je mali broj. ali kad smo posle mesec dana ponovo otisli na bris,opet je imao dosta. sad ponovo mazemo gentamicin,i hocu da pocnem sa brusnicom. medjutim,veceras su se na penisu,blizu glavica,pojavile dve ranice koje krvare slabo. zna li neko nnesto o tome. moj sin ima 11 meseci. hvala unapred.

(odgovor članu akica b)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: eserihija koli kod bebe
24.5.2010 13:25:46   
smajli80
Vjerovatno si ga već dosad odvela na pregled i ljekar ti je rekao šta da radiš.I ja sam imala slično iskustvo sa svojm curicom,česti ojedi, temp i sl.6 puta rađena urinokult. Nekad više nekad manje zastupljena  dok jednom nije dobila tem 40 i toliko strašan ojed da joj je koža oko genitalija prokrvarila.To je bilo strašno,jadniče vrištala je od bolova.Odvela sam je ljekaru i dobila je Baktim sirup. Popila ga je do kraja i od tad više nikako nije imala bakteriju.Poslije su urađeni kompl.nalazi krvi urina urinokult.UZ bubrega i mokraćnih kanala.Od tad je prošlo 1.3god i više nikako nije imala.Sad je samo pratim i radim joj urin preventivno svakih 3mj jer je bak.jako uporna i može opet da se javi. 

_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu dusan)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: eserihija koli kod bebe
24.12.2010 17:12:37   
bubuli
imam djevojcicu od 1god i 15 dana....
vec nekih 20 dana se crveni pupak ali nekvasi,necuri nista...
odemo prije 5 dana doktoru privatno na pregled i uzmu joj bris pupka da bi izolovali E.koli
ja sam vec luda jer ako je na pupku dosla je garant iz urina a odkud u urinu???
za nekih sat idemo doktoru mada su mi vec rekli da ce dobiti antibiotike i dosta tecnosti....
i prilikom pregleda prvog radili smo KKS i CRP...ok su nalazi s tim da je na granici za anemiju tako da pije cveklu i legofer sirup
nadala sam se da je samo to al srusila sam se zbog E koli...
vidjet cemo sta ce nam reci a vec sam izlistala sve ovdje vidim da mnogu muku muce :(


_____________________________



(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: eserihija koli kod bebe
3.1.2011 22:59:26   
lirio
IZVORNA PORUKA: bubuli

imam djevojcicu od 1god i 15 dana....
vec nekih 20 dana se crveni pupak ali nekvasi,necuri nista...
odemo prije 5 dana doktoru privatno na pregled i uzmu joj bris pupka da bi izolovali E.koli

ja sam vec luda jer ako je na pupku dosla je garant iz urina a odkud u urinu???
za nekih sat idemo doktoru mada su mi vec rekli da ce dobiti antibiotike i dosta tecnosti....
i prilikom pregleda prvog radili smo KKS i CRP...ok su nalazi s tim da je na granici za anemiju tako da pije cveklu i legofer sirup
nadala sam se da je samo to al srusila sam se zbog E koli...
vidjet cemo sta ce nam reci a vec sam izlistala sve ovdje vidim da mnogu muku muce :(



bubuli moja, mi smo ti imali slican problem...doduse to je se vuklo neka 4 mjeseca nakon rodjenja...pupak je bio crven ali je vlazio...od nekih 6 briseva jedan je bio poz na e coli...i ja sam se pitala otkud sad pa to...uradili mu i urini kulturu i nije bilo e coli..kako se ona tu nasla pojma nemamuser posted image ...i niko mi nije nista nije govorio ni smatrao to ozbiljnim...a ja skoro pa poludila....ma nahodali se brate ljekarima, potrosili para hej, hej...i na kraju se ustanovilo da su mu skodile pelene...koje pelene koristis? moj keno je alergican na sve sem pampersa premium care, te njemackog pampersa...osim sto su mu pravile problem na pupku konstantno je imao i osip po preponama, kao piodermija...probaj i ti promijeniti pelene ili ih podvrni ispod pupka neko vrijeme pa ces vidjeti jel bolje...javi kako mali pupak...mislim da se ta e coli slucajno zatekla na pupku kao i kod mog kene, a da je problem nesto drugo...bar je takvo moje iskustvo bilo



_____________________________

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: eserihija koli kod bebe
8.1.2011 17:41:30   
bubuli
eh odakle da krenem...
znaci u brisu pupka eserihija koli...terapija 7 dana 2x dnevno cistiti pupak hipermanganom pa mazati garamicinom pa 3 dana mazati hidrokortizonom...
dok sam to radila bilo je ok cim smo stali pupak se opet crveni ali manje samo na jednom dijelu...
nakon 3 dana od terapije ponovili bris i cekamo nalaz...

ali...u medjuvremenu uradim ja i urin i urinokulture...
u urinu ima leukocita u grupama sto ukazuje na upalu a urinokulture kad su dosle pozlilo mi je...
u prvoj klebsiella oxytoca 10 na 5 a u druge dvije eserihija 10 na 3...
odma doktoru i injekcije garamicin 7 dana 2x dnevno pa onda nastavljamo sa sirupom...
zakazali smo ultrazvuk bubrega...
poslije svega toga treba ponoviti urinokulture...

doktorica me malo tjesi da smo uhvatili sve to na pocetku i da ce biti ok...

mislim ici i homeopati po terapiju za e.koli...

pelene od rodjenja su pampers i nikad nije bilo nista do eto 1.rodjendana i sad kad idem na posao sve to krenulo...
grozno...


_____________________________



(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: eserihija koli kod bebe
8.1.2011 17:45:42   
bubuli
eh jos da pisem...
moja djevojcica nema nikakvih simptoma...nema temperaturu,jede dobro,pije,spava,igra se,vesela je...
da nebi pupka ko zna bil otkrila i kad e.koli u urinu...
doktorica mi rece da simptomi pocinu kad predje 10 na 6 obicno visokom temp.
sreca eto opet sto nemamo toliko...
zapoceli smo bitku pa vidjet cemo


_____________________________



(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: eserihija koli kod bebe
15.1.2011 11:41:19   
bubuli
boce smo zavrsili hvala Bogu...
sad pieloseptil sirup 4x na dan,10 dana i jos mjesec dana 1x dnevno...zasad ga dobro podnosi...
UZV bubrega je uradjen,na lijevom bubregu blago prosirene casice pa kontrola za dva mjeseca
nakon 10 dana sirupa raditi ur.kulture i trebaju nam dvije ture sterilnih da radimo mikcioni da se vidi ima li refluks ili ne...
kontrolni bris pupka je ok...mada se pupak crveni jos tako da cu za 10 dana opet ponoviti bris...
nadam se da cemo istjerati "baje"


_____________________________



(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: eserihija koli kod bebe
15.1.2011 17:03:18   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: mummy

Još jednom se zahvaljujem dragoj forumašici Annian koja mi je ljubazno dala sve info o sirupu koji je dao bolje rezultate od najjačeg antibiotika. Nadam se da se bakterija neće vraćati i želim svima uspjeh u borbi s njom. Pusica.


Forumasicu bih zamolila da i meni da informacije o sirupu... Pono smo na injekcijama... I bilo sto na biljnoj bazi da pijemo... Hvalauser posted image user posted image

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: eserihija koli kod bebe
27.1.2011 15:19:13   
bubuli
mi sad pijemo sirup samo jednom dnevno ali tako do kraja februara...
za 4 dana ponavljamo urinokulture i bris pupka i nadamo se najboljem...
ovih dana sam primjetila da puno vise mokri pelena je stalno puna i urin smrdi...valjda to nakon injekcija i sirupa


_____________________________



(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: eserihija koli kod bebe
8.2.2011 12:08:34   
Malenaoduvijek
kao sto sam na bebama vec pisala moj mladji ima eserihiju , prvo smo ustanovili vanjsku na preponi i mazali kremom, a uradili smo tri uk, prva je 10 na 4, a druge dvije 10 na 6. ja moram kod dr da vidim sta cemo ali par savjeta bi mi dobro doslo jer se stvarno brinem.
on hoce piti caj od brusnice, dr je rekla limunadu, a kako da mu dam limunadu kad nece kiselo da pomisrise.
u januaru je dva puta bio na antibiotiku radi bronhitisa i to je sada ok, ali sda ova budalastina.
vidim da spominjete neke kapi kranactic, ima li ko iskustva s tim?
pomozite bas se brinem...

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: eserihija koli kod bebe
8.2.2011 14:21:07   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: MALA1994

kao sto sam na bebama vec pisala moj mladji ima eserihiju , prvo smo ustanovili vanjsku na preponi i mazali kremom, a uradili smo tri uk, prva je 10 na 4, a druge dvije 10 na 6. ja moram kod dr da vidim sta cemo ali par savjeta bi mi dobro doslo jer se stvarno brinem.
on hoce piti caj od brusnice, dr je rekla limunadu, a kako da mu dam limunadu kad nece kiselo da pomisrise.
u januaru je dva puta bio na antibiotiku radi bronhitisa i to je sada ok, ali sda ova budalastina.
vidim da spominjete neke kapi kranactic, ima li ko iskustva s tim?
pomozite bas se brinem...


niko nista, hm...super

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: eserihija koli kod bebe
8.2.2011 14:23:31   
Anoniman
a zasto limunada? samo radi c vitamina ili lijeci e.coli?



(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *