|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

"Ne tiče me se šta tvoji doktori pričaju, ti ćeš roditi naše dijete, vidjećeš!"

Uredništvo Ringeraja, 3.2.2021
Jednog dana rodićeš mi sina, i zvaće se Myles. - Pomislila sam tada, kako ti misliš da ti rodim dijete, kada ne mogu da imam djecu.
Ključne riječi:

image
/11


Kada sam imala 16, rekli su mi da najverovatnije nikada neću postati majka.

Sa 18, JoWarren je posjetio zajedno sa mnom doktora, baš neposredno prije našeg preseljenja u Njujork, i doktori su mi tada još jednom objasnili da ne mogu imati djecu. Plakala sam u autu, i rekla mu da shvatam ako me više ne želi ...a on je tada rekao - "Djevojko, vjerujem u Boga ... ne tiče me se šta tvoji doktori pričaju, ti ćeš roditi naše dete, videćeš."

Sjećam se ovog razgovora i koliko je nonšalantan i neopterećen bio po pitanju onoga što nam je doktor upravo rekao.


Kada sam mu rekla da sam trudna njegov odgovor je bio -"U igri smo, rekao sam ti da ćemo biti u igri!"


Myles je željen i voljen toliko dugo prije nego što je ikada rođen.


JoVarren mu je dao ime na našem drugom sastanku. "Jednog dana rodićeš mi sina, i zvaće se Myles." Pomislila sam tada, kako ti misliš da ti rodim dijete, kada ne mogu da imam djecu. Preselili smo se u Njujork, u trosoban stan i čim smo se uselili rekao je, ova soba će biti moja muška jazbina, a ovo će biti soba za Myles-a.


Nekada smo se i svađali oko Myles-a, mnogo prije nego što se rodio. Boljelo me maštanje o djetetu koje nikada neću imati. Smetala mi je fantazija da to dijete ima ime. Opsesija JoWarren-a sa Myles-om me je opterećivala i samo sam željela da umukne. Ali on to nije uradio govorivši "Tvoja nauka je glupa, zato što Bog kaže da ćemo imati Myles-a, a ti čak i ne vjeruješ u to." Imali smo često te religijske debate i bio je ljut na mene zbog toga što moja vjera nije bila jaka. Čak i kada sam zatrudnila, stalno sam govorila o pobačaju i plašila se. Odbijala sam da se povežem sa svojom bebom. Bila sam uzbuđena, ali mi je pobačaj stalno bio u mislima, pa onda porođaj ...i bila sam toliko negativna a on je stalno ponavljao "Bog nam je obećao Myles-a".


JoVarren-ova vjera nas je vodila sve do kraja ... ja kažem da je Myles rođen uz pomoć nauke i Boga, a Jo kaže da je rođen uz pomoć ljubavi i Boga. Sve što znam je da je 7 novembra 2010. JoVarren sedeo ispred mene i obećao mi da ćemo jednog dana imati sina Myles-a ...i nije slagao.


Voljela bih da sam i ja imala oca koji se za mene molio mnogo prije nego što sam došla na ovaj svijet, i koji me želio baš koliko je Jo želeo Myles-a ... voljela bih da svako dijete ima takvog oca.


Priča i Fotografija Aianna H.


Izvor: www.facebook.com/ Every Child is a Blessing: The Journey Through My Pregnancy

 

 

Na RINGERAJI:

Pročitaj još mnogo zanimljivih tekstova o Zatrudnjenju >>ZATRUDNJENJE<<

Pročitajte o iskustvima naših Trudilica ili nam pišite o Vašim  >>FORUM ZATRUDNJENJE<<

Pratite nas i na >>INSTAGRAMU<<

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li beba u stomaku osjeća očev stres?
Ukoliko je budući otac prije rođenja djeteta izuzetno napet, uplašen ili anksiozan, dijete će kasnije biti sklonije agre...
2
Samo za tate!
Sada, ako budući tatica ne skače od sreće jer će biti prisutan pri porođaju i nije na vrijeme obavio sve pripreme za por...
2
Zašto očevi žele sina?
Priznali to javno, ili se potajno nadali, očevi naječešće žele da im se rodi sin. Jednim dijelom ovo je svakako uslovlje...
2
"Tata" je titula koju moraš da zas...
Nije svaki otac tata. Tata je titula koju moraš da zaslužiš. Ako si otac velika je šteta da ne pokušaš da budeš tata.
2






Anketa

teta cuvalica
salmy

Zanima me koliko placate tetu cuvalicu,i koliko sati bude sa Vasom bebom.Bez kuhanja,pranja...i sli.Iskuljucivo cuvanje bebe? Znam da je bila anketa,ali je nemogu naci.Samo cifre molim Vas,bez puno pisanja:)))

200 (49%)

300 (35%)

500 (12%)

vise (4%)


Broj svih glasova: 142

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *